preamp k mk319

Mikrofony a předzesilovače
Ali_B

preamp k mk319

Příspěvek od Ali_B »

Může mi někdo říct jaký efekt bude mít na zvuk z mk319 preamp za jánevim kolik tisíc? používám obyčejné napájení z mixážního pultu ( http://eshop.kytary.cz/SOUNDCRAFT-Mixaz ... ulty:0:1:0 ). Díky za radu, hodně zdaru. Pavel

ještě dodatek::: pokud nemam jinej preamp na vyzkoušení, jak zjistim že by to třeba s jiným "mohlo být lepší"?
Naposledy upravil(a) Ali_B dne 23 bře 2007 12:09, celkem upraveno 1 x.

syncro

Příspěvek od syncro »

Ali_B: To je, Pavle, trochu složitější. Nejde totiž ani tak o to, jaký efekt to bude mít konkrétně na MK319, jako spíše o to, že preamp obecně může poměrně výrazně ovlivnit zvuk jakéhokoliv mikrofonu. Já k MK319 používám SPL GoldMike a jsem s ním velmi spokojen. Nejde jen o napájení, jde spíše o to, jak se preamp chová při zesilování signálu. Pro někoho tern rozdíl může být zanedbatelný, pro jiné uši zcela zásadní...

Jen můj názor, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Ali_B

Příspěvek od Ali_B »

syncro: jasně díky za postřeh. Myslíš že to co mám je alespoň dostačující? Celej život nahrávám na vyšeptanej dinamickej šůr takže moje uši odcení i ne uplně dokonalej preamp. Jinak supr web <gunjah>

syncro

Příspěvek od syncro »

Ali_B: Pokud to funguje, je to dostačující 8-) Ale vážně, mám doma Soundcraft Spirit M8 a jen tak z legrace jsem zkoušel ty preampy v něm. Nepřišly mi vůbec špatné. Nevím, jestli jsou v tvém mixu tytéž, ale na domácí nahrávání to stačit musí.

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

kexik

Příspěvek od kexik »

bezny mix ma preampy s pomerne dost neutralnym, suchym a v lacnych pripadoch tenkym zvukom. pokial je mikrofon tak tucny ako oktava a mix nesumi, musi to v zaklade davat dobry zvuk, ja pouzivam maly pidimix od yamahy a ide to pomerne slusne (a to nemam ani oktavu, ale nabrusene cinske haraburdy). hlavne netreba sahat na eq, ten byva na lacnych mixakoch neprijemny; a samozrejme brat signal pre zvukovku z direct outu, alebo insertu, aby si nenahraval cely mixbus

Ali_B

Příspěvek od Ali_B »

Díky, jsem zas o něco chytřejší.

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

syncro píše:Ali_B: Pokud to funguje, je to dostačující 8-) Ale vážně, mám doma Soundcraft Spirit M8 a jen tak z legrace jsem zkoušel ty preampy v něm. Nepřišly mi vůbec špatné. Nevím, jestli jsou v tvém mixu tytéž, ale na domácí nahrávání to stačit musí.

Saša
Nevim jak ty nový M série, prej už to není ono :(. A když už mi to pak řikali i dva dealeři, tak jsem se na to vyprdnul.

Nicméně hodně dobře znám Soundcraft UltraMIC - Koupil jsem kvůli nim Spirit SX z druhý ruky za 7k (novej stával 20k) - 12 preampů PROČ NE? :D. Neznám lepší Preampy v týhle cenový třídě. Kdysi jsem to zkoušeji Matoušem ve srovnání s NEVE 5116 preampama... Bylo to na spodku trochu vybranější to je fakt, nejsou tam tráfka, ale příjemný středy a vejšky. Rovnocenní soupeři to nebyli to je fakt, ale SX si ROZHODNĚ ostudu neudělal... :) Navíc vezměte si rozdíl tříd...

Dělával jsem kdysi hodně s takovym britskym zvukařem, co dělával ještě na posledních deskách The Beatles a ten dělal krutý, MOC krutý věci. Např. přišel do Rudolfina a do knoflíků jejich čtyřkovýho SSLka jim vrazil dvě nebo tři SXka (u nás se choval stejně, akorát to opřel o knoflíky Neve :D, bylo mu to úplně, ale úplně fuk.). Snad všichni ho nenáviděli, ale současně se imho od něj jakoby tajně učili a pozorovali ho. To je ale jen má subjektivní domněnka. Ke konci už jsem s nim dělal furt, páč už nikdo nechtěl (Hrooooooooooozně buzeroval. Dokázal zvedat lidi od rozjedenýho jídla, aby mu šli jenom přehodit Peak na VU metry na konzoli, přitom bylo do začátku točby asi 14 hodin - to udělal mě. :) )

Abych to shrnul... Jediný co mě na SXku štve (a co ten anglán měl pořešený customem) je, že nemá individuální +48/Ch. Von to povypínal navěsil AEA R44CX a R84a jel :)

http://www.wesdooley.com/aea/

matucha

Příspěvek od matucha »

jo to SXko slapalo vedle smeckoNeve uplne vpohode... na solo zpev bych asi teda raci nejakej poradnejsi, aby to utahlo celou dynamiku bez osklivosti, ale i stimhle by se vpoho dalo

nick_valensi

Příspěvek od nick_valensi »

Liquid Sound
Profesionál

Jo i ne. :)

Tyhle už jsou nový a ty preampy už v nich prej nejsou tak dobrý. Sám jsem neslyšel, ale mám z odbornejch resp. praktickejch kruhů asi 3 zvěsti + dvě zvěsti od samotnejch dealerů :). Reklama hovoří ale jinak, prej že vyvnuli nový, samozřejmě lepší. :D

Imho laťka díky nástupu hromady sra*ek je strašidelně nízko a tak značkoví euroameričtí výrobci můžou nepatrně snížit kvalitu u svýho nejlevnějšího zboží, protože můžou pak jít trochu dolu s výrobní cenou a konkurovat aspoň značkou. Buď jim to trochu navýší zisk z výrobku, nebo jej přenechají resp. jeho část dealerům, nebo sníží cenu a zvýší si tím konkurenceschopnost. Amaterský trh je neskutečně velikej a hodně firem holt jde dolu no... Však víte. :)

nick_valensi

ok, takze muzes presne specifikovat ten model (mam na mysli ten, o kterem si mluvil), pripadne rok vyroby? ja sem totiz zadnou jinou radu nez folio SX nenasel... v dohledne dobe me ceka nakup mixaku, takze bych o nem vazne uvazoval. dikes

Liquid Sound
Profesionál

Spirit SX je to on... Ale ten typ o kterym mluvim já není v obchodech už léta k dostání.

Je to typ, kterej má v levém horním rohu logo UltraMIC. To je jedinný rozeznávací znak. Bacha, třebas u thomanna měli kdysi psáno v infu o výrobku, že to má UltraMIC, ale nebyla to pravda!!! To info tam měli starý a neaktuální. Je to průšvih, že se to jmenuje stejně, ale aspoň dle toho loga se to dá rezeznat.

Jinak je to asi nejlíp řešenej malej pult na kterej jsem narazil. Aux 2 pre/post, Inserty na outputu (pravda v praxi jsou úplně na hovno), na klikách, Directy pre/post, použitelný korekce, Grupa a na ní insert - ideální na LA kompresi! Imho super stroj jak řikám :)

rastika

Příspěvek od rastika »

Ja mam Spirit folio RAC PAC a som maximalne spokojny co sa tyka zvuku
aj moznosti ktore umoznuje.co som sledoval novsie mixpulty v tej
kategorii tak ziadny podobny v pomere cena a vybavenie som nenasiel.
je to este starsi model ako SX.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Ali_B: jestli máš možnost, tak si od někoho pujč (velmi laciný) preamp Behringer MIC100 a porovnej ho s preampy na svém mixu.

Kdyby jsi chtěl už při nahrávání používat EQ, kompresor, NoiseGate a jiné vymoženosti, tak channel strip je dobrá cesta, jak se za rozumný peníz dostat i o několik tříd výš, než s mixem.

Jen můj názor, Tudy :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

nick_valensi

liquid: super, diky moc, takze pudu po tom logu ultramic

tudy: to myslis jako aby si zprasil zvuk? mic 100 sem mel, a po dvou tejdnech mazal z domu jak namydlenej blesk!!!

Odpovědět