A/D - D/A převodník zapojení do mixpultu

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
generalni
Příspěvky: 6
Registrován: 17 led 2006 22:01

A/D - D/A převodník zapojení do mixpultu

Příspěvek od generalni » 12 dub 2012 20:48

Ahoj všem.

Prosím o pomoc.

Vlastním Digitální pult Soundcraft Spirit a zvukovku M-Audio Profire 2626. Zvukovku používám jen jako rozšíření pultu o dalších 8 analogových milrofonních vstupů a mám ji připojenou optickým kabelem do pultu.

Problém:
Pokud nastavím na 17-24 vstupu na mixu vstup ADAT (zvukovka) tak se mi na vstupech mixu stále generuje nějakej signal a zvukovka nechodí. Žádnej signál se do pultu nedostane čistej, ale jen takové digitální prskání atd.

Nevíte prosím kde by mohla být chyba?

Díky Martin

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Re: A/D - D/A převodník zapojení do mixpultu

Příspěvek od lottewerther » 12 dub 2012 20:53

A maš to zesyncovaný? Spirit má mít wordclock.

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Re: A/D - D/A převodník zapojení do mixpultu

Příspěvek od lottewerther » 12 dub 2012 20:55

M-Audio má wordclock přes breakout cabel.

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Re: A/D - D/A převodník zapojení do mixpultu

Příspěvek od lottewerther » 12 dub 2012 21:01

A pak možná bude ještě třeba na M-Audiu softwarově přiřadit analogový vstupy k jednotlivým adat výstupům.

generalni
Příspěvky: 6
Registrován: 17 led 2006 22:01

Re: A/D - D/A převodník zapojení do mixpultu

Příspěvek od generalni » 12 dub 2012 21:03

Jsem úplně mimo...omlouvám se....

nastavil jsem na Spiritu Wordclock a na displeji mi to píše "No Wordclock, Using Internal

lottewerther
Příspěvky: 124
Registrován: 31 led 2003 03:20

Re: A/D - D/A převodník zapojení do mixpultu

Příspěvek od lottewerther » 12 dub 2012 21:16

Jako zdroj worclocku použij Soundcraft. Z Wordclock out veď kabel do wordclock in na M-Audiu. Na M-Audiu (asi musí být připojený k počítači), naastav externí sync z wordclock in. Po odpojení od počítače a standalone provozu by si to mělo tohle nastavení zapamatovat.

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: A/D - D/A převodník zapojení do mixpultu

Příspěvek od bodyia » 12 dub 2012 21:28

Synchro jde po ADATu, WC není úplně potřeba (ale když zapojit jde, je to lepší). Zkus nastavit na spiritu synchro ADAT a Slave.

generalni
Příspěvky: 6
Registrován: 17 led 2006 22:01

Re: A/D - D/A převodník zapojení do mixpultu

Příspěvek od generalni » 12 dub 2012 22:15

Chlapi dekuji.....nejak mi nedoslo že musí být mezi pultem a PF2626 oba kabely IN OUT ADAT

už to jede!!!!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: A/D - D/A převodník zapojení do mixpultu

Příspěvek od kexik » 13 dub 2012 06:41

staci jeden adat ale mix musi byt adat slave (zdroj hodin je m-audio). Ak je master, musia byt oba kable a navyse mas dvojnasobny jitter vneseny adat chipom.

Odpovědět