Studiový mikrofon na vokály (8000-12000)

Mikrofony a předzesilovače
Nucly

Studiový mikrofon na vokály (8000-12000)

Příspěvek od Nucly »

Zdravíčko,
sháním studiový mikrofon na nahrávaní vokálů..

Styl: Progressiv / melodic metal

Ukázka hlasu: http://www.twilightde.com/dem-ukazka.mp3 (nahráváno na 1x Shure PG58 a 2x AKG D77S (i bicí :D ) takže moc neřešte kvalitu zvuku, fakt jde jen o ten hlas)

Cena: asi tak kolem 8000, ale pokud budou pádné argumenty, tak myslím, že by se dalo vyšplhat k těm 12000...

Omáčka kolem: O prázdninách chceme nahrávat demo, zkušebnu jsme patřičně vybavili (zvukovka s 8 mic vstupy a nějaké ty line in, sada na bicí, sm57 na kytary atd...) a chybí už jen ten mikrofon na vokály.. Snažil jsem se pohledat recenze, srovnání a tak, ale moc daleko jsem se nedostal. Takže jsme tu, abych zjistil názory zkušených zvukařů, ostřílených muzikantů a tak :) Mezi mé favority (každých pět minut jiné mikrofony :) ) patřili mimo jiné:

akg p420, akg p820, sE Z3300a, rode nt-2000, rode ntk, oktava mk-319, rode k-2, ...

Prostě je toho strašně moc a já se v tom prd vyznám.. Na každý z nich najdu jak pozitivní, tak i vcelku neutrální či negativní recenzi, takže se vlastně nikam nehnu :) Ten seznam mikrofonů neberte jako něco směrodatného - klidně doporučte něco úplně jiného. Úplně nejraději bych byl za nějaké osobní postřehy, zkušenosti a srovnání... "Franta říkal, že to je dobrej majk" mi moc nepomůže :)

No snad jsem toho nenapsal moc.. Předem díky za vaše odpovědi

matucha

Re: Studiový mikrofon na vokály (8000-12000)

Příspěvek od matucha »

c414 z druhy ruky (eb nebo buls)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Jeste treba SHURE SM7B je pomerne doporucovanej jako majk, se kterym clovek vetsinou veci nepokazi. Ale udajne potrebuje trochu silnejsi preamp, tak asi zalezi co mas.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

co tak zajit do obchodu a vyskusat si jednotlive modely ?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pytkin: takovej obchod, kterej bude mit zmineny majky skladem na vyzkouseni (Rode, Oktavu, 414, SM7), by tu nejdriv musel existovat...

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Z tych mikrofonov, co si pisal osobne poznam iba Oktavu MK319, a mozem povedat, ze za tu cenu viac nez dobry mikrofon. Mam stereopar a s oblubou ich pouzivam nielen na vokaly. Treba vsak povedat, ze to nieje univerzalny mikrofon, ma svoj charakter, ktory nemusi sadnut na vsetko. Taktiez by som dal do pozornosti Audio Technicu AT4040. Stoji trochu viac, ale tusim do tych 12000 by sa to malo zmestit. Podla mna je to velmi univerzalny mikrofon, ktory sa da pouzit okrem vokalov aj na mnozstvo inych veci (taktiez osobna skusenost a velmi pozitivne dojmy). Ta je ale zas oproti Oktave trochu agresivna vo vyskach, co podla typu spevu v ukazke by mohlo robit v nahravke zlo a ak mas moznost, radsej by som si najprv odskusal v predajni.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Pytkin píše:co tak zajit do obchodu a vyskusat si jednotlive modely ?
Toto je podla mna v nasich koncinach dost problem, pritom casto sa na tomto fore podobna rada opakuje (hlavne pri monitoroch). Pouzijem priklad: "porovnaj si monitory Adam, KRK, Dynaudio". To pre mna v praxi znamena ist do Prodance, potom do On-Board a napokon do Mediatechu a v tom lepsom pripade si monitory samostatne vypocut (v tom horsom do siedmich dni na objednanie :? ). Take porovnanie ale podla mna nema zmysel.

Nucly

Příspěvek od Nucly »

matucha: bojím se, že to do prázdnin neseženu.. Nebo aspoň do těch 12000, to je fakt strop

pytkin: koumal jsem po netu, kde by se to dalo vyzkoušet, ale pokud bych nechtěl vyjet za hranice, tak nemám šanci

Hammond: at4040 stojí kolem 10000, finančně to tedy sedí.. Ta oktava mi se svojí cenou přijde nějaká "moc dobrá", myslím tím, že jí lidé srovnávají s o dost dražšími kousky. Je to fakt tak dobrý mic? Nemáš třeba nějaké její nahrávky?

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Je to fakt dobrý mic a zkus i Ondrashe, ten jí také má.

P.

delay

Příspěvek od delay »

Na tý horní hranici se pohybuje ještě Neumann TLM102... Nemusel by bejt špatnej. AT4040 se mi zdá taky dobrou volbou.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kermitak píše:Pytkin: takovej obchod, kterej bude mit zmineny majky skladem na vyzkouseni (Rode, Oktavu, 414, SM7), by tu nejdriv musel existovat...
no ved to nemusi byt v jednom naraz ..

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

tlm102 je fajn

z oktavy se stava takova trochu urban legend, teda vlastne uz davno stala...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Hammond píše:
Pytkin píše:co tak zajit do obchodu a vyskusat si jednotlive modely ?
Toto je podla mna v nasich koncinach dost problem, pritom casto sa na tomto fore podobna rada opakuje (hlavne pri monitoroch). Pouzijem priklad: "porovnaj si monitory Adam, KRK, Dynaudio". To pre mna v praxi znamena ist do Prodance, potom do On-Board a napokon do Mediatechu a v tom lepsom pripade si monitory samostatne vypocut (v tom horsom do siedmich dni na objednanie :? ). Take porovnanie ale podla mna nema zmysel.
Jakto ? ADAM neviem .. ale KRKy ma komplet hubert u seba .. DYNAUDIO komplet v mediatechu .. vsade su ochotny aj kavicku ti spravia a mozes tam sediet cely den a pocivat .. S mikrofonmi je to obdobne ..
Z mediatechu mi pozicali Dynaudio BM5a, Yamah MSP5 a HS80 a tyzden som ich u nas v studiu pocuval a vyberal .. potom mi doniesli AIR6 .. tyzden sme ich pocuvali a povedali sme , ze by sme este chceli pocut daco vacsie .. doniesli AIR20 .. opat sme ich par dni pocuvali a uz tam ostali ..

Ja neviem zijem na inej planete ako vy .. ale na slovensku to takto funguje ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Nucly píše:pytkin: koumal jsem po netu, kde by se to dalo vyzkoušet, ale pokud bych nechtěl vyjet za hranice, tak nemám šanci
sorry .. nepoznam uplne dodavatelov ceskych .. ale ked tu neni problem , tak neverim ze v cechach problem je .. v cechach vseto funguje lepsie ako u nas ..

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Pytkin: ja netvrdim, ze by v Mediatechu alebo u Huberta, ci kdekolvek inde neboli ochotny mi bedne predviest, ale na to aby som si fakt dokazal spravit presny obraz, v com su napr. spominane monitory odlisne, potreboval by som ich mat vedla seba a prepinat z jednych na druhe. Takto, ak si vypocujem jedny a potom prejdem pol Bratislavy, aby som pocul dalsie. To uz ale nebudem mat z porovnania nic. O moznosti pozicania zatial neviem a podla mna sa tyka iba stalych, alebo perspektivnych zakaznikov, co ja zatial niesom. Ale kavicku mi spravili :). Sorry za OT, venujme sa radsej mikrofonom.

Odpovědět