Velky kondenzator na vokal a akusticke nastroje +-200 euro

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Keitaro333

Velky kondenzator na vokal a akusticke nastroje +-200 euro

Příspěvek od Keitaro333 »

(Presunute do noveho topciu)

Zdar lidi, chcem sa spytat na nazor.

Idem teraz kupovat 3 majky, jeden meraci, jeden SM57 na e.gitary - pre tie som uz rozhodnuty.
Treti chcem vokalne-nastrojovy.

Zatial som rozhodnuty pre SE 2200A, vyuzival by som to hlavne na akusticku gitaru a vokal.

Myslite ze je to dobry mike na take pouzitie? S cenou vyssie uz nechcem ist a chcem nieco univerzalne.
Viem ze na nastroje je lepsia mala tuzka ale co som pocuval rozne porovnania nahravok, tento sa mi s akustikou fakt pacil.

Ohladne stereo nahravania - myslite ze to bude na akustiku (ocelove struny) zniet ok ked sa bude nahravat spolu SE 2200a + SM57?
Casom kupim stereo par malych tuziek ale zatial to chcem riesit nejako takto.

Dalsia vec - je mozne s takym velkym kondenzatorom bezpecne nahravat reprak elektrickej gitary? (predpokladam ze nie)

A posledne - akym sposobom vplyva preamp (nelampovy) na zvuk? Prikladne teraz mam minimix Compact4 ktoreho preampy asi nebudu ziadne terno. Bolo by DMP3 pocutelne zlepsienie? Islo by skor len o nizsi noise alebo celkovy zvuk by bol lepsi, plnsi?

mando

Příspěvek od mando »

ten mic je najlepsie pozicat si zopar a vyskusat, neviem kolko vyjde SE ale adeptov urcite bude viacero

SM57 no problem

na snimanie komb su tu asi vacsi odbornici a aj ked myslim ze sa viac pouzivaju dynamicke a paskove mikrofony, nevidim problem snimat ho aj velkym kondikom

preampy - ak to je Soundcraft tak by som si starosti nerobil, Soundcraft dava aj do malych mixov dobre preampy, DMP3 nebude zasadny rozdiel, takze ked uz upgrade tak potom naozaj nieco pocutelnejsie (ale pocitaj ze aj drahsie)

dalsie zasadne veci mas potom akustiku a prevodniky...

Keitaro333

mando: dik za postrehy.

Co sa tyka komba, myslel som ze ci nebude pri vyhulenom metalovom zvuku mozne ze sa fyzicky poskodi mikrofon.

Prevodniky zatial mam interne z Audiophile 192, casom kupim nieco externe.

Ten mic som pocul a paci sa mi. Ja len ze ci niekto nema nejaku skusenost s nim ze ci ma nejaku zasadnejsiu chybu alebo tak. (v ramci moznosti(ceny) samozrejme) prip. nejaku alternativu co sa hodi viac.
Skusal som aj Oktavu mk319 ale ta je na akustiku prilis malo vyskova a aj na vokal sa mi vyskovejsi zvuk toho sE paci.
Btw ten mic stoji +- 7000 Kc

Inak vie mi niekto povedat, ako casto sa kazia mikrofony? Ale myslim ze je asi mala sanca ze by sa mu nieco stalo? (teda nieco co spada pod reklamaciu)
Pytam sa preto lebo si to chcem objednat od Thomanna, je to tam lacnejsie.

mando

Příspěvek od mando »

pekne som slepy ked som si nevsimol ze 200 eur za mic :)

mam Audio Technicu AT3035 a za tie prachy som velmi spokojny - velmi transparentny zvuk, inak som si vsimol ze vela ludi tu doporucuje Oktavu MK319 ktora bude asi viac temnejsia, dalsie moznosti su napr. Rode NT2a, MXL V67G...

osobne by som ale isiel do AT4033 alebo AT4040 co su vyborne a velmi univerzalne mikrofony...

fova

Příspěvek od fova »

SE 2200A bude velmi dobra volba pro tvuj ucel a SM57 ho bude vhodne doplnovat.
Male mixacky na tom nejsou s preampy moc dobre, DMP3 prinese urcite zlepseni, ale casem bych se poohledl jeste po necem lepsim - napr. bazarovy SPL Goldmike nebo ART MPA Gold.

Keitaro333

fova: dik, zajtra mi tie miky pridu tak vyskusam a ak to bude pocuvatelne, kupim casom rovno az preamp v cene tych +-500 eur ako ten goldmike.

fova

Příspěvek od fova »

Ona ta Audiotechnica bude asi charakterem dost podobna tomu SE-cku, ale nemohu slouzit postrehy - s AT mikraky jsem nemel nikdy tu cest, jen jsem o nich neco precetl na forech.

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Jeste muzes zkusit sE2200T tedy lampovou verzi tehoz mikrofonu.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Odpovědět