Mikrofon na akustické kytary

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Ivan86

Mikrofon na akustické kytary

Příspěvek od Ivan86 »

Máte někdo zkušenosti?

http://www.thomann.de/gb/the_tbone_em700_stereoset.htm

Je to s pavoukama, se vším což se hodí. Potřeboval bych to na španělky, akustiky,...

kdyby to stálo za prd. Tak by se jako další varianta nabízejí
http://www.thomann.de/gb/behringer_c2_stereoset.htm
http://www.thomann.de/gb/the_tbone_em800_stereo_set.htm

Napájeno by to bylo mixem od Uliho Ub 802, možná Phonic mm1202.

Jestli náhodou totiž ten T-bone není převlečenej Behringer apod. Tak jak je to tu psaný v jednom topicu o těch předzesilovačích (Uli Mic100 a 200 atd. :-)
Popřípadě by se asi daly ty behringery vylepšit tak jak je to tu na foru popsané, ale do toho bych šel pouze tehdy kdybych je sehnal z druhé ruky a nekupoval je nové.

kexik

Příspěvek od kexik »

em700, em800 aj uli C-2 su back elektrety postavene na transsound kapsli. za tu cenu nie su zle, samozrejme, ze to JE prezleceny behringer, ktory je prezlecena 797audio zo Sanghaja...

otazka je co od toho ocakavat, spanielka sa tym nahrat DA, osobne by som ale kupil behringer C-2, tam je istota ze vies co dostanes, tie t-bone som osobne nemal, len viem naisto ze maju tu istu kapslu, lebo thomann ju este pred rokom predaval ako nahradny diel. V tej najnizsej cenovej je prakticky vsetko presne tato technologia. ta kapsla ma hodne ostre vysky s dvojhrbom na 4.5 a 9 kHz a vykradnute pasmo 100-200Hz, koli comu hra dost tenko. ide to ale vyekvalizovat, ked vies aky je stav veci. C-2 sa da velmi prijemne vylepsit par upravami, ale ak si len bezny consumer a nerad sa vo veciach vrtas, tak ta to mozno nezaujima.

byt tebou by som isiel smerom k JEDNEJ oktave mk012, alebo za menej penazi do behringra B-5, pripadne do 3mikronovej velkomembrany ako je mxl2003 alebo studio project B1

Ivan86

Příspěvek od Ivan86 »

No mě by se ty mikrofony hodily právě dva, protože ty kytary jsou dvě naráz.

Druhá věc je ta, že klidně si ten mic rozdělám. Osobně jsem snad ještě neměl věc, kterou jsem nerozdělal a něco s ní nedělal :-) Jestli je u toho behringera problém ve vylepšení spočívající ve výměně třech kondenzátorů tak to bych měl zvládnout.

kexik

Příspěvek od kexik »

hmm... v prvom slede ide o vymenu 3 kondenzatorov, ale optimalne je prekopat celu elektroniku. originalne zapojenie jednak sumi (vstupny tranzistor nie je optimalne nabiasovany a ma primaly pracovny prud) a jednak vystupny zosilovac nie je symetricky (pin 3 na XLR konektore je striedavo skratnuty proti zemi), co opat zvysuje sum. pls mikrofon zerie viac, ako dokaze vacsina fantomovych napajacov (asi 4mA, co je podla normy P48 v poriadku, ale trebars moja yamaha mg10/2 vie pri takom odbere dat len 27V, co dalej znizi odstup sumu a max SPL). dobry je preto kratky kabel a fakt preamp s mocnym fantomom, pripadne samostatny phantom napajac

Ivan86

Příspěvek od Ivan86 »

sakwa sakwa. Tak to už se mi zase tak moc nelíbí.... :-( zase celý se mi to předělávat nechce. Tak ted nevím no. Uvidím jestli někdo nemá zkušenosti s těma T-bone. Mám obavu, že by to ten můj mix nemusel utáhnout. Což už by vedlo k nákupu preampu a tolko peněz zase momentálně nemám.... Přitom by se mi ty dva mikrofony zatraceně hodily.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Kup si 2x B5. Funguje skvěle bez jakejchkoliv úprav a to zdaleka nejenom na kytary.

kexik

Příspěvek od kexik »

ctirad: B5 sa samozrejme da tiez dalej upravovat, elektroniku ma velmi podobnu ako c-2 (=kakackovu). ma uz ale dospelu 6mikronovu kapslu s normalnou externou polarizaciou 48V, co znamena vyssie efektivne napatie pre interny preamp = prinajmensom lepsi odstup od sumu, ale aj celkovo lepsi zvuk
2xB5 je uz ale ina cenova, bohuzial
ivan86: na 99% nebudu tie tbone lepsie ako c-2. E-700 je stopercentne ten isty mikrofon ako c-2, ak t-bone, uvazuj skor sc140 alebo 180, tie uz urcite nemaju transcend kapsle, tie vyzeraju inak... 180 uz ovsem je cenovo na urovni b5, takze sa neoplati, kedze b5 je sice troska drahsi ale dostanes s nim aj omni kapslu. sc140 je mozno riesenie pre tvoje vrecko

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Sice nemam moc praktickych zkusenosti, ale je nutna na akustickou kytaru velkomembrana? Ja mam doma Shure sm81, coz by mela byt na akustiku naprosto klasika. Nahral jsem s nim kytaru zatim jen na zkousku, ale vysledky mi prisly naprosto bezproblemovy. Sehnal jsem ho z druhy ruky za 6k a myslim, ze se obcas objevujou i v paru. Pripadne z USA se da za tu cenu sehnat snad i novej.

kexik

Příspěvek od kexik »

amorph: samozrejme ze neni nutna velkomembrana, mozno skor naopak, kvalitne malomembrany su rovnejsie a detailnejsie. otazka ale je co vedia za minimum penazi ponuknut cinania a pravda je ze najlepsi cinsky lowend su prave iste konkretne velkomembrany, najma, 3 mikronova 1" z 797 fabriky v sanghaji. Ma 34mm priemer a 18 srobiek po obvode, keby si chcel nahodou zapatrat co je v tvojom mikrofone :)

sm81 je hodne solidny mikrofon, inak... neviem ale ci ma na spanielku dost velke telo, jeho silnou strankou su pekne vysky. urcite je to ale celkom ina trieda nez teraz tu riesime (sm81>ub802 ???)

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Ivan86, a o aky zvuk akustickej gitary ti ide? Solovka, nylonka, doprovodka, prijemne stredy, dunive basy, nacinkane vysky.. hm? Pretoze nazov temy je pekny, ale ukoncit to akoze vsetky tie tbone a spol su nagyon fasa je obycajna dogma a s tym zadsadne nesuhlasim.

fova

Příspěvek od fova »

Slusne mikraky na urovni:

Nacinkane vysky, trochu plossi telo - SE Electronics 3
Ponekud zastrenejsi, ale prijemny zvuk - Oktava MK012

Ivan86

Příspěvek od Ivan86 »

Tak jde mi o nahrávání kytary s nylonkama. S tím, že bych to možná použil i na klasickou akustiku s kovovejma strunama. Když bych ji nechtěl brát z nějakého důvodu linkou.

Odpovědět