Predzosilnovač - preamplifier- preamp , preberie mikrofónny signál , pripojí alebo nie na jeho symetrické vetvy +48V DC napätie(phantom).
Potom sa phantom odfiltruje kondenzátorom, ktorý musí zvládať viac ako 48V (filtruje iba DC, krátky AC peak prejde) , potom signál ide cez malý rezistor a impedančné zapojenie voči tieneniu a potom hneď do zosilnovacej jednotky tranzistoru alebo elektronky a dalej sa s ním pracuje. Gain volume EQ , je tám dalších pár kondenzátorov ktoré sú zvyknuté pracovať tak s +/-2V a ked ich nabiješ nejakým peakom ktorý bude 48V

zrejme orezaným na tranzistore ale aj tak môžu nejaké slabšie kôli tomu nejakú dobu šušťať.
Kondenzátory sú také malé rýchle baterky , ktoré sa nabíjajú a vybíjajú veľmi rýchlo.
Majú svoj limit voltov ktoré sú schopné zvládať inak môžu vybuchnúť alebo sa poškodiť.
napríklad tantalové kondenzátory zvládajú pomerne málo
**tabulku som zmazal ***
lacné dynamické mikrofóny môžu byť už v tele zapojené ako unbalanced alebo použiješ nesprávny zle napajkovaný kábel. Vtedy sa tam phantom 48V vyžaruje cez cievku do zeme. Vačšinou ide o malý prúd a tak sa nič zlé nemusí diať ale ja pre istotu nezapájam na phantom nič okrem kondenzátorových mikrofónov.
*** v angličtine sa kondenzátorovým mikrofónom hovorí condenser mic
a kondenzátorom ako súčiastkám sa hovorí capacitors ...čo pokladám za lepšie a aj ja asi prejdem na slovo kapacitor miesto kondenzátor pri súčiastkách ... v budúcnosti.