Behringer x air xr12 vs Soundcraft ui12

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
dafson

Behringer x air xr12 vs Soundcraft ui12

Příspěvek od dafson »

Dobrý den, vybírám mezi těmito mixy pouze pro použití pro !!! 2x klavesový nástroj do kapely!! Žádný zpěvy!!. Výběr padl na výše uvedené mixy Behringer air xr12 / soundcrft.ui 12 k obladání by měl sloužit iPad2 mini.Neco jsem již pročetl ale vesměs každý chválí něco. Dokonce jsem četl ze jsou problémy s prohlížečem u iPadu Pro mix Ui 12 ze Safari nepodporuje prohlížeč pro soundcraft což se mi zda trochu divné. Trochu víc sympaticky je mi Soundcraft. Je tu někdo s praktickými zkušenostmi a zároveň použitím IPadu?

vasek

Re: Behringer x air xr12 vs Soundcraft ui12

Příspěvek od vasek »

Párkrát jsem dělal akci s Soundcraft ui16 + Win/Android. Nefunguje dobře s novějšími verzemi Chrome (používám Firefox). Při větším počtu lidí jsou občasné problémy s připojením. Při větším zesílení na masteru šumí. Jinak fajn.
K čemu bezdrátový mix pro 2x klávesy?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

S Soundcraftom nemam skusenosti .. Co len citam na forach , tak ludia maju sem tam problemy so zamrznutim a s problemami s ovladanim .. To je jedna zo zasanych veci , co mi na tej UI generacii vadi .. ze sa to ovlada cez web a neda sa to ovladat aplikaciou , ani kontrolerom ..
Mam velke skusenosti s Behringer/Midas rodinou .. Skoro vsade , kde sa poslednu dobu motam je X32 alebo M32 .. Sam mam doma X32 , MR16 a XR12 .. Podla mna su to vyborne pultiky .. Mam k nim aj Xtouch controler , takze ak treba rychlejsie reagovat (kde je tablet pomaly) , nosim si jeho .. Aplikacie na ovladanie su vyborne .. Jak na pocitac , tak na tablety .. Na tablety je absolutne TOP aplikacia MIXING STATION .. Stoji asi 5 eur .. Tam si mozes upravit cely layout podla seba , ako potrebues .. To treba kupit hned !
NO a samozrejme WIFI .. TO je problem vsetkych tychto pultikov .. Vstavana WIFI (jak soundcraft , tak behringer/midas) je velmi basic a treba si naozaj k tomu kupit nejaky normalny wifi router .. das ho k mixu , ktory napojis priamo ethernetom a tablet beha cez wifi ..

dafson

Příspěvek od dafson »

Dekuji za názory k dotazu k čemu digital pro klávesy - vlastně k ničemu jen trochu zvědavost jelikoz jsem nikdy nic takového nezkusil a na druhou stranu u mého starého obyčejného analogu věčně řeším nějaký ten potenciometr chvíli jde pak zas ne. Ale hlavní důvod digitálu je zvědavost a možnost nastavovat na dálku (i když asi často nevyužiju) .Jinak vzhledem k tomu ze jsem spěchal a už koukám delší dobu tak nakonec vyhrál behringer xr12 oproti UI 12 na kterou jsem se docetl spíše problémy tak na behringra jsem moc špíny nevyhrabal a už je objednán.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dafson : jo to som zabudol napisat .. pouzivam Xr12 uz par rokov a v zivote mi nezamrzla , ani ziaden pruser nenastal .. Co sa tyka stability , nemozem dat ziaden cierny bod ..

dafson

Příspěvek od dafson »

Fajn tak dekuji za názor myslím ze teda volba byla dobra-)

Odpovědět