Neumann mikrofony
Neumann mikrofony
ahojte,
boli by ste taki dobri, a poradili ktory z novej, cenovo dostupnejsej generacie Neumannov ma zmysel kupovat ?
slo by mi predovsetkym o mikrofon s univerzalnejsim pouzitim.
dakujem
boli by ste taki dobri, a poradili ktory z novej, cenovo dostupnejsej generacie Neumannov ma zmysel kupovat ?
slo by mi predovsetkym o mikrofon s univerzalnejsim pouzitim.
dakujem
Re: Neumann mikrofony
Asi je taky dulezity v jake cenove relaci se to ma pohybovat. Od Neumanna to ale levny moc nebude.
Takze pak asi treba TLM 102,103 nebo 49, ale ten uz je trochu vejs.

iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo
Ano - bavme sa trebars o tych 102,103. ponukaju nieco extra v porovnani s mikrofonmi v podobnej cenovej hladine ?
Já myslím že jsou mikrofony stejně dobré jako neumann, levnější a často i lepší. Samozřejmě pokud je prioritou mít napsané neumann na mikrofonu, je to jiná věc
a třeba si připlatit

Myslím že určitě ne. 103 jsem měl a je to málo muziky za hodně penězgalod píše:Ano - bavme sa trebars o tych 102,103. ponukaju nieco extra v porovnani s mikrofonmi v podobnej cenovej hladine ?
Naposledy upravil(a) Ivo dne 25 bře 2010 18:22, celkem upraveno 1 x.
ahoj , priorita to urcite nie je
ale v danej hladine by ma zaujimala ich hodnota oproti inym mikrofonom.

ale v danej hladine by ma zaujimala ich hodnota oproti inym mikrofonom.
TLM102 vypada z ukazek velmi dobre a je levny, premyslim o nem.
-
- Profesionál
Asi ho holt neumíš používat.Ivo píše:Myslím že určitě ne. 103 jsem měl a je to málo muziky za hodně peněz
Nesouhlasim s Ivem (a očekávám Carloffa ), za ty peníze je to dobrej značkovej mikrofon. Je slušně ostrej s pěknym detailem a předevšim s rovnejma středama a spodkem. Moderní zvuk, vytknul bych mu že nemá pad . dá se řešit dodatečnym attenuatorem.
Dá se koupit už třebas za 10k z druhý ruky. Navíc se ho dá s ne moc velkym propadem z ceny slušně zbavit.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
mozna nejaky pouzitelny info najdes i tady ./mikrofony/mikrofon-na-vokal-10-15k-t12349.html
Jasně, tím to bude ... díky žes mi otevřel oči ... budeš mě to muset přijít naučit ...Liquid Sound píše:
Asi ho holt neumíš používat.
.

Dovolim si shrnout argumenty taboru Ivo/Carloff vs Liquid Sound/Ecson Waldes, abychom byli usetreni nekolikastrankovych boju:
Neumann plusy:
- je to znacka, na kterou zakaznici slysi
- vysledky jsou vetsinou slusne
- da se prodat hodne draze
- da se rict, ze jsou solidne udelane, takze hodne vydrzi
- i na hodne stare kousky se daji sehnat dily
Neumann minusy:
- podobny zvuk lze docilit i s levnejsimi mikrofony od konkurence
Suma sumarum je to vec osobnich preferenci, zda clovek potrebuje mit ve studiu znacku a osvedceny drzak nebo radsi hleda alternativni reseni za mene penez.
Galod sype popcorn do kose a jde spat...
Neumann plusy:
- je to znacka, na kterou zakaznici slysi
- vysledky jsou vetsinou slusne
- da se prodat hodne draze
- da se rict, ze jsou solidne udelane, takze hodne vydrzi
- i na hodne stare kousky se daji sehnat dily
Neumann minusy:
- podobny zvuk lze docilit i s levnejsimi mikrofony od konkurence
Suma sumarum je to vec osobnich preferenci, zda clovek potrebuje mit ve studiu znacku a osvedceny drzak nebo radsi hleda alternativni reseni za mene penez.

Dakujem, fova.
nepotrebujem vobec znacku. potrebujem co najkvalitnejsie zachytit to co pocujem.
nepotrebujem vobec znacku. potrebujem co najkvalitnejsie zachytit to co pocujem.
galod : tak ak mas malo penazi , tak hladaj inde ako u nojmana .. tu na fore sa o tom dost pise .. hledej smudlo !
táto, jo , ale mne slo o to aby som vedel ci tie 5OO eurove nojmany proste ponukaju nojman kvalitu za 500 e. ked ne ,tak to aspon uz viem 

S dovolenim se prisockuju se skromnym dotazem - zkousel nekdo ty jejich Solution-D kousky, hlavne tedy D-01? Delal jsem na to popisky a prislo mi to papirove velice zajimavy, ale nemam ani zkusenosti, ani moznost to nejak hodnotit
Ne ze bych si to chtel kupovat, spis jen tak ze zvedavosti.
Diky

Diky