Pomozte vybrat mikrofon na mluvené slovo
-
Pomozte vybrat mikrofon na mluvené slovo
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jaký mikrofon by se mi nejlépe hodil pro nahrávání řeči (žádný zpěv) doma. Chci, abyste doporučili model. A jsem úplný lajk, tak spíš se mě zeptejte, co ještě potřebuji sdělit.
pár info:
1. Mám akustický AUDIX F50. Byl jsem s ním spokojen, dokud jsem .. viz bod 3.
2. Mám vnější zvukovku AUDIOLINK III (má phantomové napájení nebo jak se to jmenuje).
3. V půjčovně jsem si dneska vzal na zkoušku RH-SOUND PRO 30 (na můj vkus srovnatelný s mým audixem, ale o kapánek hůř), a také kondenzátorový HSMC001, který se mi líbil o hodně víc, než ten můj audix. Je citlivější a tolik nežere šum.
Nevím, jestli jsem udělal správný závěr, že kondenzátorový mikrofon pro mé účely se hodí víc. Na té své zvukovce mám regulátory GAIN na maximum, a stejně ten audix nedává stejnou kvalitu jako ten hsmc001.
Můj rozpočet je tak kolem 2-3 tis. kč. Zase já nevím, kupovat drahý mikrofon asi bude blbost, když mám relativně levnou zvukovku a vůbec jsem v těhle věcech začátečník..
A ještě dotaz: jak je to s koupi mikrofonu v bazaru? Je to velké riziko, že mikrofon má skrytou vadu? Mně nejde o to, aby byl úplně nový, hlavně chci vyřešit problém "chci víc za miň peněz" a tak chápu, že za 2000 třeba koupím mikrofon, který jako nový stojí třeba 3500.
chtěl bych se zeptat, jaký mikrofon by se mi nejlépe hodil pro nahrávání řeči (žádný zpěv) doma. Chci, abyste doporučili model. A jsem úplný lajk, tak spíš se mě zeptejte, co ještě potřebuji sdělit.
pár info:
1. Mám akustický AUDIX F50. Byl jsem s ním spokojen, dokud jsem .. viz bod 3.
2. Mám vnější zvukovku AUDIOLINK III (má phantomové napájení nebo jak se to jmenuje).
3. V půjčovně jsem si dneska vzal na zkoušku RH-SOUND PRO 30 (na můj vkus srovnatelný s mým audixem, ale o kapánek hůř), a také kondenzátorový HSMC001, který se mi líbil o hodně víc, než ten můj audix. Je citlivější a tolik nežere šum.
Nevím, jestli jsem udělal správný závěr, že kondenzátorový mikrofon pro mé účely se hodí víc. Na té své zvukovce mám regulátory GAIN na maximum, a stejně ten audix nedává stejnou kvalitu jako ten hsmc001.
Můj rozpočet je tak kolem 2-3 tis. kč. Zase já nevím, kupovat drahý mikrofon asi bude blbost, když mám relativně levnou zvukovku a vůbec jsem v těhle věcech začátečník..
A ještě dotaz: jak je to s koupi mikrofonu v bazaru? Je to velké riziko, že mikrofon má skrytou vadu? Mně nejde o to, aby byl úplně nový, hlavně chci vyřešit problém "chci víc za miň peněz" a tak chápu, že za 2000 třeba koupím mikrofon, který jako nový stojí třeba 3500.
Re: Pomozte vybrat mikrofon na mluvené slovo
Byt tebou koupim klidne ten HSMC001. Podle vseho je to dobry pomer cena/vykon a i tady na nej byly celkem dobre ohlasy.
A preco nie GAP FC1 MKII ?
http://www.velvetsound.net/cz/5-mikrofo ... e-fc1-mk2/
Za podobnu cenu asi lepsia volba volba nez HSMC.... Diskusia aj ukazky FC1 su to nafore v samostatnom threate.
http://www.velvetsound.net/cz/5-mikrofo ... e-fc1-mk2/
Za podobnu cenu asi lepsia volba volba nez HSMC.... Diskusia aj ukazky FC1 su to nafore v samostatnom threate.
Hammond: protoze FC1 je dvaapulkrat drazsi nez HSMC. Jinak samozrejme proc ne:)
Jaj taaak
Ja som si tak nejak "zo starych:) cias pamatal cenu HSMC okolo 3000SK 

Vasjo, ja na tvem miste, po zkusenostech s mikrofonama kolem tisicovky (RH Sound PRO 30 mam taky) nebo dvou tri a jestli budget je 3000,- tak bych se ani minutu nerozmyslel a koupil novy Shure SM57 za ty 3 tisíce nebo SM58, ta je tuším o něco málo dražší. Ale hodně liden vyhovuje víc SM57. Tyhle mikráky je lepší koupit nové.
dynamika nebude na slovo uplne idealna .. i ked zase menej naberie asi roomu .. kamarad pouziva rode procaster a celkom spokojnost : http://elektrika.tv/video/2013/130320_a ... vodech.mp4
sory ze vykopavam rocnu temu, tiez sa obzeram po mikrofone na domace nahravanie slova a v tejto oblasti neviem vobec nic.
k takejto veci predpokladam treba aj nejaky interface, asi sa to neda zapichnut rovno do line in na pocitaci? idealne nejaku jednoduchu usb zvukovku
isiel som prave pozriet aky je vyber usb interfaceov a narazil som na toto: http://www.muziker.sk/usb-mikrofony
z toho by volaco mohlo byt pouzitelne?
no ale myslel som povodne nejaku Scarlett Solo alebo kludne aj tu behringeracku kopiu UMC22 U-Phoria <- je to nejak podstatne horsie (totiz zas aby zostali nejake peniaze aj na mikrofon potom...)?
k takejto veci predpokladam treba aj nejaky interface, asi sa to neda zapichnut rovno do line in na pocitaci? idealne nejaku jednoduchu usb zvukovku
isiel som prave pozriet aky je vyber usb interfaceov a narazil som na toto: http://www.muziker.sk/usb-mikrofony
z toho by volaco mohlo byt pouzitelne?
no ale myslel som povodne nejaku Scarlett Solo alebo kludne aj tu behringeracku kopiu UMC22 U-Phoria <- je to nejak podstatne horsie (totiz zas aby zostali nejake peniaze aj na mikrofon potom...)?
S USB mikrofonama nemam zkusenosti ale videl a cetl jsem par testu a celkem vysly uspokojive. Ja by jsem se toho USB mic vubec nebal pokud to mas jen na mluvene slovo.
charonmne : v tom usb mikrofone bude urcite "zvukovka" na urovni tych lacnych usb zvukoviek .. A bude to este lacnejsie , lebo to budu len chipy .. ziadna mechanika , krabicka atd .. cize je na tebe .. nebal by som sa USB mikrofonu .. otazka je , ci normalny mikrofon + nejaka takato lacna USB zvukovka neni pre teba lepsie riesenie ? Neviem cez co pocuvas teraz ? Mas aj repraky ? Ako ovladas ich hlasitost ? Usb zvukovka ma vyhodu , ze ma vacsiou vystup na repraky ovaladany potenciometrom .. Tak isto zvlast ovladany sluchatkovy vystup .. co sa vacsinou hodi .. Tym USB mikrofonom poriesis len to naberanie hlasu .. nic viac ..
ano to je dobra pointa, dokonca este aj nejaky ten nastroj by sa cez zvukovku dal obcas nahrat ked treba, takze by som sa asi skor priklonil k tejto moznosti ak by sa to prilis nepredrazilo.
Pocuvanie neviem ako je riesene tam kde sa toto bude uplatnovat, predpokladam ze obycajny vystup priamo z notebooku do "veze" s minirepracikmi alebo do sluchatiek, takze ten pekny vystup zo zvukovky by tu asi nebol az taky velky benefit, ani neviem ci ten sluchatkovy vystup by bol v danej aplikacii poznatelne lepsi ako ten z notebooku. Hlavne aby bolo poriesene to nahravanie hlasu
Pocuvanie neviem ako je riesene tam kde sa toto bude uplatnovat, predpokladam ze obycajny vystup priamo z notebooku do "veze" s minirepracikmi alebo do sluchatiek, takze ten pekny vystup zo zvukovky by tu asi nebol az taky velky benefit, ani neviem ci ten sluchatkovy vystup by bol v danej aplikacii poznatelne lepsi ako ten z notebooku. Hlavne aby bolo poriesene to nahravanie hlasu
pozri na to to .. pekna cena .. a ma aj MIDI .. to sa vzdy hodi 
http://www.on-board.sk/usb-zvukove-karty/tascam-us-2x2/

http://www.on-board.sk/usb-zvukove-karty/tascam-us-2x2/
dik, vyzera to dobre. Tu zvukovku vybrat by nebol az taky velky problem, skor ide o ten mikrofon, v mikrofonoch sa absolutne vobec nevyznam, neviem podla coho vyberat, co si vsimat atd, nula skusenosti
Dovoluji si doporučit na přirozený a nezabarvený zvuk hlasu kondenzátor Rode M2, který se dá použít studiově i live. Jeden ve stavu nového zboží zrovna prodávám, kompletní balení jako z prodejny. Potřebuji místo něj Rode M3, který nevyžaduje fantom napájení, má interní 9V napájení z baterie. Rode M2 je kvalitní výrobek made in Australia, není to žádná čínská šunt imitace mikrofonu...