Mikrofony a preampy Lineaudio (Švédsko)

Mikrofony a předzesilovače
Ivo
Moderátor

Re: Mikrofony a preampy Lineaudio (Švédsko)

Příspěvek od Ivo »

.. a ten Schoeps držák (resp. jeho okraj) je odpružený, tak jestli to s tím nějak nerezonovalo ... aneb - one lives and learns ...

mistergo

Příspěvek od mistergo »

Ale i tak je tam ten rozdíl mezi mikrofony dobře patrný. V původní ukázce s klavírem je trochu matoucí ten room, umístění mikrofonů imho daleko víc svědčilo LineAudio než Schoepsům. :D

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Ivo: Ked je rec od drziakoch, nemas nahodou skusenost s tymi original shock-mountmi co ku LineAudiam ponuka pan Johnsonn? Ja momentalne pouzivam drziaky Oktava, ale dost zle sa s tym robi a ani moc nefunguju. A zasa kupovat Rycote sa mi zatial nechce.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Měl jsem je tady párkrát ale nezkoušel (jsou dost levnoučké). A ty co jsou přiloženy k mikronům jsou nedobré ?

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Tie prilozene su v pohode, ale teda su to len drziaky. Mne by sa vsak zisiel k tomu funkcny shock-mount. Viackrat sa mi stalo, ze mi dobry shock-mount zachranil nahravku (napr. pri nahravani na drevennom javisku). Ono problem v tomto pri LineAudiach je v tom, ze vlastne rezonancna frekvencia takeho shock-mountu s mikrofonom je dana hmotnostou mikrofonu a mechanickou tuhostou odpruzenia ( f=(1/2π)(k/m)^(1/2)) a tie LineAudia su strasne lahucke. Preto pri pouziti bezneho shock-mountu (pri ktorych tuhost zavesu pocita s vacsou hmotnostou mikrofonu) to spada uz do pocutelneho pasma. Zaujimalo by ma, ci to pan Johnsson nema vyladene prave na hmotnost svojich mikrofonov. Predpokladam, ze ano.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

zkusím sem těch shockmountů zase pár dostat ... Já na Schoepsy používám s uspěchem Rycote ... originál shockmounty Schoeps jsou příšerné, stojí 2000 a dříve nebo později prasknou ...

tony9

Příspěvek od tony9 »

Hammond píše:Ivo: Ked je rec od drziakoch, nemas nahodou skusenost s tymi original shock-mountmi co ku LineAudiam ponuka pan Johnsonn? Ja momentalne pouzivam drziaky Oktava, ale dost zle sa s tym robi a ani moc nefunguju. A zasa kupovat Rycote sa mi zatial nechce.
Ty shock mounty k Line Audio mě zajímají taky.

lavender

Příspěvek od lavender »

zdar Ivo,
pocuj, ma line audio aj mikrofon, ktory je vhodny na snimanie gitaroveho/bassgitaroveho komba?
dik.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Line Audio má momentálně k dispozici jen malomembránové mikrofony CM3 a OM1. Na snímání aparátů bych spíše volil skvělé ribbony GA http://www.velvetsound.net/cz/golden-ag ... icrophone/ nebo http://www.velvetsound.net/cz/golden-ag ... icrophone/

dog

Příspěvek od dog »

mic Line Audio CM3 v akci... na kytaře spolu s L.R Baggs Anthem

pepin

Příspěvek od pepin »

Existuje nějaká ukázka jak znějí CM3 na 2MP?

dkmusic

Příspěvek od dkmusic »

Obdržel jsem zásilku s mikrofony Lineaudio CM3 a byl jsem velice zvědav.

Dovolil jsem si krátkou ukázku na akustickou kytaru. Stereo pár CM3 + preamp Golden Age PRE73.

Mikrofony mohu vřele doporučit, opravdu za ty peníze je to velký luxus!

Ukázka zde: https://clyp.it/d4klvl3f

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Pre zaujimavost; tu su dve ukazky, kde som pri nahravani pouzil Line Audio CM3 aj OM1. V tom videu su pouzite CM3 ako hlavny stereopar, a ako spoty par OM1 na klavir, + 2x Oktava MK012 na husle a kombinacia AudioTechnica AT4031 a Oktava MK319 na kontrabas.

V tej dalsej ukazke je par CM3 na klavir a 2x OM1 na Sax.
Sax 01.mp3
(2.29 MiB) Staženo 96 x

Odpovědět