Take pridam svoji trosku do mlyna:
Beyerdynamic Opus 89 - na mohutny hlas, ktery nema problem se sykavkami. Na ostatni hlasy zni vyklestene (ma hodne tenke stredy) a prevyskovane (na dynamicky mikrofon ma extremne dost vysek). Je to drtic zpetne vazby - takrka se neda rozhoukat. Je to dane mimo jine i tim, ze je uzce smerovy jako napriklad ty OM Audixy. Do rockove a metalove hudby
Shure Beta 58 - take vhodnejsi na mohutnejsi hlasy, ale proti Beayerdynamicu je prijemnejsi/slusnejsi na poslech a ma o neco mene vysek. Beyerdynamic je proti nemu agresivnejsi. Perfektne mi sedl na vokalistku s plnym/mohutnym altem. Do komorneji ladene hudby jako je treba folk.
Sennheiser E8xx - spise horsi zkusenosti kvuli prilis zvyraznenym sykavkam. Ale na mohutnejsi a nudnejsi hlasy muze sedet dobre.
Ac je to s podivem, tak na nektere lidi mi perfektne sednul proflaknuty Shure SM58. Osvedcil se tam, kde zpevacka mela hlas s hodne jecivymi a neprijemnymi vyskami a tencimi stredy - takove ty upistene a pritom nevyrazne hlasy.
PiKey píše:tiez sa mi nepacil zvuk, co je dan za dynamicky mikrofon, tu som si uvedomil, ze pre podobne emotivny typ spevu potrebujem kondenzator.
Zadne podiove kondenzatorove majky jsme nezkouseli. Tipuji si, ze ve studiu budou znit zajimave, ale otazkou je, co udelaji v tom rachotu na podiu. A budou asi dost nachylne na zpetnou vazbu.