Mikrofonni preamp pro snimani El. kytary
Mikrofonni preamp pro snimani El. kytary
Ahoj! Rad bych se s vama poradil o koupi mikrofonniho preampu pro snimani E. kytar. SNimam je SM 57. Pouzivam zatim Pendulum MDP-1 a Focusrite Red 7. Pendulum mi z toho co ve studiu nahravam pride uplne skvely na zpev a akusticke kytary, ale pripada mi, ze to neni uplne ta nejlepsi volba pro snimani zkreslenych kytar. Hraju ne Fender stratocaster pres M/B Mark IV widebody combo ale vetsinou to zenu ven pres M/B 2x12 Roadster bednu. Nejcasteji pouzivam jemne zkreslene zvuky (crunch) ale chtel bych pouzit i neco tvrdsiho. Nejake tipy? Mockrat dekuji.
Tak ted jsem to vzal pres Pendulum- Jeden kanal ADK CE a druhej SM 57. Snazil jsem se vyrovnat vystupni uroven tech signalu (z Pendulum do DAW) a to se mi teda libilo mnohem vic. Tak mozna uz to je ono. Ale je zajimavy ze kdyz hraju pres tu bednu na strune E ( te tluste
) v polohach od A po asi D tak to strasne nebira basy a tim my hned vyskocej v preampu peaky. Podobne je to na strune a zhruba v tech samych polohach (t.j. od c# po f). Nabiha mi tam kolem 120Hz asi tak +15dB mozna i vic. Kdyz to snimam z komba tak se to nedeje ale ten zvuk neni tak hutny. Takze jsem snimal ADK tu 2x12 bednu a SM 57 to kombo (1x12). Asi se to takhle nedela (zcela urcite) ale vysledek mi prijde uzasny. Hutny zvuk.

tak to je stejnej problem jako pri monitorovani v neupraveny mistnosti... rezonance.
muze rezonovat kde co, od ne uplne dobry kytary, pres ne uplne super aparat (mluvim hypoteticky), ale vetsinou je to mistnost... zkus se s tim celym nahravanim posouvat po mistnosti a taky dal hejbat mikrakem a uvidis, treba najdes lepsi misto... a popremejslej o investici do par (dalsich) basovejch pasti.
muze rezonovat kde co, od ne uplne dobry kytary, pres ne uplne super aparat (mluvim hypoteticky), ale vetsinou je to mistnost... zkus se s tim celym nahravanim posouvat po mistnosti a taky dal hejbat mikrakem a uvidis, treba najdes lepsi misto... a popremejslej o investici do par (dalsich) basovejch pasti.
hehe ja jsem myslel ze ADK CE jsemmel jen ja a lidi z ohms 
a pendulum jen ja a lukas martinek:))
a vida ne:)

a pendulum jen ja a lukas martinek:))
a vida ne:)
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz
ADK CE jsme si koupili nejdriv na tretiny spolu s Honzou 1 a 2. Pak kdyz byl problem uzivat ten mikrofon timhle zpusobem jsem si poridil vlastni. K te volbe dopomohl zdejsi test mezi U87 a ADK CE.
Pendulum byl dlouhodoby sen, ktery mi pomohla splnit americka eBay.
No a co se tyce tech rezonanci tak to zkusim nejak posouvat. Kytara je original US Stratocaster Dan Smith model a myslim, ze je hodne povedena a zkousel jsem to same i s Ibanez Les Paul '63 a ten se choval stejne. Neni to asi ten nejlepsi aparat, tak ale zas nejakej srot to zas taky neni. Snad. Problem je, ze mistnost je hodne mala. A Bass Traps nemam ani jednu
To je ostuda, ale budu muset tuto chybu co nejdriv napravit. Nemuze ty rezonance taky zpusobovat samotna bedna?

No a co se tyce tech rezonanci tak to zkusim nejak posouvat. Kytara je original US Stratocaster Dan Smith model a myslim, ze je hodne povedena a zkousel jsem to same i s Ibanez Les Paul '63 a ten se choval stejne. Neni to asi ten nejlepsi aparat, tak ale zas nejakej srot to zas taky neni. Snad. Problem je, ze mistnost je hodne mala. A Bass Traps nemam ani jednu

100% miestnost, to nema s gitarou nic spolocne. prelad gitaru o ton inde a uvidis, ze to to bude zase nahukavat na tych istych tonoch, ale v inych polohach gitary. v aparate dovod nevidim, bedna mozno, ale pokial to nie je nejaky homemade, ale standardny znackovy fabricky box, tiez nevidim vela dovodov, preco by mal rezonovat.
Ja mam ted ten Carloffuv ADK CE a dalsi ma Venti na Slovensku, takze par uz jich tady je.
Jsem za to rad, protoze CE povazuji za skvely mikrofon.
Jsem za to rad, protoze CE povazuji za skvely mikrofon.
Naposledy upravil(a) fova dne 02 lis 2007 23:31, celkem upraveno 1 x.
To jo. Mne se teda libi hodne. Mam kamarada a ten ma ve studiu starou klasickou U87 ale taky by jednou chtel ADK CE.
Dava to hlasu takovou nejakou jemnou a strasne prijemnou barvu. Podle mne. A ma to telo, cokoli tim clovek snima. Teda ja toho tim krom hlasu a kytar moc nenasnimal. Ale je to fakt moc hezky.
Ja ho navic koupil na eBay za nejakych $699 plus postovny.
Dava to hlasu takovou nejakou jemnou a strasne prijemnou barvu. Podle mne. A ma to telo, cokoli tim clovek snima. Teda ja toho tim krom hlasu a kytar moc nenasnimal. Ale je to fakt moc hezky.
Ja ho navic koupil na eBay za nejakych $699 plus postovny.