Mikrofon na basove kombo

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Ivanik
Příspěvky: 53
Registrován: 16 dub 2005 17:24

Mikrofon na basove kombo

Příspěvek od Ivanik »

Poradte niekto osvedceny mikrofon pre ozvucenie basoveho komba. Na kopak mam sice D112, ta sa mi nevidela spatna, ale je to to prave ?

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar »

D112 je už z principu (velkomembránová dynamika) dost pomalý mikrofon i na ten kopák. Já používám na basový aparát Betu52, neboD4, neboD6 a už tam byla i SM57 vždy v kombinaci s linkou.

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

jehlar píše:D112 je už z principu (velkomembránová dynamika) dost pomalý mikrofon i na ten kopák. Já používám na basový aparát Betu52, neboD4, neboD6 a už tam byla i SM57 vždy v kombinaci s linkou.
neni nahodou aj Beta 52 velkomembranova dynamika? :wink:

vasek
Příspěvky: 2039
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek »

Jak se projevuje ta pomalost?

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

vasek píše:Jak se projevuje ta pomalost?
ocakaval by som pomale nabehy, neschopnost reagovat na rychle akcenty - lenivejsia dynamika

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

Vím, že je to částečně offtopic, ale už se tu snímání basového komba párkrát probíralo, tak jen připomenu, že 90% zvukařů bere signál z linky přes KVALITNÍ!!! direct box.

Tak jestli není lepší koupit za 5 tisíc dobrej direct-box...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff »

U47 FET
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar »

Poshook píše:
neni nahodou aj Beta 52 velkomembranova dynamika? :wink:
není 8)

Ivanik
Příspěvky: 53
Registrován: 16 dub 2005 17:24

Příspěvek od Ivanik »

Tudy píše:Vím, že je to částečně offtopic, ale už se tu snímání basového komba párkrát probíralo, tak jen připomenu, že 90% zvukařů bere signál z linky přes KVALITNÍ!!! direct box.

Tak jestli není lepší koupit za 5 tisíc dobrej direct-box...
Po poslednej skusenosti, som zistil, ze jedine mikrofon. Chlapec metalista mal sice velmi slusny aparat, ale nemal line out. Snazil sa ma fakt presvedcit, ze jeho line out je to, co ide jackom, ako vystup na dalsiu bednu (vykonovy out). Este stastie, ze som ten kabel nedal zapojit jemu. Ake by potom boli dalsie postupnosti ? Trochu by to nabudilo mix a bolo by po funuse.... Neviem, ci by to Dibox zachranil.

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1164
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro »

Nemám špatnou zkušenost se snímáním basového aparátu Oktavou MK319, ostatně už jsem to tu psal i s fotkou a ukázkou...

Saša

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar »

Ivanik píše:
Tudy píše:Vím, že je to částečně offtopic, ale už se tu snímání basového komba párkrát probíralo, tak jen připomenu, že 90% zvukařů bere signál z linky přes KVALITNÍ!!! direct box.

Tak jestli není lepší koupit za 5 tisíc dobrej direct-box...
Po poslednej skusenosti, som zistil, ze jedine mikrofon. Chlapec metalista mal sice velmi slusny aparat, ale nemal line out. Snazil sa ma fakt presvedcit, ze jeho line out je to, co ide jackom, ako vystup na dalsiu bednu (vykonovy out). Este stastie, ze som ten kabel nedal zapojit jemu. Ake by potom boli dalsie postupnosti ? Trochu by to nabudilo mix a bolo by po funuse.... Neviem, ci by to Dibox zachranil.
jednak jsou k mání DI boxy které můžeš připojit i na výkonový výstup, ale já v takovémto případě beru lajnu odbočením přímo z nástroje - samozřejmě kvalitní DI box je podmínkou.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2850
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa »

neni ? To je malomembran ? (poznamka se tyka JJ a B52)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar »

safa píše:neni ? To je malomembran ? (poznamka se tyka JJ a B52)
jo jo B52 i D6 mají sice velké tělo ale vevnitř je vložka rozměru standardní dynamiky.

Odpovědět