Subjektivni test mikrofonu u Thomanna
Subjektivni test mikrofonu u Thomanna
Dnes jsem u Thomanna stravil nejaky cas v poslechove mistnosti a vyzkousel nekolik velkomembranovych kondenzatorovych mikrofonu, ktere tam meli na stojanu. Rad bych sem napsal sve postrehy - treba se to nekomu bude hodit pri volbe mikrofonu.
Nahraval jsem tam muzsky zpev pres SPL Goldmike 9844. Nahravani nastroju jsem nezkousel.
T.Bone SCT 1100 - Neutralne znejici mikrofon s kulatejsim zvukem, hodne citlivy, trochu neprijmne sycive vysky. Celkova znamka 2
Novy Studio Project B1 - Zadne telo, neprijemne sycive vysky. Celkova znamka 4
T.Bone SC450 - to same. Snad jeste horsi. Celkova znamka 4,5
Novy Studio Projects C1 - Masitejsi telo, ale stale ty neprijemne vysky. Celkova znamka 3
Oktava MK219 - Malo citliva, hodne neprijemna rezonance tela mikrofonu na nizsich frekvencich projevujici se degradaci zvuku, mirne potlacene vysky, mene masite telo nez MK319. Nejakou modifikaci by se ta rezonance asi dala odstranit. Velke zklamani. Celkova znamka 3,5
MXL 990 - malo citlivy, nezajimavy zvuk, chybi basy i stredy a vysky zni mirne neprijemne. Celkova znamka 3
MXL V6 Silicon Valve - vintage zvuk, velmi prijemny na poslech, Malickou chybi basy a stredy. Vysky nezni neprijemne. Hodne barvi. Pripominal mi Oktavu MK319, ale byl vic otevrenejsi na vyskach. Celkove hodnoceni 1,5
MXL V69M - podobny charakter jako MXL V6, ale jde o lampu. V6 neni lampa. Celkove hodnoceni 1,5
AKG C3000 - Zadne telo, neprijemne sycive vysky. Celkova znamka 4
Rode NT1a - Zadne telo, neprijemne sycive vysky. Asi o neco lepsi nez AKG. Celkova znamka 3,5
Kdybych si tedy mel neco vybrat NA VOKALY, tak by to byl MXL V6 nebo V69M, s primhourenim oka i T.Bone SCT 1100. Jeho velkou devizou je prepinatelna charakteristika, takze tim ziskam 3 ruzne barvy zvuku.
Nahraval jsem tam muzsky zpev pres SPL Goldmike 9844. Nahravani nastroju jsem nezkousel.
T.Bone SCT 1100 - Neutralne znejici mikrofon s kulatejsim zvukem, hodne citlivy, trochu neprijmne sycive vysky. Celkova znamka 2
Novy Studio Project B1 - Zadne telo, neprijemne sycive vysky. Celkova znamka 4
T.Bone SC450 - to same. Snad jeste horsi. Celkova znamka 4,5
Novy Studio Projects C1 - Masitejsi telo, ale stale ty neprijemne vysky. Celkova znamka 3
Oktava MK219 - Malo citliva, hodne neprijemna rezonance tela mikrofonu na nizsich frekvencich projevujici se degradaci zvuku, mirne potlacene vysky, mene masite telo nez MK319. Nejakou modifikaci by se ta rezonance asi dala odstranit. Velke zklamani. Celkova znamka 3,5
MXL 990 - malo citlivy, nezajimavy zvuk, chybi basy i stredy a vysky zni mirne neprijemne. Celkova znamka 3
MXL V6 Silicon Valve - vintage zvuk, velmi prijemny na poslech, Malickou chybi basy a stredy. Vysky nezni neprijemne. Hodne barvi. Pripominal mi Oktavu MK319, ale byl vic otevrenejsi na vyskach. Celkove hodnoceni 1,5
MXL V69M - podobny charakter jako MXL V6, ale jde o lampu. V6 neni lampa. Celkove hodnoceni 1,5
AKG C3000 - Zadne telo, neprijemne sycive vysky. Celkova znamka 4
Rode NT1a - Zadne telo, neprijemne sycive vysky. Asi o neco lepsi nez AKG. Celkova znamka 3,5
Kdybych si tedy mel neco vybrat NA VOKALY, tak by to byl MXL V6 nebo V69M, s primhourenim oka i T.Bone SCT 1100. Jeho velkou devizou je prepinatelna charakteristika, takze tim ziskam 3 ruzne barvy zvuku.
MK219 je tou rezonanci docela znama. Da se to odstranit bud nejakym tuningem nebo muzes koupit MK319. Ta podle me take trochu rezonuje (telo je z nejake rezonujici slitiny), ale v porovnani s MK219 je to zanedbatelne. U te 219 me to uplne pichalo ve sluchatkach neprijemne do usi.
Ribbony jsem tam nezkousel, ale koupil jsem naslepo T.Bone RB100.
Dnes nebo zitra se chystam ho vyzkouset. Uz se na to tesim
Ribbony jsem tam nezkousel, ale koupil jsem naslepo T.Bone RB100.
Dnes nebo zitra se chystam ho vyzkouset. Uz se na to tesim

Naposledy upravil(a) fova dne 01 lis 2007 16:33, celkem upraveno 1 x.
Pro vazne zajemce o MXL mikrofony:
U Thomanna jsem si vzal 2 CD, ktera byla nahrana v jednom nemeckem studiu. Jsou to audio nahravky vokalu, bicich, kytar, bas, cela, housli, ad. nahravanych soucasne pres 7 ruznych MXL mikrofonu. Z tech nahravek muzete ziskat slusny prehled o charakteru jednotlivych majku.
Pokud byste mel nekdo o ty CD zajem, ozvete se mi.
U Thomanna jsem si vzal 2 CD, ktera byla nahrana v jednom nemeckem studiu. Jsou to audio nahravky vokalu, bicich, kytar, bas, cela, housli, ad. nahravanych soucasne pres 7 ruznych MXL mikrofonu. Z tech nahravek muzete ziskat slusny prehled o charakteru jednotlivych majku.
Pokud byste mel nekdo o ty CD zajem, ozvete se mi.
Vyuzil jsem toho, ze tyhle mikrofony meli zrovna na stojanu, takze otestovani vsech mi zabralo max. 45 minut. Vzdy jsem jeden vyzkousel, vypnul fantom na Goldmajku, zapojil kabel do jineho mikrofonu, zapnul fantom a tak jsem jel jeden za druhym.
Kdyz jsem pak chtel pokracovat s lampovyma, ktere tam take byly na stojanu, tak mi prodavac rekl, ze musi pro kazdy zvlast zapinat vlastni napajeci zdroj a k nemu pripojovat kabel z Goldmajku. Asi nechtel, abych to delal sam a zrejme se obaval toho, ze jim to poskodim nebo zapojim spatne. Navrhoval mi, ze zapoji jeden lampac, on bude stat vedle, ja si ho otestuji a pak mi zapoji dalsi.
To jsem rekl, ze nechci - jsem nerad, kdyz mi nekdo stoji takhle za zady, tak jsem si nechal zapojit jen ten MXL V69, ktery me zajimal nejvic a skoncil jsem.
Dalsi lampace tam meli SP TB1, T.Bone 800 a jeste nekolik dalsich - uz si nepamatuji.
Asi by mi na prani zapojili i neco, co meli ve vitrinach (nekolik Neumannu, Oktavu 5000, ad.), ale ja jsem nemel tolik casu a ani chut.
Pouze jsem vyuzil volne hodiny, kdy kamaradi vedle zkouseli kytary. A ani jsem nic z toho nechtel kupovat.
Kdyz jsem pak chtel pokracovat s lampovyma, ktere tam take byly na stojanu, tak mi prodavac rekl, ze musi pro kazdy zvlast zapinat vlastni napajeci zdroj a k nemu pripojovat kabel z Goldmajku. Asi nechtel, abych to delal sam a zrejme se obaval toho, ze jim to poskodim nebo zapojim spatne. Navrhoval mi, ze zapoji jeden lampac, on bude stat vedle, ja si ho otestuji a pak mi zapoji dalsi.
To jsem rekl, ze nechci - jsem nerad, kdyz mi nekdo stoji takhle za zady, tak jsem si nechal zapojit jen ten MXL V69, ktery me zajimal nejvic a skoncil jsem.
Dalsi lampace tam meli SP TB1, T.Bone 800 a jeste nekolik dalsich - uz si nepamatuji.
Asi by mi na prani zapojili i neco, co meli ve vitrinach (nekolik Neumannu, Oktavu 5000, ad.), ale ja jsem nemel tolik casu a ani chut.
Pouze jsem vyuzil volne hodiny, kdy kamaradi vedle zkouseli kytary. A ani jsem nic z toho nechtel kupovat.
nemyslim ze ma dve rozne kapsle, skor ze ma dve rovnake, ktore sa v protifaze primiesavaju v roznom pomere, takze dostanes kardioidu a nieco ako nesymetricku osmu... kazdopadne je cenovo niekde tam kde by som si predstavoval nakup. asi ho kupim na skuskufova píše:V67i je hodnoceny dost dobre a ma dve kapsle - kazdou s jinou barvou zvuku. Spis bude ale asi vhodnejsi na ty vokaly. Na nastroje by mohl znit nudne.
-
?
Na kolik me prosim vyjde postovne od Thomanna? A poslou mit o do CR? Chtel bych mikrofon na RAP, prevazne...CHtel jsem koupit Rode NT1a, ale mozna radsi ten THE T.BONE SC1100 ? Nebo MK319? K te ale neni pavouk ze? Nemuzu se rozhodnout
:(

A mel bys mit jednu z nasledujicich karet, u ktere budes mit aktivovane internetove platby:
Eurocard/Mastercard
Visa Card
American Express
Diners Club
Dalsi moznost je tohle:
To radsi tu Oktavu MK319 nebo MXL V67i
Jako pavouka pro Oktavu MK319 muzes u Thomanna koupit MXL57 nebo jineho pavouka, urceneho pro mikrofony s prumerem 47-49mm. Ta OKtava ma totiz kuzelovite telo s menicim se prumerem.
Eurocard/Mastercard
Visa Card
American Express
Diners Club
Dalsi moznost je tohle:
Jestli to chces hlavne na vokaly, tak Rode NT1a nekupuj - precti si, co jsem o nem napsal nahore. Z toho T.Bone jsem nemel uplne nejlepsi dojem. Zdalo se mi, ze je tam neco divneho na vyskach.bledule píše:Nedavno jsem něco kupoval na http://music-shop.vltava2000.cz/store/
a v podstatě mi nabídli dovoz čehokoli od Thomanna v kurzu 1EU-33Kč,
u levnějších položek je to myslím akceptovatelný....
To radsi tu Oktavu MK319 nebo MXL V67i
Jako pavouka pro Oktavu MK319 muzes u Thomanna koupit MXL57 nebo jineho pavouka, urceneho pro mikrofony s prumerem 47-49mm. Ta OKtava ma totiz kuzelovite telo s menicim se prumerem.
-
Diky
fova: Diky moc, ten MXL cos napsal je uz moc drahy. Rode teda rikas ze ne, ok, vypustim ho...ted T.BONE SC1100 vs. MK319.
Cena vpodstate stejna (mk319 levnejsi ale bez pavouka, T.Bone s pavoukem). U T.Bone se mi libi prepinatelna charakteristika, myslim, ze to ma radu vyhod, v tve mini recenzi jej celkem chvalis...opravdu se ti jen neco nelibi na vyskach..nevim, me ta oktava nejak odrazuje, ted jsem slysel nejakou nahravku rapu, tady na E zone, a cele to na basech hucelo, divne...
Cena vpodstate stejna (mk319 levnejsi ale bez pavouka, T.Bone s pavoukem). U T.Bone se mi libi prepinatelna charakteristika, myslim, ze to ma radu vyhod, v tve mini recenzi jej celkem chvalis...opravdu se ti jen neco nelibi na vyskach..nevim, me ta oktava nejak odrazuje, ted jsem slysel nejakou nahravku rapu, tady na E zone, a cele to na basech hucelo, divne...