zapojenie gitara + preamp + DI ?

Mikrofony a předzesilovače
yozefb
Příspěvky: 23
Registrován: 21 úno 2008 17:43

zapojenie gitara + preamp + DI ?

Příspěvek od yozefb » 09 kvě 2008 09:45

Ahojte,

mam DYI verziu SSL 4000 preampu z tohto fora (trosku upravenu)
a chcem sa opytat, ze ked chcem nahravat pasivnu basgitaru,
treba pouzivat aktivny D.I. Box alebo ju mozem rovno pchat do preampu ?

ak ano, aky DI Box ?

nechcem zase velmi mrsit zvuk, celkom sa mi pozdavaju nove dbx
ale este tam nie su ceny.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 kvě 2008 13:32

treba dibox... povedz aku cenu si ochotny zaplatit

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 09 kvě 2008 13:59

Jsou ve zvuku DI-boxu zasadni rozdily?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

yozefb
Příspěvky: 23
Registrován: 21 úno 2008 17:43

Příspěvek od yozefb » 09 kvě 2008 14:28

do 3.000 max

yozefb
Příspěvky: 23
Registrován: 21 úno 2008 17:43

Příspěvek od yozefb » 09 kvě 2008 14:45

2Cyril:, no podla mna aktivny urcite, kedze sa do cesty miesaju aktivne suciastky - operaky

a aj pri pasivnom bude vela zavisiet od trafa, hlavne co sa tyka
linearity.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 kvě 2008 15:36

A k cemu ten DIbox bude ? Nevidim jeden jedinny problem pokud se to pichne primo do preampu. Tu basu asi netreba galvanicky oddelovat.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 kvě 2008 16:21

nunu: pichni si basu rovno do preampu a uvidis ;)

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 09 kvě 2008 16:26

no podstatne je ze do akeho vstupu. do line in urcite nie. ak ma preamp hi-z / instr. vstup tak to moze byt uplne ok. ak taky vstup preamp nema tak jedine cez di-box imho.

nunu: problem je (ak som to spravne pochopil) ze je velky rozdiel v impedancii vystupu z basy a "line in" vstupu na preampe...
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 kvě 2008 16:55

tu sa jasne napisalo, ze ma ssl4000 klon... ten ma prd a nie hi-z vstup...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 kvě 2008 20:23

Do lińkoveho by to snad ani nikoho nenapadlo... Pokud ten vstup ma dostatecne vysokou impedanci aby nezatezoval snimace te lopaty, nevidim jeden jedinny duvod aby to slo pres oddelovaci trafo, cili DI box at uz pasivni nebo aktivni.

To je ten koln SSL co ma TUDY a ja ve stadiu zrodu ???

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 09 kvě 2008 20:37

kexik píše:nunu: pichni si basu rovno do preampu a uvidis ;)
Co uvidi? Kytara je v pohode, proc by basa nesla?

yozefb
Příspěvky: 23
Registrován: 21 úno 2008 17:43

Příspěvek od yozefb » 09 kvě 2008 21:41


nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 kvě 2008 22:05

Muselo to dat i nejakou tu praci...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 kvě 2008 22:44

Cyril píše:
kexik píše:nunu: pichni si basu rovno do preampu a uvidis ;)
Co uvidi? Kytara je v pohode, proc by basa nesla?
gitara strcena do mikrofonoveho vstupu je v pohode?
basa je na tom este horsie, ostanu z nej len stredy a dunivy 40Hz hukot + uplne neprirodzene a neziaduco zosilnene zvuky strun a cinkanie prazcov. ked ma budes drazdit, vyhrabem aj dake ukazky, uz ma raz tak donutili nahravat

YOZEF: ak mas nejaku basovu slapku ktora NEMA true bypass, ale elektronicky (vsetky BOSSy, napriklad), pouzi tu (moze byt aj gitarova), zapni ju do bypass polohy, samozrejme. vtedy je medzi basou a preampom jednoduchy impedancny prevodnik z jedneho fet tranzistoru, ktory zariadi pomerne uspesne vsetko potrebne

yozefb
Příspěvky: 23
Registrován: 21 úno 2008 17:43

Příspěvek od yozefb » 09 kvě 2008 23:05

zatial to nesuri, skor dajte typ, aky DI Box kupit ?

Odpovědět