Nova verze SPL Golmike II - Premium
-
kermitak: abychom si rozumeli, ja sem mluvil o dvojce bez tech lundalu, tzn. necelych tisic eur.. myslim, ze to neni uplne presne srovnani, goldmike ma limiter, vu metery, dva lampove charaktery.. a i pres krajne nevyhodnej kurs eura vuci dolaru je porad znatelne levnejsi nez dvoukanal od great riveru. o manley a dalsich ani nemluve..
srovnani 2nd hand versus novej geret je myslim jasne, v tom mas samozrejme pravdu.
srovnani 2nd hand versus novej geret je myslim jasne, v tom mas samozrejme pravdu.
kermitak: Shodou okolností mám ve studiu jak Great River, tak GoldMike a po nějakých těch nahráváních a pokusech si netroufnu říct, že je to úplně jiná třída. Je to úplně jiný charakter, ale jsou situace (třeba akustická kytara na Oktava MK012), kdy je pro mě "lepší" GoldMike a pak zase situace (třeba mužský vokál na CMV563/M7), kdy "vyhrává" Great River. Ale jsem opravdu rád, že je mám oba.
Jen můj názor, Saša
Jen můj názor, Saša
Hlavně je tam brouk SSM2017, který dělá to nejdůležitější, tedy předzesiluje. Lampy jsou až ve výstupném bufferu, tudíž nejde o lampový preamp v pravém slova smyslu.fova píše:Vcera jsem mel rozebrany svuj Goldmike 1 a jsou tam lampy Sovtek 12AX7 LPS.
Podle mě tahleta lampománie je akorát ekvivalent kabelománie u některých hifistů.Nejsem na to expert, ale podle toho, co jsem o lampach cetl, tak tyhle LPS lampy jsou takova stredni trida
Lampy od různých výrobců mají různé charakteristky, takže výměnou se dostaneš pracovním bodem do jiné části charakteristiky a zní to jinak. To "jinak" se ti může buď líbit nebo ne, ale o lampě a její kvalitě to vypovídá pramálo a navíc se její charakteristiky mění i v čase. Hlavně u jiného zařízení obdobná záměna povede s největší pravděpodobností k úplně jinému výsledku, protože to jiné zařízení nejspíš pracuje úplně v jiné části charakteristiky. Obdobného efektu by se dalo dosáhnout laborování se s pár pasivními součástkami okolo lampy.
Já osobně ty lampový věci nemusím. Když už "ztlusťovadlo", tak s trafem. Jedno Neve, jedno Api (nebo radši dvě od každého) na vokály, k tomu tak osm kanálů něčeho transparentního ala DAV na nástroje a byl bych spokojený až na půdu

Nj, jenze tenhle thread je o te verzi za 1560 ojro a k te se celou dobu vyjadrujunick_valensi píše:kermitak: abychom si rozumeli, ja sem mluvil o dvojce bez tech lundalu, tzn. necelych tisic eur..

syncro: ja se nesnazim prezentovat nejakou univerzalni pravdu, mluvim za sebe a v kazdem prispevku to je jasne zmineno. Psal jsem ze "podle meho gusta" je Great River vyrazne lepsi. Libil se mi jak na zpev, tak na kytaru vic, nez GM, nekdo to muze mit jinak, vsak ok, kazdy mame jine preference a to je dobre, aspon se neutopime ve stereotypu

Naposledy upravil(a) Kermitak dne 13 pro 2007 19:13, celkem upraveno 1 x.
2 Ctirad: Jasne Goldmike neni lampovy preamp, ale hybridni. Jestli jsem to spravne pochopil, tak nejprve se signal zesili tranzistorovym zesilovacem a pak se to obarvi pres lampovy obvod.
Goldmike 2 ma nastavitelnou miru toho obarveni, coz Goldmike 1 nema. Libilo by se mi mit moznost ty lampy vypnout.
S tim, co jsi napsal o lampach souhlasim, ale jde take o to, jak dlouho ta lampa vydrzi, jake je procento zmetku a jak hodne degraduje zvuk. Cetl jsem nejake prispevky ohledne tohohle Sovteku a lide si je docela pochvalovali. Jinou lampu od Sovteku uz treba zase ne.
Ale jak rikam, nejsem na to expert, mam to pouze vyctene.
Me se zase libi lampove veci a solid state moc nemusim. Ale slysel jsem jen levnejsi veci. Mozna ze bych byl s API spokojen.
Goldmike 2 ma nastavitelnou miru toho obarveni, coz Goldmike 1 nema. Libilo by se mi mit moznost ty lampy vypnout.
S tim, co jsi napsal o lampach souhlasim, ale jde take o to, jak dlouho ta lampa vydrzi, jake je procento zmetku a jak hodne degraduje zvuk. Cetl jsem nejake prispevky ohledne tohohle Sovteku a lide si je docela pochvalovali. Jinou lampu od Sovteku uz treba zase ne.
Ale jak rikam, nejsem na to expert, mam to pouze vyctene.
Me se zase libi lampove veci a solid state moc nemusim. Ale slysel jsem jen levnejsi veci. Mozna ze bych byl s API spokojen.
-
Re: Nova verze SPL Golmike II - Premium
to sa mi moc nezda / mam pocit ze tie optional transformers maju v ponuke odjakzivafova píše:SPL vylepsili Goldmajka II
http://www.spl-usa.com/Lundahls/Lundahl_E.html
len predtym thomann nemal na stranke GM2 z uz nainstalovanymi transformatormi...
edit: jo samozrejme ze to je stare. verzia stranky z 2005
http://web.archive.org/web/200512140629 ... ahl_E.html
jihad on riaa & soza.
-
Tak SPL uz definitivne stahli Goldmike 9844 z katalogu!
U Thomanna ho jeste maji v nabidce, takze je mozne, ze par kusu bude k dispozici. Ale momentalne nejsou skladem.
Me osobne to docela mrzi, protoze za pouhych 10000Kc clovek ziskal hodne slusny preamp, za ktery se nemusi stydet zadne mensi studio.
Ve stejne cenove hladine me napada uz jen ART MPA Gold. Goldmike II je cenove totalne jinde.
U Thomanna ho jeste maji v nabidce, takze je mozne, ze par kusu bude k dispozici. Ale momentalne nejsou skladem.
Me osobne to docela mrzi, protoze za pouhych 10000Kc clovek ziskal hodne slusny preamp, za ktery se nemusi stydet zadne mensi studio.
Ve stejne cenove hladine me napada uz jen ART MPA Gold. Goldmike II je cenove totalne jinde.