sE Electronics Z3300A na kytarové aparáty (SPL?)

Mikrofony a předzesilovače
Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: sE Electronics Z3300A na kytarové aparáty (SPL?)

Příspěvek od Johnny_Tiss » 10 pro 2009 17:58

jo a napadla mě ještě jedna věc - pokud se budeme bavit o nahrávání zdrojů s vysokým SPL, existují kondenzátory, které to dokáží sejmout z blízka???

EDIT: ... hmm existujou ... Rode K2 162dB ... mimochodem jak mám rozumět tomu, co je napsané za tím údajem o decibelech? vyskytuje se tam jakési THD v závislosti na odporu ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: sE Electronics Z3300A na kytarové aparáty (SPL?)

Příspěvek od Wohma » 10 pro 2009 20:31

SPL je maximalni akusticky tlak, lidove receno jak velkej randal to snese, aniz by to zkreslovalo. THD je (celkove harmonicke) zkresleni, tzn. ten udaj rika, ze pri (napr.) 140dB neni zkresleni vyssi nez 0,5% (ovsem nekteri prasovyrobci udavaji i SPL pri 5% THD a to uz je asi docela kentus).
S tim odporem - spis jde o impedanci, ale priznam se, ze jsem se s tim jeste nesetkal.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: sE Electronics Z3300A na kytarové aparáty (SPL?)

Příspěvek od Johnny_Tiss » 15 pro 2009 15:42

kucííí ... napadla mě ještě jedna věc - když má ten mikrofon možnost 10dB útlumu, znamená to, že při tom útlumu můžu snímat vlastně SPL 135dB místo 125dB?

a ještě jedna věc ... poku má mikrofon určený SPL a já ho překročím - co se stane? je háček "pouze" ve zkreslení signálu nebo i fyzickém poškození?
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: sE Electronics Z3300A na kytarové aparáty (SPL?)

Příspěvek od Wohma » 15 pro 2009 20:43

Johnny_Tiss píše:kucííí ... napadla mě ještě jedna věc - když má ten mikrofon možnost 10dB útlumu, znamená to, že při tom útlumu můžu snímat vlastně SPL 135dB místo 125dB?
Ano
Johnny_Tiss píše:a ještě jedna věc ... poku má mikrofon určený SPL a já ho překročím - co se stane? je háček "pouze" ve zkreslení signálu nebo i fyzickém poškození?
Myslim, ze bys to musel hodne prekrocit, abys ho nejak poskodil, jestli to vubec jde, pokud se bavime o kondenzatoru.

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: sE Electronics Z3300A na kytarové aparáty (SPL?)

Příspěvek od nixx » 15 pro 2009 22:56

Wohma píše:
Johnny_Tiss píše:kucííí ... napadla mě ještě jedna věc - když má ten mikrofon možnost 10dB útlumu, znamená to, že při tom útlumu můžu snímat vlastně SPL 135dB místo 125dB?
Ano
Fakt? Ja myslel, ze to je jen elektronickej utlum - a ze pri tech vyssich SPL uz proste fyzicky "nestiha" membrana. Takze bych rekl, ze si tim PADem nepomuze. Ale mozna jsem si to myslel spatne :-)

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Re: sE Electronics Z3300A na kytarové aparáty (SPL?)

Příspěvek od Wohma » 15 pro 2009 23:26

No takhle, nevim, jestli je to univerzalni, ale delal jsem ted popisky na par velkomembranaku a tam se casto udavalo SPL dvoji - s utlumem a bez. Takze limitace asi v membrane nebude, nevim :) To snad dovysvetli Kexik nebo nekdo podobnej.

Odpovědět