MXL V67i - Připojení
MXL V67i - Připojení
Dobrý den, koupil jsem si mikrofon MXL V67i, ovšem prodejce nedodal připojovací kabel. To by nebyl problém kdyby vůbec byl někde k sehnání!? Nepřišel jsem na to, jak bych mohl mikrofon připojit ke zvukové kartě. V kartě mám univerzální XLR/JACK zásuvku. (Mám Digi Mbox 2 PRO)
Pokud někdo máte zkušenosti s MXL V67i, byl bych rád za pomoc.
Děkuji za odpověď.
Pokud někdo máte zkušenosti s MXL V67i, byl bych rád za pomoc.
Děkuji za odpověď.
Re: MXL V67i - Připojení
Ehm.. mikrofonním kabelem?
http://www.audiotek.cz/kabely-prislusen ... ely-hotove
ten si člověk samozřejmě koupí podle svého a nemůže ho čekat v balení s mikrofonem (až na výjimky ála all-in-one začátečnické kity)

ten si člověk samozřejmě koupí podle svého a nemůže ho čekat v balení s mikrofonem (až na výjimky ála all-in-one začátečnické kity)
Chápu, děkuji za odpověď, ale ani jeden z nabídky neřeší můj problém se zapojením mikrofonu 

Neber si to prosím špatně
, ale ten problém je...?
Tenhle kabel se jedním koncem zapojí do mikrofonu a druhým přesně do toho univerzázního XLR/jack otvoru ve zvukovce (případně do dedikovaného XLR otvoru), kde by mohl být problém?
od MXL mám sice jen V6, ale V67i snad není monstrum z jiného světa a s nestandardní přípojkou..

Tenhle kabel se jedním koncem zapojí do mikrofonu a druhým přesně do toho univerzázního XLR/jack otvoru ve zvukovce (případně do dedikovaného XLR otvoru), kde by mohl být problém?

Dobrá, můžete mi tedy poslat odkaz přímo na kabel kterým to budu moct připojit? Popřípadě kabel který používáte vy sám. Děkuji
To zcela závisí na osobních potřebách (délka, odolnost ke špatnému zacházení, kvalita). Rozhodně nejsem odborník na kabely,ale FUNGOVAT bude úplně kterýkoli z té stránky co jsem poslal, protože MBOX má opravdu univerzální jack/XLR vstup a tím pádem je možné použít jak JACK tak XLR koncovku. Já mám preamp s XLR vstupem, takže používám XLR-XLR, nějaký dražší Cordial. K MBOXu půjde cokoli co má XLR samici (na píchnutí do mikrofonu) a na drahé straně buď XLR nebo JACK do MBOXu.
A jak je to najednou jednoduché, omlouvám se za mou nevědomost, ale vážně jsem si nebyl jistý.. Byl jsem také v místních hudebninách kde mi řekly že prostě takový kabel nemají a že se ani nedělá (XLR > XLR, který jste sám zmiňoval) a sám výrobce v manuálu uvádí nějaký speciální kabel od Mogami.
Zároveň mě vůbec nenapadlo propojit to Jackem, takže tím je problém vyřešen.
Děkuji za váš čas. Hezký den,.
Zároveň mě vůbec nenapadlo propojit to Jackem, takže tím je problém vyřešen.
Děkuji za váš čas. Hezký den,.
Vyhledal jsem si ten mikrofon a zdá se mi to, nebo jsou k dispozici dvě verze - kondenzátorová a lampová?? Co má mikrofon dole za konektor? Standardní XLR (3 kolíky) nebo 7 malých kolíčků? Pokud 7 tak je to skutečně jiný kabel a tím se připojuje napájení lampy, pokud se nepletu.. je k mikrofonu ještě napájecí bedna?
)

Mikrofon má standartní (3 kolíky), a bedna k tomu není..
pak platí co jsem psal a připojení nebude problém:) Good luck!
A ještě jeden "detail" v manuálu čtu, že phantom napájení funguje jen přes XLR (ne přes jack), takže je nutné použít XLR-XLR, NIKOLI XLR-Jack.
Achjo, Jack by se sháněl lépe.. Děkuji mnohokrát za info.
Mogami nieje typ, ale znacka jedneho z najkvalitnejsich vyrobcov kablov.
Ovšem jejich dostupnost v ČR chybí..