SM57 a vybuzení
SM57 a vybuzení
Dobrý den,
prosím dokázal by mi někdo poradit jak nahrávat akustickou kytaru s mikrofonem Shure SM57?
Když použiji tento mikrofon pro nějaký akusticky výrazný nástroj (housle, buben), tak vybuzení na mixpultu je OK, ale když nahrávám akustickou kytaru (jen vybrnkávání), tak nahraný výsledek je opravdu velmi slabý. Předzesilovač mám součástí mix pultu a ten mám úplně naplno.
Pokud použijí např. Behringer Mic200, tak je to stejné.
Prosím existuje nějaká možnost, jak lépe nahrát s tímto mikrofonem tiché pasáže?
Zatím to řeším tak, že výsledek normalizuji v PC (SONAR X1), což asi není moc dobré, nebo ano?
Díky RM.
prosím dokázal by mi někdo poradit jak nahrávat akustickou kytaru s mikrofonem Shure SM57?
Když použiji tento mikrofon pro nějaký akusticky výrazný nástroj (housle, buben), tak vybuzení na mixpultu je OK, ale když nahrávám akustickou kytaru (jen vybrnkávání), tak nahraný výsledek je opravdu velmi slabý. Předzesilovač mám součástí mix pultu a ten mám úplně naplno.
Pokud použijí např. Behringer Mic200, tak je to stejné.
Prosím existuje nějaká možnost, jak lépe nahrát s tímto mikrofonem tiché pasáže?
Zatím to řeším tak, že výsledek normalizuji v PC (SONAR X1), což asi není moc dobré, nebo ano?
Díky RM.
Re: SM57 a vybuzení
No naroste tím šum, takže z tohoto pohledu není normalizace vhodná. Lépe zřejmě použít jiný mikrofon nebo předzesilovač s možností vyššího zisku.
P.
P.
Suhlasim s tym,co pise pavlii, ale napada ma este jednavec; je ten mikrofon urcite v poriadku? Mic 200 ma podla mna dostatocny zisk. Nemas nahodou moznost si od niekoho pozicat dalsiu sm57, alebo skocit s to tvojou nieka do hudobnin a porovnat?
alebo mas cinsky fake bez vystupneho trafa. Mic200 zarucene funguje, s mic100 mam osobnu skusenost
a/ symetricky kabel
b/ Mic200 na max (skoro na max)
c/ lepsie umiestnit mikrofon (pomerne blizko ku stredu gitary, skoro kolmo, ale nie za ruku hraca)
d/ ine struny (tvrdsie)
e/ keby to nefungovalo, tak kontrola vsetkeho hardware
b/ Mic200 na max (skoro na max)
c/ lepsie umiestnit mikrofon (pomerne blizko ku stredu gitary, skoro kolmo, ale nie za ruku hraca)
d/ ine struny (tvrdsie)
e/ keby to nefungovalo, tak kontrola vsetkeho hardware
Moc děkuji za všechny reakce - vyzkouším.
Prosím ještě o info jak poznám čínský fake - kupoval jsem na www.thomann.de
Díky RM.
Prosím ještě o info jak poznám čínský fake - kupoval jsem na www.thomann.de
Díky RM.
aha... tak to najskor bude original... v tom pripade bude asi nejaka zavada
http://www.gearslutz.com/board/so-much- ... -pics.htmlrmaster píše:Prosím ještě o info jak poznám čínský fake
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Nepsal nahodou i Thomann jeden cas, ze se k nim dostaly kopie...?kexik píše:aha... tak to najskor bude original... v tom pripade bude asi nejaka zavada
nezaznamenal som... idealka je rozobrat a kuknut dovnutraKermitak píše:Nepsal nahodou i Thomann jeden cas, ze se k nim dostaly kopie...?kexik píše:aha... tak to najskor bude original... v tom pripade bude asi nejaka zavada
http://www.youtube.com/watch?v=0AwDvBZd ... ature=plcp
ako vravim, fake nema trafo a teda ca 5x slabsi signal, vystupna impedancia je dakych 150ohm a nie 600
Tak toto je zleee!!! Clovek by cakal, ze to bude mat styri pasiky namiesto troch

Este aj manual a zaruku tam daju, tie prasata cinske.
Tak jsem to zkontroloval a mám originál Shure SM57.
Půjčil jsem si včera v hudebninách jiný kousek a ten maká bez problémů, takže ten svůj posílám na reklamaci.
Díky moc všem.
RM.
Půjčil jsem si včera v hudebninách jiný kousek a ten maká bez problémů, takže ten svůj posílám na reklamaci.

Díky moc všem.
RM.
ak si ho krmil fantomovym napajanim, mozno ma zmagnetovane jadro trafaka. To ide spravit. Ak som uhadol, uz to nerob 

Treba zohriat cely mikrofon nad Curieho teplotu jadra