Pánové a hlavně znalci,
pomůžete mi s identifikací tohoto mikrofonu ? Našel jsem jej v akordeonu, který jsem nedávno získal. Jeho zvuk není špatný i když trochu slabší. Mám ale podezření, že se jedná o modernější dynamickou mikrofonní vložku z telefonu. Nápis na něm není žádný. Má průměr asi 4cm a fotografie je z otevřeného měchu.
Ivo píše:Je to Neumann-Gefell U37. Byl vyroben v počtu pouhých 60 ks v letech 1930-1935. Jeho cena se dnes na trhu pohybuje kolem 9000 - 11000 dolarů.
To s tím Neumannem U37 je sice pěkné, ale nějak o něm nikde nenacházím další informace, které by to mohly potvrdit. Geffel se na www.gefell-mics.com takovým typem nechlubí a navíc je to očividně mikrofon dynamický ... Nevíš Ivo o nějaké odkazu na něj ?
Loomeer píše:To s tím Neumannem U37 je sice pěkné, ale nějak o něm nikde nenacházím další informace, které by to mohly potvrdit. Geffel se na www.gefell-mics.com takovým typem nechlubí a navíc je to očividně mikrofon dynamický ... Nevíš Ivo o nějaké odkazu na něj ?
no dle osazeni to nevypada na kousek, kterej by mel pouziti na muziku..... nevim, krome blbejch vtipu me nic nenapada a myslim, ze nic jinyho k tomu nema smysl rikat
Aha, dík ... jsem to tušil. I když... díval jsem se, jak kdysi vypadaly vložky do mikrofonů pro foukací harmoniku ... a dyzajn je podobný (-: v tom akordeonu to sluchátko asi nechám, abych něco nerozbil ... ale dám na něj později zvenku JTS CX-516.
Tohle je vložka z nějakého starého tesla mikrofonu co se prodávaly jako příslušenství ke kotoučákům pro domácí nahrávání. Měl jsem to u B42 (respektive táta měl, než jsem mu to jako zvídavé dítě fascinovné každou technickou hračkou znárodnil