SPL goldmike - kdo ho dá do kondice?

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
pavlucha
Příspěvky: 48
Registrován: 15 led 2007 13:37

SPL goldmike - kdo ho dá do kondice?

Příspěvek od pavlucha » 30 říj 2008 12:56

Zdravím,
víte někdo o nějakém šikovném erudovaném člověku, který by mi dal do pořádku Goldmike? Samozřejmě za adekvátní odměnu, to je jasné.
Nebudu se snažit popisovat závadu, prostě tak nějak nevypočitatelně chrastí, nevím jestli to není pouze únavou elektronek, každopádně se v tom vrtat nebudu.

Předem moc díky za tipy a rady!

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 říj 2008 13:23

to hnusny chrasteni by mohly bejt ty lampy, znam to z lampovyho preampu ART i z Behringera... je to takovy odporny "suchy" prskavy zkresleni ze jo
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 30 říj 2008 13:36

Kup za par stovek nove lampy. Vymenu bys mel zvladnout sam.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 říj 2008 13:51

Kexik mi tu pred casem radil jak vymenit lampy u mic100, predpokladam, ze to bude podobny: lampy jemne vytahnout/vypacit, chce to trosku silu, bacha ale at nezlomis ty nozicky. Novych lamp se nedotykej holyma rukama, vem si na to nakej hadrik.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 říj 2008 14:17

ono to nemusi byt len lampami, napada ma tisic dovodov. ale na zaciatok menit lampy, to kazdopadne neuskodi
hladat pricinu byva dakedy na dlho

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 30 říj 2008 14:18

Jasne, tech par stovek za lampy neni velka castka a problem muze byt vyresen. Kdyz ne, tak elektrotechnik.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Příspěvek od BS » 30 říj 2008 14:19

jestli jses z Brna, tak mam sikovnyho cloveka, specialista na zesiky ;-)

pavlucha
Příspěvky: 48
Registrován: 15 led 2007 13:37

Příspěvek od pavlucha » 03 lis 2008 12:39

Díky všem. Zkusím to tedy nejprve rozmontovat a kouknu na lampy. V manuálu je jediná zmínka, že tam jsou "...selected and tested ECC 83 tube at the second stage..." Doufám, že jiná závada to nebude a že na nich bude napsaný aspoň výrobce, protože v kytarových preampech je vcelku běžně měním sám a lampy od různých výrobců dělají se zvukem dost výrazné změny, čehož bych u Goldmiku docílil vcelku nerad. :-/ Také mám trochu obavu, aby lampičky v Goldmiku nebyly podobně náchyné na kvalitu jako vstupní lampičky v kyt. zesikách, které se musí docela vybírat z více kusů, takže pak udržování zásoby lamp zas tak levné není. Tím samozřejmě myslím hlavně šum. Nebo jen konstruuju nesmysly z neznalosti?

pavlucha
Příspěvky: 48
Registrován: 15 led 2007 13:37

Příspěvek od pavlucha » 03 lis 2008 12:40

BS píše:jestli jses z Brna, tak mam sikovnyho cloveka, specialista na zesiky ;-)
Díky, z Brna nejsem, od Poděbrad. Ale kdyby něco, Brno je kousek, kdyžtak se přes ezone ozvu.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 03 lis 2008 14:10

Pavlucha:
V Goldmajku jsou ruske Sovteky 12AX7 LPS, ktere by nemel byt problem v CR sehnat. A ani nejsou moc drahe.
Pokud mozno nekupuj nic jineho, aby ti to nejak negativne nezmenilo zvuk.
Goldmike neni zadny high end, ale spotrebni stredni trida, proto nepredpokladam, ze lampy by byly rucne vybirane.
Kdyz napises do SPL, tak ti nove lampy asi nabidnou, ale bude to s patricnym priplatkem :wink:

http://thetubestore.com/sovtek12ax7lps.html
http://www.ges.cz/?lang=cz&ipp=12&cur=C ... ES08202018

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 03 lis 2008 17:08

fova píše:Pavlucha:
V Goldmajku jsou ruske Sovteky 12AX7 LPS, ktere by nemel byt problem v CR sehnat. A ani nejsou moc drahe.
Pokud mozno nekupuj nic jineho, aby ti to nejak negativne nezmenilo zvuk.
Goldmike neni zadny high end, ale spotrebni stredni trida, proto nepredpokladam, ze lampy by byly rucne vybirane.
Kdyz napises do SPL, tak ti nove lampy asi nabidnou, ale bude to s patricnym priplatkem :wink:

http://thetubestore.com/sovtek12ax7lps.html
http://www.ges.cz/?lang=cz&ipp=12&cur=C ... ES08202018
Ja mam taky super cloveka v Ostrave ktery spravi i neopravitelne...fakt :-)
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pavlucha
Příspěvky: 48
Registrován: 15 led 2007 13:37

Příspěvek od pavlucha » 04 lis 2008 17:27

Koukám, že všichni mají "svého člověka"... :D Jen já ne... :D :cry: :D

Fova: Díky! V GESu lampy kupuju, rozhodně je zkusím vyměnit. Možná se dokonce odkopu a zkusmo tam nacpu Tung-sol (mají lepší reference než Sovteky) a porovnám je. :wink: Samozřejmě jestli to nebude jiná závada. Myslím, že mě výměna elektronky čeká i u leveleru, rozeberu ho a asi to vezmu všechno jedním vrzem. :wink:

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 lis 2008 19:33

Vzhledem k tomu, ze goldmike neni lampac, ale solid state, ve kterym ty lampy jenom dobarvujou, tak bych si troufnul odhadnout, ze to s jejich vyberem nebude potreba zas tak hrotit...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 lis 2008 23:00

mm, prave naopak... ked lampa ide do saturacie, a to v tychto pripadoch vzdy, zalezi hodne na type. tu nelinearnu oblast ma kazdy model inak, bohuzial... na druhej strane, co na tom, ked po vymene bude hrat preamp trocha inak? sumove parametre atd, v tomto pripade nie su dolezite, sum urcuje ten polovodicovy stupen

Odpovědět