poradte z techto mikrofonu:

Mikrofony a předzesilovače
tony
Příspěvky: 27
Registrován: 20 led 2007 01:32

poradte z techto mikrofonu:

Příspěvek od tony » 20 led 2007 15:23

Zdravím všechny, poprvé zde píšu..

Prosím poraďte, napište který z těchto mikráků by jste si vybraly pro domácí nahrávání vokálu-nemám moc silný hlas a mám rád když je slyšet každý detail, dech a pod. zaroveň budu dělat overdub-takže co nejnižší šum.. a akustické kytary: ???
napište také své zkušenosti kdyžtak ?

RODE NT2 A ......nebo levnější Rode NT1000 ? -nepotřebuju vícesměrový,ale chci co nej kvalitu...
Shure BETA 87A
AUDIOTECHNICA AT 3035 --mam možnost za 4000kč

nebo máte jiné typy??rode nt 1a asi ne, že?
děkuji moc za odpověd

tony
Příspěvky: 27
Registrován: 20 led 2007 01:32

Příspěvek od tony » 20 led 2007 15:48

ještě dodatek:

mikrofon bych rád používal i na živo. Hraji sám, tak snad to s tou zpětnou vazbou nebude tak zlý...
prioritou je ale kvalitní nahrávání

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 20 led 2007 22:08

... mmno ta beta je trochu z jinyho soudku IMHO. Naopak na zivo na zpev tu AT nebo Rode pouzijes jen pokud hrajete a zpivate blouegrass na jeden kondenzatorovej mikrofon uprostred jeviste (kdekdo to tak dneska dela).

Cili abych ti dal rozhreseni myslim, ze budes asi muset poridit jinej majk na jeviste a jinej na doma do home studia. Jinak abych si taky prihral upozornuju na akci vhodnou pro domaci nahravani zde:

http://shop.audiopro.cz/akce/

ono je to i vlevo na hlavni strance zde:

http://shop.audiopro.cz/
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

tony
Příspěvky: 27
Registrován: 20 led 2007 01:32

Příspěvek od tony » 21 led 2007 02:40

ty v odkaze vypadají dobře, ale papírově jsou horší než třeba NT2 A..
safa-----jak to myslíš ,že je ta beta z jinýho soudku? prosím upřesni.
Na živo to chci jen na solo zpěv-ja sam s akustickym kombem..

Taky jsem se chtěl zeptat ? VÝHODY A NEVÝHODY LAMPOVÉHO MIC.
KTERÉMU DÁVÁTE OBECNĚ PŘEDNOST ?
Mám doma na zkoušku RODE NTK, tak prosím porovnávejte s temi co sem psal na začátku..??
Díky

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 21 led 2007 04:38

papirove to je mozny ;-)

Mmno vlastne jsou kazdy z jineho soudku:

NT2 A - poctivej kondenzator hlavne pro studiove pouziti (pro stouraly: pomineme-li aplikace na jeviste jako Overhead a pod. - na zpev na jeviste to nebude jinak nez na bluegrass nebo gospel)
AT 3035 - elektret tvarici se jako kondenzator hlavne pro studiove pouziti
BETA 87A - elektret urcenej hlavne pro zpev na jeviste
Taky jsem se chtěl zeptat ? VÝHODY A NEVÝHODY LAMPOVÉHO MIC.
KTERÉMU DÁVÁTE OBECNĚ PŘEDNOST ?
muj nazor viz: http://audiocity.cz/clanek.php?id=141
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 21 led 2007 10:27

tony píše:...ale papírově jsou horší než třeba NT2 A..
...papír toho snese... :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

tony
Příspěvky: 27
Registrován: 20 led 2007 01:32

Příspěvek od tony » 21 led 2007 17:11

a co ta NT1A ? je jako NT2A bez prepínání charakteristik, nebo ma jiné mínusy?
na NT2A mi vadi ta hmotnost 860g uaaa..ale možná je to nutné pro kvalitu??

tony
Příspěvky: 27
Registrován: 20 led 2007 01:32

Příspěvek od tony » 21 led 2007 17:34

a co myslíte RODE NT 1000 ve srovnání s ostatními..?
někdo ho ted prodává na midi.cz

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 21 led 2007 20:05

safa píše:
muj nazor viz: http://audiocity.cz/clanek.php?id=141
Safo, ten clanek je pekne zpracovany. Doporucoval bych ho kazdemu, kdo chce koupit svuj prvni mikrofon.

tony
Příspěvky: 27
Registrován: 20 led 2007 01:32

Příspěvek od tony » 21 led 2007 21:12

Safo článek jsem si taky samozřejmně četl, taky myslím, že je dobrý-informačné výstižný.
Výběr se mi tím vlastně zužuje na kondenzatory (elektrety ne)a tedy:
KTERÝ RODE? nebo že by sE 2200A -jak avizuješ ? dá se vyzkoušet někde v Brně ?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 21 led 2007 21:45

Jestli upustis od toho pouziti na zivo, pak jsou tu hodne oblibene mikrofony Oktava Mk319 a ADK Hamburg.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 21 led 2007 23:52

fova píše:
safa píše: muj nazor viz: http://audiocity.cz/clanek.php?id=141
Safo, ten clanek je pekne zpracovany. Doporucoval bych ho kazdemu, kdo chce koupit svuj prvni mikrofon.
... delalj sem co sem moh, respektive v jednu v noci me posedla muza a v pul sedmy jsem dopisoval posledni odstavec. Kazdopadne doporucuj co muzes ;-)))
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 21 led 2007 23:55

tony píše: KTERÝ RODE? nebo že by sE 2200A -jak avizuješ ? dá se vyzkoušet někde v Brně ?
... da se semnou domluvit a ja ti ho na tejden poslu na vyzkouseni (zadarmo, akorat bych poprosil kdybys pak hradil postovny nazpatek). Napis PM s kontakty na sebe ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

tony
Příspěvky: 27
Registrován: 20 led 2007 01:32

Příspěvek od tony » 22 led 2007 00:18

(smazano z duvodu ochrany osobnich udaju - priste pis PM to je jako "soukroma zprava")

safa

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 30 dub 2007 22:36

Mam trosku mozna uhozeny dotaz, ale neda mi to. Chci koupit Rode NT2A, je to ten prepinaci mezi charakteristikama. BTW dela se taky NT2000, kde se da pozvolna prechazet z koule pres kardioidu do osmy a tvorit ruzny hybridy...............nekde sem cetl (netusim jestli je to i pripad techhle mikraku), ze v techhle prepinacich typech jsou dve kapsle, ktere se nejak scitaji nebo odecitaji. Tak si rikam, jestli to treba nedela nakou neplechu a neni lepsi koupit ciste kardioidu.......Co myslite?

Odpovědět