Mikrofony Neumann - historicke, jak je zprovoznit
2 Matucha: diky moc za obsirny popis, musim nejdriv splasit tu redukci do XLR at vidim, v jakem je stavu. Jinak vcera jsem nandal M7 kapsli na telo, je teda dost hustej pohled
Uz se tesim, az pres to neco nahraju...
2 orbis: no deda se ted stehoval k nam a sebou obcas pritahne neskutecny veci. Jsem mi rikal, co je to za cenost a on ze to vi, ze to pouzival kamos ve studiu nekdy v 60. letech a pak to vyhodil.... No nechapes. Zkusim ho zacilit
2 orbis: no deda se ted stehoval k nam a sebou obcas pritahne neskutecny veci. Jsem mi rikal, co je to za cenost a on ze to vi, ze to pouzival kamos ve studiu nekdy v 60. letech a pak to vyhodil.... No nechapes. Zkusim ho zacilit
Okolo 30 vyjde umt70 a to je dobrej mikrak. Moje kratka zkusenost s nim byla hodne pozitivni a neprislo mi, ze by byl horsi nez moje "vytuneny" cmv. Byl o krapitek cistci. Kdybych stal pred rozhodnutim 1xCMV563 nebo 2xUMT70, tak bych si urcite zvolil ty UMT70ky. A vlastne jedinej duvod proc o nich neuvazuju (nebo proc je nemam) je ten, ze mam 2xCMV563 a 1xUM57 a to je uz od jednoho typu zvuku vic nez dost a spis se musim zamerit na neco komplementarniho (AKG?).orbis píše:snazil jsem se najit aby to bylo kolem 30tis.. ale s dopravou, clem a dph se to vzdycky tak nejak k te 60ce vysplhalo. vcetne teda kapsule M8 nebo M7 ted nevim. jako byly v krasnym stavu. ale treba jsem hledal spatne.) objednal jsem za 30 jiny mic. az dorazi muzu sem hodit, jak jsem satisfied.
Tak fajn, ze mas tu M7. Jeji pripadna oprava (opraveni nebo predelani membrany) vyjde u gefellu na 400-500euro. Neni malo, ale rozhodne to stoji zato, kdyz ten mikrak nahraje puvodne jak ma.upman píše:2 Matucha: diky moc za obsirny popis, musim nejdriv splasit tu redukci do XLR at vidim, v jakem je stavu. Jinak vcera jsem nandal M7 kapsli na telo, je teda dost hustej pohled :) Uz se tesim, az pres to neco nahraju...
Nerozebirej ji... vevnitr neni co bys opravil... to je hodne jemna vec. A to jestli je problem nekdy nejde na prvni pohled poznat. Nemusi byt zkorodovana a muze hrat blbe. De o to, ze je to PVC potazeny zlatem... vsechno hodne tenky. No a to pvc po case ztvrdne (to je nezvratitelnej a nestavitelnej proces) a to se na zvuku projevi tim, ze basy dou dolu a zvuk je celkove... no... tvrdsi.
Jestli ty kapsli neco je poznas nejlip poslechem.
Jestli ty kapsli neco je poznas nejlip poslechem.
matucha: jj. jenze ted uz je pozde. 30tis pryc a mikrofon na ceste. sahnul jsem uplne pro jinou znacku. taky jsem sel po doporucenich, tak uvidime..
upman: no mas holt stesti.) jeste nejakej hi-end preamp k tomu a o kvalitni nahravani je postarano.. jinak drzim palce at je to v pohode!
upman: no mas holt stesti.) jeste nejakej hi-end preamp k tomu a o kvalitni nahravani je postarano.. jinak drzim palce at je to v pohode!
Naposledy upravil(a) orbis dne 21 lis 2008 15:15, celkem upraveno 1 x.