Preamp na zpev do 30 tisic

Mikrofony a předzesilovače
Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Preamp na zpev do 30 tisic

Příspěvek od Martin » 30 led 2006 15:11

Muzete mi poradit jaky koupit preamp okolo 30 tisic ?


Staci mono kanal .

Zatim me zaujal SPL GainStation 1 a SPL GoldMike mk II

Libi se mi, ze maji alespon jednoduchy limiter , takze idealni pro hdd nahravani , a GM mk II ma i insert. To jestli lampa nebo nelampa je jedno.

Zatim jsem mel v ruce:

Focusrite Octopre
Presonus Digimax
TL AUDIO Ivory II
VTB-1
RME Octamic
vsechno jsou to jakoze "pouzitelne" preampy , ale zadna slava.

O poznani lepsi byla moje zkusenost s SPL GoldMike mk I
A jeste lepsi je Avalon M5 - ale uz to nebyl moc rozdil od SPL?
Tak nevim.
Zvazuji i Universal Audio ... ale to uz je asi dost drahe a nema limiter , ktery se mi zda jako dost dobra vec.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 led 2006 15:56

mne ten limiter naopak pride ako blbost. bud soft knee kompresor alebo nic. ked to osolis tak ze limiter zafunguje, bude to nepouzitelne a ked nezafunguje, bude ti cely obvod limiteru zbytocne prznit signal... na hdd imho potrebujes aby bol tichy, to je ovela dolezitejsie, nez limiter

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 30 led 2006 18:51

v dobe 24bitu...

osobne bych s 30.000,- koukal proste po bazarovym zbozi na gearslutz

langevin dual vocal combo
avalon
great river mp1-nv (ten by se vesel do penez i novej myslim)
neve portico
manley dual mono preamp
manley mono preamp
api (pripadne jeho odvozeniny)


lidi obcas prodavaj pomerne levne, chce to koukat na to, co prodavaj a pak hledat, co si o tom lidi myslej (nebo uz vedet, co si o tom myslis ;-) ).

ja sem usmlouval Manleye z 1200 na 1100... coz tenkrat dopadlo za neco okolo 30.000,- ... protoze sem na celnici delal, ze to stoji min, ale kurz byl podstatne horsi...

hodne stesti

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 30 led 2006 18:52

to snad zalezi na tom , co je to za tip limeteru , jak se vlastne projevuje v praxi ...nekteri lidi naforech ho srovnavaji s Apogee „Soft Limiter"

limiter jsem myslel hlavne pri pouziti napriklad syntu (syn bass) , jako ochranu prevodniku - no nevim, treba sem uplne mimo , ale k cemu by tam pak byl? Jake je jeho dalsi vyuziti?

no to je ale celkem jedno, spise bych poterboval poradit na jake firmy se zamerit, co shanet , zda se compressor ci limiter velky prinos, zda mam pozadovat insert, atd.
diky

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 30 led 2006 21:11

kexik píše:mne ten limiter naopak pride ako blbost. bud soft knee kompresor alebo nic. ked to osolis tak ze limiter zafunguje, bude to nepouzitelne a ked nezafunguje, bude ti cely obvod limiteru zbytocne prznit signal... na hdd imho potrebujes aby bol tichy, to je ovela dolezitejsie, nez limiter
... mmno vidis, a me se zase limiter na toceni docela libi. Pokud tocis do digitalu tak si to muzes dovolit osolit abiz by jsi mel toli sevrenej zadek z digitalni nuly. Rozhodne treba pres 1178 se mi tocilo dobre ;-)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 30 led 2006 23:54

A co Universal Audio M-610 ? Pripadne Solo/610 ?

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 31 led 2006 00:10

univerzal audio preampy asi jako to posledni... vetsinou se pise o tom, ze az prilis barvi

za cenu 30tis de sehnat super preamp.. jakmile to zacnes kombinovat s necim, uz je to docela kompromis

s 24 bitama a rozumnejma prevodnikama muzes tocit - 20dB a furt ses uplne vklidu jak s kvalitou tak se sumem

1176/8 > to uz je zase odnekud jinud ;-) to uz je financne fakt jinde a myslim i moznostma

soft limit > nema dneska moc opodstatneni, zbytecnej obvod v signalovy ceste, ne ze by se to nedalo obcas pouzit a ne ze by to obcas neudelalo neco dobryho, ale vicemene bych to bral jako vec v druhym planu

jako celkem nemusi bejt zlej nejakej lehkej kompresor, ale to bych videl spis tam, kde chces platit 60 za channel strip

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 31 led 2006 00:19

http://us.st11.yimg.com/store1.yimg.com ... 81_3533827
$1,075.00

http://us.st11.yimg.com/store1.yimg.com ... 81_1598258
$1,450.00

http://us.st11.yimg.com/store1.yimg.com ... 78_2870463
$1,325.00

http://us.st11.yimg.com/store1.yimg.com ... 882_420845
$1,150.00


No jestli nemas moc dobry prevodniky, tak bych zkusil to mini me, v tom je i docela prej zajimavej kompresor a vubec je to supr vec.
Naposledy upravil(a) matucha dne 31 led 2006 12:26, celkem upraveno 1 x.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 31 led 2006 02:59

Diky diky diky Matucho!
Prevodnik mam RME Fireface800

jeste proctu co budu moct , zatim to vypada na Great River nebo API
maji nejlepsi recenze, API pry hodne dobre - ale mimo financni moznosti ...
jeste dulezita otazka , k nam to nikdo nevozi, kde nejlepe koupit?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 led 2006 09:27

safa píše:
kexik píše:mne ten limiter naopak pride ako blbost. bud soft knee kompresor alebo nic. ked to osolis tak ze limiter zafunguje, bude to nepouzitelne a ked nezafunguje, bude ti cely obvod limiteru zbytocne prznit signal... na hdd imho potrebujes aby bol tichy, to je ovela dolezitejsie, nez limiter
... mmno vidis, a me se zase limiter na toceni docela libi. Pokud tocis do digitalu tak si to muzes dovolit osolit abiz by jsi mel toli sevrenej zadek z digitalni nuly. Rozhodne treba pres 1178 se mi tocilo dobre ;-)
no, mozno ked tocis cez mix alebo na pas, kde nemas taku dynamicku rezervu ako na samotnom prevodniku, alebo ak mas smejdovitejsi prevodnik, ktory je na malych signaloch nelinearnejsi... ale pre direct pc a sw mixing mi to pride ako druhorada vec v tom zmysle ze za usetrene bubaky na tejto ficure dostanes pravdepodobne kvalitnejsi samotny preamp...

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 31 led 2006 12:24

no a Fireface ma zrovna povest nejlepsich prevodniku v integrovanejch kartach (podobnyho druhu)... kterymu mozna budou ted konkurovat novy apogee

no u API lounch-boxu a tak mas tu vyhodu, ze tam proste postupne pridavas jeho soucasti preamp-kompresor-eq, podle potreby... jo ale stoji to majlant to je fakt... nicmene 2ndhand funguje na tohle moc dobre a je dost ruznejch jinejch vyrobcu, co do toho delaj zajimavy moduly

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 31 led 2006 16:54

30 neni moc, zato bohuzel API nebude. ale za 30 lze rozhodne koupit rozumnej sekacovej preamp.

bud klasika eBay, nebo docela to de u sousedu v nemecku www.thomann.de / Kleinanzeigen - http://www.thomann.de/brett-1-1.html


kolem 1000 EUR je ted casto k mani AVALON preamp VT 737 SP, coz je lampovej preamp, opto-compressor, solid state EQ +VU budik.
Hodne moc oblibenej u RnB (BEYONCE, Usher..) atd.

Samozrejme je spousta lepsich preampu. Ale tenhle je velmi seriozni za opravdu velice maly penize. u Thomanna stoji 65.000 kc. sekac sezenes za 30.000 kc.

Pokud se ale rozhodnes dej pozor at je to model "SP". Starsi 737 s fialíovejma knoflikama nema dobry vstupni trafo.


Obrázek

velkej obrazek:
http://media.samedaymusic.com/media/bra ... e03a4a.jpg



stara 737:
Obrázek


a tady cerna VP-737"SM" special edition od MERCENARY AUDIO.
Obrázek

.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 31 led 2006 17:22

je to standard docela

co o nem slychavam, ze sam o sobe zni celkem tence, ze ale s pomoci EQ je docela uchazejici (z hlediska hiendu myslim), tak tenkost me odrazuje kompletne

nicmene se tomu neda uprit jistej sexappeal a to ze je to vec znama a ze dokaze pritahnout nebo potesit klienty

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 31 led 2006 19:00

Jak je na tom Avalon M-5 ?

Co soudite o SPL (GoldMike mkII a Gainstation1 ) to je moje cenova , mam na tuto znacku radeji zapomenout ?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 31 led 2006 19:48

Mam Goldmike ten prvni a je to velice slusnej preamp, me se moc libi (samozrejme nesrovnavam s Millenia, Avalon apod., protoze jsem je neslysel, ale houfy spokojenych majitelu Goldmike ma slova potvrzuji ;) a ten rozdil imho nebude tak propastny)

Odpovědět