Slušný stereo pre-amp okolo 10.000 CZK (secound hand)

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 22 pro 2006 10:13

Ve stejne cenove kategorii jako SPL Goldmike 9844 je i M-Audio Tampa, ktera podle me ale nema lampovy okruh a je to jen jednokanal. Znate ji nekdo?

Jeste jeden dotaz ke Goldmike : Da se lampovy okruh uplne vyradit z provozu a zesilovat jen pres solid state okruh? Obcas to mohu na neco potrebovat.
Naposledy upravil(a) fova dne 10 úno 2007 00:25, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 22 pro 2006 10:47

fova: Goldmike je lampovy zesilovac, zadny hybrid, tudiz tam zadny solid state zesilovaci okruh neni. Kdyz vyradis lampu, nezbude co by zesilovalo ;) Nicmene ta lampa je tam citic velice jemne a je to spis vec vkusu, neuskodi to zadnemu zdroji.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 22 pro 2006 11:25

Ja jsem totiz nekde na webu cetl specifikaci toho pristroje, z ktere jsem pochopil, ze to ma dva okruhy. Tak jsem to asi pochopil spatne.

Kamarad je treba profi houslista, ktery hraje vaznou hudbu a ten by nemusel byt moc happy, kdybych ho nahraval pres lampu.

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 22 pro 2006 11:33

kermitak: omyl, goldmike je hybrid lampa/tranzistor!!!

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 22 pro 2006 11:58

nick_valensi: fakt ? ja tam vevnitr nejak zadny nevidel, ale uz je to nejakou dobu, tak si to moc nepamatuju. Nicmene prepinatelny to stejne neni.
fova: myslim ze by byl spokojenej, rikam ze to zabarveni je hodne jemny a nicemu neublizi. I Ivo nahraval pres Goldmike ;)

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 22 pro 2006 14:11

jojo, je to opravdu hybridni - lampa/tranzistor - preamp. vypnout se to samozrejme neda (takove zarizeni se snad ani nedela, jako aby fungovalo na dvou nezavislych okruzich...)

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 22 pro 2006 14:12

fova: jak se divam do tveho gearlistu, tak muzes byt bez obav.. goldmike bude naprosto s prehledem nejsilnejsi soucasti tveho retezce!!!

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 22 pro 2006 14:53

U VTB1 si mohu potenciometrem regulovat mnozstvi lampou ovlivneneho zvuku. Kdyz to otocim uplne doleva, tak by tam lampa nemela vubec byt a leze z toho suchy signal. Kdyz to zase otocim uplne doprava, tak je to hodne saturovany lampovy zvuk. Je to podobne vyreseno na Goldmike, ze mnozstvi lampove saturace mohu regulovat?

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 22 pro 2006 15:06

nick_valensi píše:fova: jak se divam do tveho gearlistu, tak muzes byt bez obav.. goldmike bude naprosto s prehledem nejsilnejsi soucasti tveho retezce!!!
Jak se to pozna, ze ses si tak jisty? :wink:

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 22 pro 2006 16:30

fova: vychazel sem z informaci pod linkou... ver mi, ze goldmike je predzesilovac, kterej za tuhle cenu nema konkurenci a patri spis do kategorie preampu za jednou tolik!!! ostatne driv stal mnohem vic, nez je tech soucasnych 400euro.. a pokud se nepletu tak i tech par lidi tady na ezone, co maj tu moznost obcas pracovat s "hi-end" gearem, goldmike vrele doporucujou.

co se tyka te saturace, kresli tak akorat.

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 22 pro 2006 16:34

jinak gain si nijak separatne primichavat nemuzes, da se tam tocit jedinym potakem, tzn. clovek pri nastavovani usetri 50% casu;-)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 22 pro 2006 16:53

fova píše:
nick_valensi píše:fova: jak se divam do tveho gearlistu, tak muzes byt bez obav.. goldmike bude naprosto s prehledem nejsilnejsi soucasti tveho retezce!!!
Jak se to pozna, ze ses si tak jisty? :wink:
To byl tak trochu vtip, tak trochu ironie. Nekteri lide jsou hrozne rychli v soudech ohledne kvality gearu.

Treba pro SE3 mi prijde VTB1 jako nedustojny spoluhrac, proto uvazuji o Goldmike

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 22 pro 2006 16:57

nick_valensi píše:jinak gain si nijak separatne primichavat nemuzes, da se tam tocit jedinym potakem, tzn. clovek pri nastavovani usetri 50% casu;-)
Asi si stale nerozumime.

Je nejaky zpusob, jak dostat z Goldmike nelampovy zvuk? VTB1 to umi, tak chci vedet, jestli to umi i Goldmike.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 22 pro 2006 17:08

fova: psal jsem ti, ze ten zvuk je lampou ovlivneny minimalne a nevadi to ani pri snimani nastroju. Pokud budes chtit zvuk vic obarvit, pridas gain. BTW slysel jsem ted VTB a prijde mi, ze tam ta lampa je taky citit, i kdyz to mas stazene na minimum... Nejjednodussi bude, kdyz si GM pujcis a vyzkousis sam ;)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 23 pro 2006 08:48

Hmm, tak v tom nemam porad jasno. Ale diky za snahu.

Dalsi mozne varianty:

ART DPS II
http://www.thomann.de/gb/art_dps_ii.htm

RME QUADMIC
http://www.thomann.de/gb/rme_quadmic.htm

M-AUDIO TAMPA
http://www.thomann.de/gb/maudio_tampa_mic_preamp.htm

ART MPA GOLD
http://www.thomann.de/gb/art_mpa_gold.htm

KORG TP2
http://www.thomann.de/gb/korg_tp2.htm

Pokud mate nekdo zkusenost, dejte vedet. Priklanim se sice ke Goldmike, ale...

Odpovědět