Přenosný preamp, který neničí signál

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
bert.seville

Přenosný preamp, který neničí signál

Příspěvek od bert.seville »

Zdravím. Potřeboval bych radu ohledně zařízení pro externí pokročilé nahrávání pro film a videohry (dialogy, ruchy, atmosféry) [Field recording]. Mikrofony mám zajištěné, ale časem pořídím jiné. Problém mám s předzesilovačem, resp. mixérem. Používám rekodrér Tascam DR60 a k němu jsem na testy doposud používal předzesilovač ART USB Dual Pre (používám jako analog preamp). Jenže ukázalo se, že signál spíš poškozuje, než by ho analogově zesílil. Dříve to byla jen jakási resonance, která při špičkách dokonce signál zkreslila (Viz. foto). Jenže teď je to horší, sem tam to šumí a to pulzování je podle mě silnější. Možná je to taky rozbité. Kabely jsou mnou pečlivě dělané, těmi to není určitě. Protivětrné ochrany a izolátory buď také ode mne, nebo Rycote.

Nevěděl by někdo o slušné alternativě předzesilovače/mixéru? Později stejně budu pořizovat SD zařízení, potřebuju něco slušného na začátky. Dejme tomu bazarové do 8000,-. Našel jsem například: http://syntex.cz/p/fmx-22/c/audio-mixpulty

Obrázek

Mikrofony používám:
Puška na dialogy (mikrofonní tyč): Sennheiser ME66
Stereo pár na atmosféry: 2x Line Audio CM3 (XY, ORTF) ve Windshieldu.

Předem díky za jakýkoliv typ.
Čekat.. Lovit.. Poslouchat..

matucha

Re: Přenosný preamp, který neničí signál

Příspěvek od matucha »

Neni vestavenej preamp v DR60 lepsi nez ten art?

bert.seville

Právě že je. Jenže při tišším nahrávání šumí 2x tolik než ART.

cluso

Příspěvek od cluso »

no za 8000... myslim toto http://www.midi.cz/inzerat/157961/tascam-hd-p-2/ , mam pocit ze ten clovek ho nabízel za 7000 ted je tam dohodou

bert.seville

To je ale celý rekordér, mně by postačil slušný, malý, třeba 3-kanálový preamp s možností napájení z akumulátorů. Něco jako Mix Pre D, nebo ten Azden. Jenže na Azden není moc recenzí.

cluso

Příspěvek od cluso »

azdeny znam jenom porty a rozhodne bych je nikomu nedoporucil... ta hdp2 se prodava nOVA za dvacku a prijde mi ze sumi min nez dr680, muj pocit, mozna kdyz budes mit stesti najdes na ebay sounddevices 302 nebo mix pre-d do deseti, jinak zde http://www.bhphotovideo.com/find/newsLe ... Mixers.jsp je nejaka srovnavacka

bert.seville

No nevím. Se třemi kanály a nastavením DR60 jsem spokojený. Jen to chce ten analog preamp. Co říkáte třeba na bazarový Sound Devices USB PRE v1? Obsahuje SD preampy a má i analogový výstup.

cluso

Příspěvek od cluso »

no neni mi uplne jasny smysl ceho tim chces dosahnout, field mixy se pouzivaji v pipade kdy chces nahravat zvuk napr do kamery napriklad SQN nebo devices, jestli chces tri kanaly tak stejne s tim field mixem za malo penez mozna budes mit 4x in ale jen L/R vystup coz je pro postpro v podstate nepouzitelny neb budes mit 3 stopy neoddelitelne smichany, ja mel tascam dr 70d a zadnej problem krom dilenskyho zpracovani jsem nezaznamenal, to ti dela na vsech stopach? na ebay sezenes za ty penize dr680 a mas 6x samostatnej vstup + stereo line out cili by se dalo rici ze to jako mix muzes pouzit, me proste field mix v tom tvym retezu jak si ho popsal moc smysl nedava, opravte me prosim jestli se mylim

mando

Příspěvek od mando »

USBPre V1 sa neda pouzit ako samostatny preamp bez pocitaca

bert.seville

Zjistil jsem že to zřejmě dělá mikrofon, udělám další testy s jiným mikrofonem.

Odpovědět