Nástrojový mikrofon

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
dundeebrut

Nástrojový mikrofon

Příspěvek od dundeebrut »

Zdravím všechny hudební příznivce..
K věci: Hodlám v nejbližší době pořídit mikrofon(y) pro snímání lampového kytarového aparátu 1x12 v malém domácím prostoru. Doted jsem snímal pouze jedním mikrofonem, který byl využíván především na zpěv (shure sm58), což myslím, že není optimální. Jelikož jsem v téhle branži stále nováčkem, chtěl bych vás požádat o doporučení, jaký mikrofon/y (vyšší třídy) pro tuto činnost zakoupit. Dynamicky, kondenzátor? obojí? 2 dynamické??.. napadá mě shure 57A beta.. děkuji předem..
(macbook pro, apogee duet)

aum generator

Příspěvek od aum generator »

mne sa na na el.gitaru najviac pacili paskove mikrofony, aj ked vacsinou som mal moznost pouzivat len lacne cinske.

byt tebou tak by som skusil AEA R92. ten sa mi z ukazok co som pocul velmi pacil. alebo Beyerdynamic M160 este ludia chvalia.
jihad on riaa & soza.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Asi nejpoužívanější jsou v tomto ohledu Royery (R-121). I u nás už je pár lidí k tomuto účelu úspěšně používá.

Obrázek

Liquid Sound
Profesionál

Re: Nástrojový mikrofon

Příspěvek od Liquid Sound »

dundeebrut píše:Zdravím všechny hudební příznivce..
K věci: Hodlám v nejbližší době pořídit mikrofon(y) pro snímání lampového kytarového aparátu 1x12 v malém domácím prostoru. Doted jsem snímal pouze jedním mikrofonem, který byl využíván především na zpěv (shure sm58), což myslím, že není optimální. Jelikož jsem v téhle branži stále nováčkem, chtěl bych vás požádat o doporučení, jaký mikrofon/y (vyšší třídy) pro tuto činnost zakoupit. Dynamicky, kondenzátor? obojí? 2 dynamické??.. napadá mě shure 57A beta.. děkuji předem..
(macbook pro, apogee duet)
Betu určitě ne, když už tak standartní 57. Na komba je supr taky 421. Pokud chceš něco dražšího, neni špatná volba na room standartní u87, kterou můžeš použít i na něco jinýho.

rastis

Příspěvek od rastis »

SM57 a neni co riesit... ale necakaj velke zazraky a posun vpred oproti SM58 - bude to mat inu farbu, ale to je asi tak vsetko a to sa tyka hocijakych dynamickych mikrofonov. pri kombe viac ako samotny mikrofon zavazi jeho umiestnenie. robil som si porovnania SM57 (klasika) a lacneho PG57, snazil som sa dodrzat identicku polohu a v zasade medzi tymi zvukmi nie je podstatny rozdiel... pisal som o situacii, ked snimas natesno od repraku.

ake je to kombo ?

kexik

Příspěvek od kexik »

v cene okolo 100eur bud sm57 alebo thomann t.bone rb100 alebo oktavu mk319. v cene okolo 200eur sennheiser md421 z druhej ruky, v cene okolo 300eur sennheiser md421 novy, v cene okolo 400eur samson vr88. za 400eur nema ziadny zmysel ist, ak ti ide o nahravanie v obyvaku

mando

Příspěvek od mando »

skusal si s tou sm58 experimentovat aj s umiestnenim mikrofonu?
sm57 je standart takisto beyerdynamic m160 a sennheiser md421

dundeebrut

tak s tou vyšší třídou jsem se poměrně sekl, mikrofony nad 10 tisic (beyerdynamic M160, Royer apod) vylucuji, to je na moje "obyvákové" využití přílišný luxus. Cenovou hladinu bych viděl max. tak do 7tisic. Myslim ze za tyto penize bych mel byt schopen poridit do domaciho studia nejaky obstojny mic. Jinak proč ne betu? A mirime spis k dynamickemu nebo kondenzatorovemu, ci jinemu typu? :) mam v tom trochu gulas. jinak jde o kytarovy amp Mesa Boogie Mark III, s reprem 1x12 EVM OEM..diky..

rastis

Příspěvek od rastis »

toto bude teraz trochu kacirska rada, ale prave Mesa Boogie Mark ma velmi vdacny preamp idelany na nahratie po linke + impulz alebo nejake SW bedne - hlavne lead kanal. sa divim, ze to takto pisem, este pred 1 a pol rokom by som sa pohadal ze blbost, ale ja doma inac uz ani nenahravam, mi je luto uz aj koncak zapinat, mam to frcnute rovno do kompu :)

marian

Příspěvek od marian »

SM 57 , da sa pouzit aj na ine veci (btw)

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

aum generator píše: alebo Beyerdynamic M160 este ludia chvalia.
... az (jestli) ho Carloff vrati tak ti ho v pripade zajmu muzu pujcit (myslim samozrejme toho Beyera).
marian píše:SM 57 , da sa pouzit aj na ine veci (btw)
... to i M160 ... ostatne to kazdej mikrofon ;-)

Jinak dalsi zajimavej mikrofon na kytare je Beyer M88TG pokud chces hodne tlustej zvuk, M69TG pokud chces mene tlustej a M201TG pokud chces rovnej prirozenej zvuk. Vsechny tri jsou to hyperkardioidy (M160tka ostatne taky) takze se da krasne pracovat s proximity efektem a udelat si zvuk jakej potrebujes.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

dundeebrut

ten beyer M201TG vypada dobre, i cenove prijatelny. Vemu bud ho nebo sm 57. Kondaky jsem vyradil, nemam na to dobrou mistnost, abych to vyuzil, tak budu pouzivat dynamicky, pripadne experimentovat se dvema..

Odpovědět