Upgrade studia
Upgrade studia
Zdravím.
Čo môžem zlepšiť v domácom štúdiu?
Moja zostava:
Mac mini (m2)
24GB RAM...
Zvuková karta:
SSL2
(solid state)
Monitory:
KRK Classic 5
Mic:
nejaky stary trackstar kupeny cca v roku 2010 za par korun ale zvuk ma celkom fajn...
Mikrofon by som chcel kupit cca okolo 300e
Nahravam spev a rap (kondenz-rada?) Rode? LEWITT? pripadne nieco ine shure, neuman...
okrem toho kupit niečo co moze pomoct? (Nejake prislusenstvo?) Fakt nie som znalec....Toto je vsetko čo mam doslova. nic viac nic menej...
Čo môžem zlepšiť v domácom štúdiu?
Moja zostava:
Mac mini (m2)
24GB RAM...
Zvuková karta:
SSL2
(solid state)
Monitory:
KRK Classic 5
Mic:
nejaky stary trackstar kupeny cca v roku 2010 za par korun ale zvuk ma celkom fajn...
Mikrofon by som chcel kupit cca okolo 300e
Nahravam spev a rap (kondenz-rada?) Rode? LEWITT? pripadne nieco ine shure, neuman...
okrem toho kupit niečo co moze pomoct? (Nejake prislusenstvo?) Fakt nie som znalec....Toto je vsetko čo mam doslova. nic viac nic menej...
Re: Upgrade studia
Já bych teda začal s hadrem a utřel bych si ten kečup z kláves 
Pak bych si dal monitory trochu důstojněji na úroveň uší a dál od rezonancí desky stolu... Best things in live are free

Pak bych si dal monitory trochu důstojněji na úroveň uší a dál od rezonancí desky stolu... Best things in live are free

ja by som zacal fotit fotky v spravnej orientacii .. Nic to nestoji a hre to pomaha ..
Já bych nic asi nekupoval, pokud tě vyloženě nenapadá co... (co nějakej software? nechybí ti něco? vidim klávesy, takže asi děláš i muziku? nějakej pěknej synťák?)
Lepší umístění monitorů jak píše biscuit, a možná monitory vyměnit za něco přesnějšího.
Jj, ale já si myslím, že člověk by měl sám přesně vědět kdy, a hlavně proč, nastala ta chvilka do něčeho dát nějakej peníz 

-
Já si myslím, že máš málo redukcí na sluchátka. 
Takže za mě určitě dobré studiové uzavřené sluchátka. Něco jako AKG K271 nebo Beyer DT880

Takže za mě určitě dobré studiové uzavřené sluchátka. Něco jako AKG K271 nebo Beyer DT880
Souhlas. A za mě dobrá otevřená - třeba OLLO S5X 

Co sa tyka redukcii ano mas pravdu bolo to na rychlo zapojene takymto sposobom, ale nemyslim si ze to nejako zmeni kvalitu nahravaneho zvuku, kedze mastrujem na krkoch (prosim neukrizujte ma) sluchadla mam len na nahravanie...geomystery píše: ↑20 kvě 2024 22:36Já si myslím, že máš málo redukcí na sluchátka.
Ten mikrofon je zrejme Takstar (nie trackstar) Ja mám Takstar SM-1C a nikdy som nemal potrebu upgradovať.. ale ja mám radšej dynamické .. tým myslím hlavne ribbon.
Na fotke vyzerá ten kábel k mikrofónu trochu lacno .. investoval by som do najlepšieho s kvalitnými pozlatenými konektormi ..ale nie moc dlhý .. len tolko čo potrebuješ.
A ako doplnok nejaký dynamický mikrofón by sa hodil , vačšia membrána neodymiový magnet ... SM7B alebo EV má nejaké zaujímave modely.
https://www.muziker.sk/electro-voice-nd ... microphone
ja mam staršie modely EV ND767A je velmi detailný kvalitný mic.
mám aj instrumentálny N/D 478 tiež výborný na gitaru užívam si ho .
Na fotke vyzerá ten kábel k mikrofónu trochu lacno .. investoval by som do najlepšieho s kvalitnými pozlatenými konektormi ..ale nie moc dlhý .. len tolko čo potrebuješ.
A ako doplnok nejaký dynamický mikrofón by sa hodil , vačšia membrána neodymiový magnet ... SM7B alebo EV má nejaké zaujímave modely.
https://www.muziker.sk/electro-voice-nd ... microphone
ja mam staršie modely EV ND767A je velmi detailný kvalitný mic.
mám aj instrumentálny N/D 478 tiež výborný na gitaru užívam si ho .
DT 880 nie sú uzavreté, či? Ja ich mám (32 ohm) a sú viac otvorené ako uzavreté. Každopádne na nahrávanie cez mic neodporúčam.geomystery píše: ↑20 kvě 2024 22:36Takže za mě určitě dobré studiové uzavřené sluchátka. Něco jako AKG K271 nebo Beyer DT880
Malá oprava, nemám Takstar SM-1C ale Takstar SM-1A ako sa zdá tak bez osmičkovej. (bol som lenivý sa ísť pozrieť tak som vyhľadal obrázok podobný)
Ale keď už som tu tak by som ešte v tom štádiu videl nákup nejakého subwooferu k tým 5 palcovým Krkom .. 6 palcové by som považoval už za schopné ale aj pre tie sa hodí vedieť čo sa deje na spodku.
* EV dynamický , som odporučil hlavne pre to, že sa mi zdá, že je treba nejaké skúsenosti s prácou s dynamickým mikrákom a ak niesu peniaze na tradičný SM7 tak je to dobrý experiment možno aj lepšia volba.

Ale keď už som tu tak by som ešte v tom štádiu videl nákup nejakého subwooferu k tým 5 palcovým Krkom .. 6 palcové by som považoval už za schopné ale aj pre tie sa hodí vedieť čo sa deje na spodku.
* EV dynamický , som odporučil hlavne pre to, že sa mi zdá, že je treba nejaké skúsenosti s prácou s dynamickým mikrákom a ak niesu peniaze na tradičný SM7 tak je to dobrý experiment možno aj lepšia volba.
Keby si chcel superlacnu skusenosť s dobrým dynamickým mikom tak
teraz akcia za 27eur .. ja som ho mal .. daroval som ho ciganovi čo mi vyprataval povalu .. olutoval som to a ked som teraz videl toto tak ho mam už objednaný.
https://www.muziker.sk/superlux-pro-258
Neodymový magnet
Transformátor na výstupe
Vložka s dvojitou membránou
Charakteristika: Super Kardioid
Frekvenčný rozsah: 50-16000 Hz
Citlivosť: -54dBv/pa (2.0mV/PA)
Max.SPL: 147/156 dB SPL (1% / 3% THD)
Impedancia: 500 Ohm
Pomer signál/šum: 76dB
Odporúčaná impedančná záťaž: 2000 Ohm
teraz akcia za 27eur .. ja som ho mal .. daroval som ho ciganovi čo mi vyprataval povalu .. olutoval som to a ked som teraz videl toto tak ho mam už objednaný.
https://www.muziker.sk/superlux-pro-258
Neodymový magnet
Transformátor na výstupe
Vložka s dvojitou membránou
Charakteristika: Super Kardioid
Frekvenčný rozsah: 50-16000 Hz
Citlivosť: -54dBv/pa (2.0mV/PA)
Max.SPL: 147/156 dB SPL (1% / 3% THD)
Impedancia: 500 Ohm
Pomer signál/šum: 76dB
Odporúčaná impedančná záťaž: 2000 Ohm
- developdevice
- Vybavení
Monitory si dej určitě výš. Tweeter by měl být v urovni uší. Pak bych zvážil kalibraci skrz Sonarworks, pokud ještě nemáš.