zapojenie gitara + preamp + DI ?
zapojenie gitara + preamp + DI ?
Ahojte,
mam DYI verziu SSL 4000 preampu z tohto fora (trosku upravenu)
a chcem sa opytat, ze ked chcem nahravat pasivnu basgitaru,
treba pouzivat aktivny D.I. Box alebo ju mozem rovno pchat do preampu ?
ak ano, aky DI Box ?
nechcem zase velmi mrsit zvuk, celkom sa mi pozdavaju nove dbx
ale este tam nie su ceny.
mam DYI verziu SSL 4000 preampu z tohto fora (trosku upravenu)
a chcem sa opytat, ze ked chcem nahravat pasivnu basgitaru,
treba pouzivat aktivny D.I. Box alebo ju mozem rovno pchat do preampu ?
ak ano, aky DI Box ?
nechcem zase velmi mrsit zvuk, celkom sa mi pozdavaju nove dbx
ale este tam nie su ceny.
-
no podstatne je ze do akeho vstupu. do line in urcite nie. ak ma preamp hi-z / instr. vstup tak to moze byt uplne ok. ak taky vstup preamp nema tak jedine cez di-box imho.
nunu: problem je (ak som to spravne pochopil) ze je velky rozdiel v impedancii vystupu z basy a "line in" vstupu na preampe...
nunu: problem je (ak som to spravne pochopil) ze je velky rozdiel v impedancii vystupu z basy a "line in" vstupu na preampe...
jihad on riaa & soza.
gitara strcena do mikrofonoveho vstupu je v pohode?Cyril píše:Co uvidi? Kytara je v pohode, proc by basa nesla?kexik píše:nunu: pichni si basu rovno do preampu a uvidis ;)
basa je na tom este horsie, ostanu z nej len stredy a dunivy 40Hz hukot + uplne neprirodzene a neziaduco zosilnene zvuky strun a cinkanie prazcov. ked ma budes drazdit, vyhrabem aj dake ukazky, uz ma raz tak donutili nahravat
YOZEF: ak mas nejaku basovu slapku ktora NEMA true bypass, ale elektronicky (vsetky BOSSy, napriklad), pouzi tu (moze byt aj gitarova), zapni ju do bypass polohy, samozrejme. vtedy je medzi basou a preampom jednoduchy impedancny prevodnik z jedneho fet tranzistoru, ktory zariadi pomerne uspesne vsetko potrebne