Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Sonarmusicman
Příspěvky: 117
Registrován: 20 bře 2012 19:15

Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Příspěvek od Sonarmusicman » 23 črc 2016 18:40

Tube MP a UA-33 – kopie.jpg
Tube MP a UA-33 – kopie.jpg (92.45 KiB) Zobrazeno 684 x
Ahoj kamarádi.

Mám mikrofon s fantomovým napájením, dále předzesilovač TUBE MP a převodník Roland UA-33. TUBE MP i Roland mají tlačítko na zapnutí a vypnutí fantomu. Nevím, jak správně propojit mikrofon a uvedená zařízení. Mikrofon poskytuje slabý signál a při zapojení do UA-33 je minimálně vybuzen i při nastavení na maximum. Tak jej chci ještě předtím zesílit v TUBE MP předzesilovači. Pokud vše propojím podle obrázku a zapnu fantoma u obou zařízení, můžu je spolu s mikrofonem poškodit? Dále viz. obrázek. Díky, Petr

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1345
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Příspěvek od tony9 » 23 črc 2016 18:59

No podle mě, když signál zesílíš v předzesilovači, tak ho dál posíláš do linky a ne zase do předzesilovače na kartě. Phantom si zapneš jen na předzesilovači.

Sonarmusicman
Příspěvky: 117
Registrován: 20 bře 2012 19:15

Re: Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Příspěvek od Sonarmusicman » 23 črc 2016 19:04

Takže z toho, co píšeš, vyplývá, že nezapínat fantoma na UA33. Chápu to dobře?

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1345
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Příspěvek od tony9 » 23 črc 2016 19:06

Jo chápeš.

Sonarmusicman
Příspěvky: 117
Registrován: 20 bře 2012 19:15

Re: Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Příspěvek od Sonarmusicman » 23 črc 2016 19:07

A co se stane, když fantoma nezapnu na TUBE MP a zapnu ho na UA33?

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1345
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Příspěvek od tony9 » 23 črc 2016 19:11

Zkus ten předzesilovač úplně vynechat, a zapoj ten mikrofon jen do karty a tam zapni fantom. Podle mě by to mělo fungovat.
Co to udělá když to zapojíš jak si řekl nevím. Jen doufám, že ti to ten mik. neodpálí i s kartou.

jammix
Příspěvky: 216
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Příspěvek od jammix » 24 črc 2016 20:15

máš trochu zvlaštne otázky, nestretol som sa s tym že by nejaky predzosilnovač nedokazal vybudiť gainom signal až do clipu . Rozdiel je len kedy začne neprijatelny šum .
Na obrázku vidim dynamicky mikrofon , pre ten fantom nepotrebuješ, dokonca som už čital nejaký návod kde nedoporučovali zapinať nesymetrické dynamicke mikrofony na vstupoch kde je aktivovany fantom,. Zrejme preto že je jedna vetva uzemnená a nejak mu to škodí ,. ja sam mam skusenosti , že ked som tak robil tak mi potom nejaku dobu vstup s fantomovym napajanim vyrabal ruchy ,.
Existuju aj dynamicke symetricke mikrofony vačšinou tie nad 40eur :wink:
Kondenzatorovy mikrofon nedokaže vyrobiť signal (ako dynamický ) , dokáže len vytvoriť zmenu napaťia a preto musi s nejakym napaťim pracovať a to je práve ten fantom , ktory je privadzany na oba póly symetrickeho konektora preampu . Tak ak máš kondenzátorovy mikrofon zapajaj fantom len tam kde máš aj strčený kábel od mikrofonu .

Kelley
Příspěvky: 247
Registrován: 10 bře 2009 15:09

Re: Mikrofon s fantomem vs. TUBE MP a Roland UA33

Příspěvek od Kelley » 24 črc 2016 21:19

Symetrické dynamické mikrofony jsou kupodivu i levné "číny", třeba Soundking EH002. Akorát že se k němu dodává nesymetrický kabel XLR-jack. Stačí vyměnit kabel za XLR-XLR. Jo a nesymetrické mikrofony (nebo spíš nesymetrické kabely) do vstupu se zapnutým fantomem nezapojovat!

Odpovědět