Mikrofonni preamp pro snimani El. kytary

Mikrofony a předzesilovače
120BPM

Mikrofonni preamp pro snimani El. kytary

Příspěvek od 120BPM »

Ahoj! Rad bych se s vama poradil o koupi mikrofonniho preampu pro snimani E. kytar. SNimam je SM 57. Pouzivam zatim Pendulum MDP-1 a Focusrite Red 7. Pendulum mi z toho co ve studiu nahravam pride uplne skvely na zpev a akusticke kytary, ale pripada mi, ze to neni uplne ta nejlepsi volba pro snimani zkreslenych kytar. Hraju ne Fender stratocaster pres M/B Mark IV widebody combo ale vetsinou to zenu ven pres M/B 2x12 Roadster bednu. Nejcasteji pouzivam jemne zkreslene zvuky (crunch) ale chtel bych pouzit i neco tvrdsiho. Nejake tipy? Mockrat dekuji.

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Hm... mozno skus trosku viac popisat co ti u tych dvoch preampov chyba, ked cez ne el.gitary naberas.

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

Tak ted jsem to vzal pres Pendulum- Jeden kanal ADK CE a druhej SM 57. Snazil jsem se vyrovnat vystupni uroven tech signalu (z Pendulum do DAW) a to se mi teda libilo mnohem vic. Tak mozna uz to je ono. Ale je zajimavy ze kdyz hraju pres tu bednu na strune E ( te tluste :wink: ) v polohach od A po asi D tak to strasne nebira basy a tim my hned vyskocej v preampu peaky. Podobne je to na strune a zhruba v tech samych polohach (t.j. od c# po f). Nabiha mi tam kolem 120Hz asi tak +15dB mozna i vic. Kdyz to snimam z komba tak se to nedeje ale ten zvuk neni tak hutny. Takze jsem snimal ADK tu 2x12 bednu a SM 57 to kombo (1x12). Asi se to takhle nedela (zcela urcite) ale vysledek mi prijde uzasny. Hutny zvuk.

matucha

Příspěvek od matucha »

tak to je stejnej problem jako pri monitorovani v neupraveny mistnosti... rezonance.

muze rezonovat kde co, od ne uplne dobry kytary, pres ne uplne super aparat (mluvim hypoteticky), ale vetsinou je to mistnost... zkus se s tim celym nahravanim posouvat po mistnosti a taky dal hejbat mikrakem a uvidis, treba najdes lepsi misto... a popremejslej o investici do par (dalsich) basovejch pasti.

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

hehe ja jsem myslel ze ADK CE jsemmel jen ja a lidi z ohms :)
a pendulum jen ja a lukas martinek:))
a vida ne:)
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

ADK CE jsme si koupili nejdriv na tretiny spolu s Honzou 1 a 2. Pak kdyz byl problem uzivat ten mikrofon timhle zpusobem jsem si poridil vlastni. K te volbe dopomohl zdejsi test mezi U87 a ADK CE. :lol: Pendulum byl dlouhodoby sen, ktery mi pomohla splnit americka eBay. :oops:
No a co se tyce tech rezonanci tak to zkusim nejak posouvat. Kytara je original US Stratocaster Dan Smith model a myslim, ze je hodne povedena a zkousel jsem to same i s Ibanez Les Paul '63 a ten se choval stejne. Neni to asi ten nejlepsi aparat, tak ale zas nejakej srot to zas taky neni. Snad. Problem je, ze mistnost je hodne mala. A Bass Traps nemam ani jednu :oops: To je ostuda, ale budu muset tuto chybu co nejdriv napravit. Nemuze ty rezonance taky zpusobovat samotna bedna?

rastis

Příspěvek od rastis »

100% miestnost, to nema s gitarou nic spolocne. prelad gitaru o ton inde a uvidis, ze to to bude zase nahukavat na tych istych tonoch, ale v inych polohach gitary. v aparate dovod nevidim, bedna mozno, ale pokial to nie je nejaky homemade, ale standardny znackovy fabricky box, tiez nevidim vela dovodov, preco by mal rezonovat.

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

Je to original Mesa Boogie Mark IV widebody combo a Mesa Boogie Roadster 2x12 cabinet. Originalni original. :lol:
OK. Takze mistnost. No super! :?

fova

Příspěvek od fova »

Ja mam ted ten Carloffuv ADK CE a dalsi ma Venti na Slovensku, takze par uz jich tady je.
Jsem za to rad, protoze CE povazuji za skvely mikrofon.
Naposledy upravil(a) fova dne 02 lis 2007 23:31, celkem upraveno 1 x.

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

To jo. Mne se teda libi hodne. Mam kamarada a ten ma ve studiu starou klasickou U87 ale taky by jednou chtel ADK CE.
Dava to hlasu takovou nejakou jemnou a strasne prijemnou barvu. Podle mne. A ma to telo, cokoli tim clovek snima. Teda ja toho tim krom hlasu a kytar moc nenasnimal. Ale je to fakt moc hezky.
Ja ho navic koupil na eBay za nejakych $699 plus postovny. :lol:

fova

Příspěvek od fova »

To je hodne dobra cena.

A na jakou charakteristiku snimas vokal? Ja to mam jeden dilek za kardioidou smerem k osmicce.

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

Fakt? Pride ti to tak lepsi? Ja to delam na ledvinku. :roll: Zkusim to jednou taky podle tebe. Ty charakteristiky jsou hodne zvlastni, ze se daj menit takhle prubezne, vid? :lol:

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Ak sa od ledviniek vratime k teme, dospeli ste k comu?
Ze na vine nie je preamp, ale miestnost? By som bol aj celkom rad, myslim totiz, ze oba pre su spicka.

matucha

Příspěvek od matucha »

no jestli neni akustika, tak to je jednoznacne ono

ovsem nic co by par baliku rockwoolu nebo isoveru spolehlive neporesilo (kua asi se stanu jejich obchodnim zastupcem)

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

A to ja bych si v tom nechal moc rad poradit. Kde bych neaky pasti koupil, nebo si je nechal sestavit (ja to urcite sam nezvladnu :cry: )? Neco jsem videl i na UK eBay ale nevim jestli je to OK.

Odpovědět