Výběr mikrofonu - RODE NT1A versus M-AUDIO LUNA

Mikrofony a předzesilovače
tomas.kytarista

Re: Výběr mikrofonu - RODE NT1A versus M-AUDIO LUNA

Příspěvek od tomas.kytarista »

Moc Vám všem děkuji za názory. Beru Golden Age FC4. Beyer bezva, ale u kytary zdůrazňuje hlavně špínu kolem To je sice dnes možná IN, ale ne každý ,,jde s trendy" :-) . A vadí mi tam nějaká frekvence. Na některé bicí ale jistě super. Určitě budu ještě nějaké tužky kupovat. V dalším kolem zkusím určitě Line Audio CM3, ty se mi taky líbí.
Krásný víkend !!!

markuc

Příspěvek od markuc »

FC 1 MK 2 mám, moje zkušenost je následující :

Slušnej univerzální mikrofon s velkou membránou, konstrukce budí trošku čínský dojem, ale to nevadí.
Jediná aplikace, kdy zklamal, jsou expresívní naprané vokály, kdy má výraznou tendenci snímat pouze středy nad cca 1.2 k a úplně mu vymizí spodky, zejména pak pásmo od cca 180 do 400-500 Hz. Ani brutální edit pomocí eq už tenhle handicap nenapraví. Řeším to kombinací s mojí stařičkou 414, která zase moc nemá výšky, ale ten spodek poskytne.
Poměrně zajímavý jev, má někdo podobnou zkušenost ? Nebo jinou ?

peteness

Příspěvek od peteness »

Markuc: ja si nekdy pred dvema lety koupil Neumann TLM 49 (cena noveho cca 35-37 tisic, sekac 23-25) a tomu taky chybi spodni stredy. Charakteristika rovna, jenze mirne z kopecka :-) Ale cele spektrum je pevne, takze se to tam da primalovat. Jenze me to proste stvalo, tak jsem ho nakonec prodal a koupil si jistotu - Shure SM7B a s tim neni treba delat nic, docela spokojenost.
Ted jsem ale par tydnu zpet porovnaval nahravky s TLM 49 a SM7B a ten Neumann z toho vychazel lip. Je to proste zivejsi, zajimavejsi, vic sexy. Shure SM7B je takovy sterilnejsi, tuctovejsi ( i kdyz neni nijak problematicky).

PS. Pisu o vokalech, nahulakanych docela zblizka

markuc

Příspěvek od markuc »

No ja zblízka netočím, honím zpěváky dál od mikrofonu, abych nemusel používat žádnej pop filtr .. tenhle mikrofon to má úplně extrémně, i jsem to zkoušel měřit a fakt dole nebylo nic, takže ani nebylo co přidávat .. na tenhle druh signálu je prostě hodně obtížně použitelnej.

delay

Příspěvek od delay »

FC 1 MK2 byl jeden z nejhorších mikrofonů, který sem kdy měl doma, ale zároveň taky nejlevnější. Když už, tak více mi seděl na ženský. Cosi zásadního mu chybí ve spektru a poznat to je spíše až v mixu, kde je hrozně nepoddajnej a celý se to sype, narozdíl třeba od U87, se kterým ho tady porovnával Ivo... Pro začátečníka asi OK, ale jinak zklamání...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

delay : NT1a ti prisiel lepsi ?

delay

Příspěvek od delay »

NT1A jsem měl v páru a už je to dost let, rozhodně má boostovaný výšky, který pravda nejsou nijak půvabný, ale vedle FC1 jsem ho neměl...

Odpovědět