Změna v designu Oktava MK012

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Změna v designu Oktava MK012

Příspěvek od syncro » 10 pro 2008 09:57

Globální krize dorazila i k mému oblíbenému výrobci mikrofonů v Tule. Dneska jsem našel v emailu oznámení pana Jolyho (OktavaMod) ohledně změny v zapojení v nových Oktavách MK012. Z úsporných důvodů pozměnili interní zapojení mikrofonu následujícím způsobem:

Oktava has eliminated two insulated stand-off connection points used to isolate the FET input from physical contact with the PC board. Isolating the FET input is necessary to avoid stray capacitance loading of the input and thus loss of detail and transient response.

Nedokáži posoudit vliv na zvuk, ale startuji hype na téma "Staré Oktavy zní lépe" 8-)

Saša

Uživatelský avatar
PiKey
Profesionál
Příspěvky: 686
Registrován: 17 led 2007 11:44

Příspěvek od PiKey » 15 pro 2008 12:36

Mna skor zaujalo, ze zacali k 012 vyrabat aj lampovy preamp

http://www.oktava-shop.com/view_prod.php?id=158

su tam aj fotky vnutra
Hudobník a producent, majiteľ štúdia
http://www.fairytale.sk | http://www.peterkravec.com

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 16 pro 2008 09:29

Pro uplnost je treba jeste zminit ze na telo MK012 lze take nasadit velkomembranovou hlavici:

http://www.oktava-shop.com/view_prod.php?id=136

Je to uz samozrejmne starsi zalezitost, ale prijde mi, ze to do tohoto tematu patri.
Vsim, co zde bylo zmineno se stava MK012 hodne univerzalni volbou.

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 16 pro 2008 14:41

PiKey: To lampové tělo vypadá super, bohužel inside fotografie ukazuje jenom vnitřek zdroje. Mne by spíše zajímal vnitřek toho těla a hlavně to, jak to "hraje".

fova: To je opravdu starší záležitost, ale v kombinaci s lampovým tělem je oktáví modulární systém hodně univerzální a poskytuje cenově velmi přijatelnou volbu s mnoha možnostmi:

FET/lampa x malomembrány/velkomembrány v mnoha a mnoha kombinacích... Slušný výběr za slušné ceny. Nevidím moc konkurenčních produktů, které by nabízely stejnou variabilitu.

Jen můj názor, Saša

Zeck
Příspěvky: 33
Registrován: 04 říj 2008 16:47

Příspěvek od Zeck » 15 úno 2009 22:56

MK012 je kondenzator alebo elektret?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 úno 2009 13:22

kondenzator
a dokonca s pravym padom, ktory ide medzi kapslu a elektroniku a nie za elektroniku ako v inych micoch

Zeck
Příspěvky: 33
Registrován: 04 říj 2008 16:47

Příspěvek od Zeck » 16 úno 2009 16:15

super, dik.

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Příspěvek od jardatop » 18 úno 2009 19:08

kexik píše:kondenzator
a dokonca s pravym padom, ktory ide medzi kapslu a elektroniku a nie za elektroniku ako v inych micoch
V jakych mikrofonech je pad az za elektronikou?? V behringerech? (C-2, B-5)
Nebo si takovou sprostarnu dovoli i jini vyrobci??

Ten pad tam ma byt na to, abys neprebudil tu elektroniku, ne?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 úno 2009 19:34

jardatop: taku sprostarnu si dovolia vsetci vyrobcovia lacnejsich mikrofonov, tie drahsie zasa nepoznam zvnutra. ten pad je totiz dost chulostiva zalezitost z pomerne drahych dielcov
pad je obecne na to, aby si neprebudil elektroniku. ked je ale pad az za vstupnym FET tranzistorom, resp lampou, prebudzujes stale ten tranzistor/lampu. taky pad chrani len pred prebudenim preampu.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 21 úno 2009 03:02

... sE maji na sE4 a sE3 pad taky hned za vlozkou jeste pred preampem... IMHO by to u slusnejsich vyrobcu nemelo byt jinak.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Odpovědět