Fova:..................vůbec nic, jen že se daj sehnat v Polsku u jednoho prodejce . Na 99% klasickej číňan, jako nadstavba s vlastním designem těla, jinak nevím co říct. Jak by řekl Ivo, další zbytečný mikrofon
podla mna je vacsina mikrofonov, vratane tych najlepsich, hnusna ako psi zadok. na druhej strane nevidim vela dovodov, preco by mal byt mikrofon krasny. istym hodne zvrhlym sposobom sa mi pacia oktavy, clovek by nejakeho laika lahko presvedcil, ze 319 je detonator k malej atomovej bombe
Taky myslím že zabývat se u mikrofonů a studiové techniky nějak zvlášt samoúčelným designem je dost mimo mísu ... Ale holt když to někdy není uvnitř, musí to být aspon ve vyšperkované vnější krabici. Zakládat si na designu mi připadá stejně smysluplné jako řešit ozdobný design soustruhu nebo obráběcího zdroje (kromě ergonomického a pracovního designu) ...
Podobne to vidim i ja.
Mam rad kolem sebe hezke veci (sbiram napriklad mineraly a polodrahokamy), takze mi vyhovuje, kdyz mikrofon krome dobreho zvuku i dobre vypada.
Ivo ty mas co hovorit s tymi svietiacimi Horchmi
Inak, Oktavy mam aj ja rad, ked mi prisiel paskovy ML prvy den som ho vzal zo studia zo sebou spat domov, aby tam nebol sam
Pikey, ty ji mas?
Pokud ano, vnimas tu rezonanci tela ve vyslednem zvuku?
Kdyz jsem ji zkousel na muj hlas, tak rezonovala desive. Diky tomu byl ten mikrak pro me velke zklamani.
Nekde jsem kdysi cetl, ze MK219 ma problem s rezonanci materialu, z ktereho je mikrofon vyrobeny. U nasledneho modelu MK319 uz to konstrukteri docela vychytali. Rezonace tam sice je take, ale uz malo.
Kdyz jsem si to vyzkousel v realu, tahle informace se potvrdila. Zjistil jsem, ze MK219 je pro me prakticky nepouzitelna, zato MK319 docela jde. Mozna, ze u jineho hlasu ta rezonance neni tak silna, proto jsem se ptal, jestli s MK219 nemas nejake zkusenosti.
Kazdopadne modifikace Michaela Jolyho by mela tento problem dost eliminovat.