Mikrofon RH Sound HSMC001 Vaše zkušenosti?

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
MartinT

Mikrofon RH Sound HSMC001 Vaše zkušenosti?

Příspěvek od MartinT »

Jestli mate nekdo zkusenosti s timto "majkem"Jestli mate nekdo zkusenosti s timto "majkem" zkuste tady zanechat nejake mini testiky, recenze ci nejake dalsi zajimave info.

nems

Příspěvek od nems »

ja som si ho zapojil ale neviem fakt v com je chyba nemusi to byt v majku ale mam velky brum a šum a neviem si s tym rady

skeld

Příspěvek od skeld »

Mám ho asi rok a jsem s ním velmi spokojen, doporučili mi ho lidi co staví PA High-End systémy KV2 Audio, který ho měli na testy. Má vložku srovnatelnou s drahejma mikama např. od AKG. Jen ta elektronika ve vnitř neni nic extra. Oni si tam dali nějakej svůj tišťák a výsledek je prej bomba. Já ho používám s originál tišťákem a jsem taky celkem spokojenej za tu cenu to jde. Ve vyšších frekvencích samozřejmě trochu nepřirozeně zabarvuje, ale to si myslim, že je právě tou levnou čínskou elektronikou uvnitř. Každopádně jak jsem řekl v téhle třídě rozhodně nemá konkurenci. Používám ho jako overhead na bicí a perkuse a taky na zpěv. Rozhodně uvažuju o dalším kusu a výměně toho inkriminovanýho tišťáku, snad se mi ho podaří z nich dostat.

MartinT

Příspěvek od MartinT »

No, super..kdyby se ti podarilo co ua tistak vymenit..tak davej echo..:)

kexik

Příspěvek od kexik »

jedovate vysky su kapslou a nie elektronikou... tuning elektroniky ma zmysel jedine ak sumi...

skeld

Příspěvek od skeld »

Kexik, aha tak to jsem nevěděl, pak ale nevim proč tam tu elektroniku měnili když ten mic vůbec nešumí, možná pro dobrej pocit :)

kexik

Příspěvek od kexik »

no, mozno bola ta povodna blba z ineho dovodu (nerovnake vystupne impedancie pre + a - vystup, skreslenie, kvalita bass rolloff, atd...). alebo sa proste bavili pohladom na kvalitnejsie suciastky a prevedenie. ja ako netvrdim ze tuning elektroniky nema vyznam, len, ze neodstrani tie preexponovane vysky a amforicky zvuk. to je vazne kapsla. pozri trebars na rode, ti pouzivaju namakanu solid state elektroniku a stale to ma daleko k naozaj dobrym kondasom

ReaktoplazmAR

Re: Mikrofon RH Sound HSMC001 Vaše zkušenosti?

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

rozhodujem sa teraz medzi týmto hsmc001 a behringerom c-1 ?
može byt v tejto cenovej jeden lepší ako ten druhý ? alebo je to jedno..
ktorý by ste si vybrali vy ?

kexik

Příspěvek od kexik »

hsmc je lepsi ako c-1, o triedu. lepsia kapsla, mensi sum. navyse priestor na vylepsovanie, c1 uz moc nevylepsis

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

super, rozhodnuté :)

Příspěvek od Profil »

Tento majk pouzivam uz 10 rokov a tak som s nim spokojny ze som predal aj AKG 414ky co som mal,,,Mal som aj ine nikrofony aj 30x drahsie, ktore sa zahanbili, ale vdaka bohu dodavatel ma 30 dnovu lehotu na bezdovodne vratenie,,,,za tie peniaze som nic lepsie nepocul, chcem si dokupit viacej kusov ale bojim sa ci po 10 rokoch maju stale excelentnu kvalitu,,,, porovnaval som ho s hore uvedenym Behringerom,,,. Ten bol nepouzitelny,,,, moc usypane vysky, s pouzitim spravnej techniky nasnimania RH soundom netreba ani de-esser,,, na koniec podotykam,,,, za tie prachy!!!! Je to fakt hodne muziky!!! :wink:

skeld

Příspěvek od skeld »

Tak jestli si ho vyměnil za AKG C414, tak to ti fakt asi nerozumim, pro mě osobně nejhorší mikrofon kterej jsem zatím měl.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Profil: "de gustibus non est disputandum" 8)

Příspěvek od Profil »

Ako som povedal,,,, za tie prachy,,,,
Inak este pre upresnenie,,,,, tento mikrofon potrebuje kvalitny predzosilovac,,, ja pouzivam UA LA-610 Mk II,,,niekto si povie,,,,, takz smejd a taky predzosik,,,, ale prave to by som nepodcenoval,,, ten urobi polovicu zvuku
Samozrejme mam aj renomovane mikrofony, ale paradoxne siaham po tomto najcastejsie,,,
Hammond: tak, tak

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Ale jo, za ty prachy urcite super, akorat taky nerozumim, proc se kvuli tomu zbavovat 414, ktery maj precejen trochu jiny urceni a svoje prednosti.

Odpovědět