MXL tube mikrofon - šum z lampy

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
TOM-Thak

MXL tube mikrofon - šum z lampy

Příspěvek od TOM-Thak »

Kdysi davno jsem si pořídil na občasný domácí voiceover tenhle mikrák:
http://www.mxlmics.com/microphones/studio/V67i_tube/

Děje se mi ale taková zvláštnost, že nahodile po nějaké době začne jinak čistý majk generovat komstantí úroveň šumu, ale výraznou. Zabírá jen vypnutí lampové krabičky a znovuzapnutí.

Mám pocit, že to i způsobí občas to, že sáhnu na kovový mikrofonní stojan.

Jsem z toho jelen :D

Proto taky přemýšlím, že časem pořídím nějaký jiný mikrofon bez vlastního předzesilovače a budu to cpát přes preamp z karty, ten časem můžu nahradit za kvalitní mikrofonní preamp. Spoléhat se na jeden mic a ještě s problémy není ideální.

Máte někdo zkušenost s tube majky od MXL?

marylin

Re: MXL tube mikrofon - šum z lampy

Příspěvek od marylin »

Jestli ho máš už delší dobu, tak to klidně může být špatnou lampou... Zkoušel jsi ji vyměnit? Ten šum a nepravidelnost... to se mi stává, když odejdou lampy v kytarovém aparátu... Přeci jen mají svou životnost.

matucha

Příspěvek od matucha »

Jestli se nahodou u lampy nevytvorily nedostatecny kontakty nejakou korozi/oxidaci. Zkusil bych lampu vytahnout, zkontrolovat piny a pripadne nekolikrat zastrcit-vytahnout (lampu) aby se ty zkorodovany mista ocistily. Treba to pomuze. Jestli mas nahradni lampu, tak ji vyzkousej. Jeslti mas druhej mikrofon v paru, tak zkusi prohodit lampy...

No a jinak jit za nejakym opravarem.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Napsal jsem schvalne na support. Ale zkusim to pak i otrevrit a uvdim, co je uvnitr.

Ten mikrofon uz mam asi 4-5let tusim a docela jsem ho uz "uzivil" na par mini projektiku. Nevim jaka je zivotnost takovych zarizeni reps. mikrofon asi v pohode, ale pak otazka co ten "preamp".

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Výrobce mi poslal přímo návod, jak vyměnit elektronku a i kde ji koupit na netu i jaký přesný typ.
K mému překvapení není v tom preampu, ale je přímo zabudovaná v mikrofonu. Já sem si naivně myslel, že je to tube preamp, ale on je to fakt tube majk :))

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

no jo, už to tak bude...
Obrázek
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

dog

Příspěvek od dog »

TOM-Thak píše:Výrobce mi poslal přímo návod, jak vyměnit elektronku a i kde ji koupit na netu i jaký přesný typ.
K mému překvapení není v tom preampu, ale je přímo zabudovaná v mikrofonu. Já sem si naivně myslel, že je to tube preamp, ale on je to fakt tube majk :))

...a to čemu říkáš "preamp" bude spíš napaječ, ne? :-)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

No prostě aktivní krabička na 230V, která pěkně hřeje :c) a do který jde XLR.
Nicméně jsem zvědav, jestli je to tou elektronkou.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Lampový mikrofon má uvnitř lampu a k sobě připojený (nelampový) napájecí zdroj :)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak sem lampu vcera vymenil. Mam tu i navod na vymenu od vyrobce a technickou specifikaci od nich. Lampu sem vzal v GESu asi za 600czk. Zatim dobrý. Jsem zvedav, jestli se zavada uz nebude projevovat a zda-li to bylo tou lampou. I tak ale radsi setrim na zalozni mikrofon :)) spolihat se na jeden kus je dost nebezpecny :)

P.S.: Pokud by nekdo chtel tak mam PDF od vyrobce s navodem na vymenu a se specifikaci elektronky.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nedivil bych se, kdyby byla elektronka made in czechia :-)

peteness

Příspěvek od peteness »

Spis Slovakia ne? :) bud rad, ze tam je jedna lampa, ze se to nemusi parovat. Takhle muzes klidne experimentovat s ruznyma lampama

Odpovědět