Velký mikrofonní test
Re: Velký mikrofonní test
Jak tak ctu ty odpovedi ostatnich, tak se vsichni +/- shodneme. 

S tím souhlasím. API jsem měl před delším časem i u sebe ve studiu a není to něco, co by se mi líbilo ... Ale i převodník dělá svoje ...fova píše:Nejprve obecne: nahravky 1-5 mi prijdou vic bez zivota a mene tucne v porovnani s i3-7. Bude to zrejme tim preampem. Zda se, ze Earlybird je na vokaly jine kafe nez API.
Naposledy upravil(a) Ivo dne 11 úno 2010 21:12, celkem upraveno 1 x.
jj, prevodnik to urcite take ovlivnuje hodne.
A to jsem jeden cas uvazoval o API na vokaly
A to jsem jeden cas uvazoval o API na vokaly

Celkem souhlas s ostatníma, akorát se mi nelíbí 4 asi nejvíc z první dávky. No a nejlepší je určitě pro mě 7.
Earlybird na vokaly - to je opravdu moc pěkné ... Lepší než Forssell SMP-2, pokud chceme vokály příjemné, sametové a přitom pěkně detailní ... Pro mě nejlepší ze všech lampových preampů co jsem tady kdy měl ... Líbí se mi mnohem víc než třeba LaChapell (tam hodně chybí detaily a zvuk je takový umělejší), Pendulum (je fajn, ale trošku naostřenější), DW Fearn (ten už zní dost "lampovitě", uměle) nebo Forssell Fetcode (tam zase to zní až moc čistě ...) nebo Millennia (tam ten lampový zvuk je trošku tenčí a ostřejší). To jen tak na okraj, když už jsi to zmínil ... Celkem pěkné vokály lezly i z Crane Song Flamingo
V neděli napíšu co je co
V neděli napíšu co je co

nejlepsi ovsem byl V76 telefuken
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz
pisen > 2 se mi libi, 1 ujde, 3 divne zabarvenej, ale to by eq zvladlo, 4 hodne vejsek a do tenka, 5 osklivy sykavky
pisen2 > tady mi to pride vsechno vic jedno... i3 - zastrenejsi, ale prijemne mekky, trochu eq a pohoda... i4 - otevrenejsi, proc ne... i7 temnejsi, trochu moc zabarveny sykavky, to muze obcas delat problem
tohle jsem psal ivovi vcera, poslouchal jsem to relativne potichu pozde vecer...
me se ten hlas z pisne 1 libil vic nez v ty 2... je to tezko porovnatelny... jsou to uplne jiny podminky a druh snimani
Jinak tomu testu schazi nejakej prechod do hlasityho zpevu, tam se este pozna par veci, co u tehle septajicich nevyjde najevo.
pisen2 > tady mi to pride vsechno vic jedno... i3 - zastrenejsi, ale prijemne mekky, trochu eq a pohoda... i4 - otevrenejsi, proc ne... i7 temnejsi, trochu moc zabarveny sykavky, to muze obcas delat problem
tohle jsem psal ivovi vcera, poslouchal jsem to relativne potichu pozde vecer...
me se ten hlas z pisne 1 libil vic nez v ty 2... je to tezko porovnatelny... jsou to uplne jiny podminky a druh snimani
Jinak tomu testu schazi nejakej prechod do hlasityho zpevu, tam se este pozna par veci, co u tehle septajicich nevyjde najevo.
lenze v praxi bude mikrofon za 800 pouzivany na preampe za 800 strcenom do zvukovej karty za 500 a tam uz rozdiel v kvalite voci rozdielu v cene adekvatny bude... cim nechcem spochybnit test, strcit lacny mic do lacneho preampu ma prave taku vypovednu hodnotu ako ked sa strci do draheho, i ked je vysledok iny. len to treba vediet interpretovatjackies píše:Mě se líbí druhý song druhá ukázka (i4), ale pokud je to zrovna ten za těch 12.000 eur, tak za ty prachy se mi to vůbec nelíbía stačil by mi bohatě ten za 800.-
Ty (pro mě nepodstatné) lehce ovlivnitelné nuance, z těch ukázek neobhájí ty velmi rozdílné ceny.
Jsem zvědavý po odhalení na ten nejlevnější.

Nejsem sice zadnej guru, ale taky prispeju 
1. Docela "suchy" zvuk a malo tela
2. Mene suchy a telnaty zvuk, ale nekde tomu neco chybi
3. Zni mi docela prirozene
4. Docela tam litaji sykavky a prijde mi to dost tenky, ale po projeti de-esserem to muze dobre sednout do mixu
5. Celkove asi nejlepsi, ale rekl bych, ze je to dany povahou pisnicky - zni to tak nejak komorne
i3: Takovej teplej a kulatej zvuk,ale neprijde mi moc detailni nebo zas extremne zajimavej. Zda se mi trochu nosovej
i4: Ostrejsi, plnejsi a detailnejsi zvuk nez i3, ale chvilama tam na vyskach je trochu neco spatne.
i7: Kompromis mez predeslyma dvema, muj jasnej favorit
P.S.: AFAIK se Leicester vyslovuje [lestr], ale to je detail

1. Docela "suchy" zvuk a malo tela
2. Mene suchy a telnaty zvuk, ale nekde tomu neco chybi
3. Zni mi docela prirozene
4. Docela tam litaji sykavky a prijde mi to dost tenky, ale po projeti de-esserem to muze dobre sednout do mixu
5. Celkove asi nejlepsi, ale rekl bych, ze je to dany povahou pisnicky - zni to tak nejak komorne
i3: Takovej teplej a kulatej zvuk,ale neprijde mi moc detailni nebo zas extremne zajimavej. Zda se mi trochu nosovej
i4: Ostrejsi, plnejsi a detailnejsi zvuk nez i3, ale chvilama tam na vyskach je trochu neco spatne.
i7: Kompromis mez predeslyma dvema, muj jasnej favorit

Ale jsou tam na to tři tony, takže dvě slabiky by byly máloWohma píše:

Proto se tam taky nezpiva "lej-ses-tr", ale "my les-tr" 

OK, ale hned na úvod jsem dal "terms of use"Kermitak píše:Proto se tam taky nezpiva "lej-ses-tr", ale "my les-tr"

Tuhle písničku si pamatuju z angličtiny na ZDŠ, tak drobnosti mohly vyprchatIvo píše: PS: komentujte prosím pouze zvuk. Písně a zpěv nejsou předmětem tématu.

A když už teda, tak "my les-tr" tam opravdu není

It's a long way to Tipperary,
It's a long way to go.
It's a long way to Tipperary
To the sweetest girl I know!
Goodbye Piccadilly,
Farewell Leicester Square!
It's a long long way to Tipperary,
But my heart's right there.
Naposledy upravil(a) Ivo dne 12 úno 2010 11:58, celkem upraveno 1 x.
No jo, vsak uz mlcim
Ukazky jsem vcera poslechnout nestihl, dnes to napravim 
EDIT: hele tys to zeditoval, to je nefer
A pres icq jsme se shodli, ze tak, jak to pises, to fakt neni (pro zaznam 

EDIT: hele tys to zeditoval, to je nefer

Me se hned pri poslechu Tipperary zdalo, ze ten text ma byt spravne jinak 

To ne ... já jsem to zeditoval už předtím a na icq jsme si o tom povídali až potom. A pak u mě nastal několikahodinový výpadek internetu ...Kermitak píše:No jo, vsak uz mlcimUkazky jsem vcera poslechnout nestihl, dnes to napravim
EDIT: hele tys to zeditoval, to je neferA pres icq jsme se shodli, ze tak, jak to pises, to fakt neni (pro zaznam
Ale zkusme se vrátit k tématu a neřešit nepodstatné detaily