Digipult Roland M400 a REAC system

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Digipult Roland M400 a REAC system

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2010 18:19

Potrebujem do jedneho klubu kamaratovi vyriesit dako zvuk a celkom ma zaujaka Roland idea REAC .. http://www.rolandsystemsgroup.net/en/0131b.htm

Funguje s tym ich pult M400 .. http://www.rolandsystemsgroup.net/en/0114.htm

Zaujali by ma nazory ludi , co s tym pultom a REAC technologiou robili .. Ci s tym nie su dake problemy , a podobne .. Proste nazory z praxe ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Digipult Roland M400 a REAC system

Příspěvek od kexik » 16 led 2010 19:30

zeby hlava? ten ulinger chudak by veru zasluzil vymenit :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Digipult Roland M400 a REAC system

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2010 19:38

kexik ? jaj ... myslis klub Hlava 22 :) nie .. ide o iny klub ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Digipult Roland M400 a REAC system

Příspěvek od kexik » 16 led 2010 19:41

skoda :)

shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Re: Digipult Roland M400 a REAC system

Příspěvek od shagy » 17 led 2010 10:42

Ak tam budu hostovat cudzi (kapelovi) zvukari isiel by som do yamahy ls9/m7cl (viac ludi vie robit s yamahou) a k tomu ak chces digitalny stagebox na podiu, tak yamaha sb168es...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Digipult Roland M400 a REAC system

Příspěvek od Pytkin » 17 led 2010 12:26

shaggy : to je tiez moznost .. ale ten sb168 je dost drahy .. u thomanna ~3500 EUR .. Ten rolandacky 16/8 stoji 1500 .. cely system , M400 + 2x box 16/8 a nahravaci system SONAR stoji okolo 10.000 .. Ked pozeram thomann , tak LS9-16 stoji 5250 (to je dobra cena m400 je asi 7000) .. ale ked k dam k tomu tie dva boxy , tak uz to vide na 12.000 .. a ani neviem , ci to vobec ide .. A ci netreba daku kartu do pultu kupovat .. LS9 ma 16 analogov na palube , ktore su zbytocne .. jedine natiahnut analogovy parak .. comu som sa chcel vyhnut ..

co treba k ls9 na pripojenie toho SB168 ? a neexistuje aj 8in/8out verzia ?

EDIT : aha .. uz som to nasiel .. MY16ES za 1350 EUR ..

straca to koncepciu ak 16 kanalov ma ist cez ethersound a 16 analogovo ..

shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Re: Digipult Roland M400 a REAC system

Příspěvek od shagy » 17 led 2010 14:36

v dnesnej dobe je stale najlacnejsie riesenie analogovy parak...v takejto malej zostave urcite...kludne mozes zobrat ls9-32 a mas 32 in/16 out...koncert sa moze nahravat na usb kluc (ls9 vie nahravat 2 stopy)...roland som pozeral aj ja, ale ludia (co to skusali v zahranici) trvdia, ze ls9 hra lepsie...este je moznost ist do a&h iLive T seria...ale a&h tiez nie je v zahranici moc oblubeny...
dolezite je ake ma klub ambicie...ak tam budu casto hostovat zahranicne kapely tak potom treba ist do inej kategorie pultov (yamaha PM5D, soundcarft Vi6, digico D5, digidesign VENUE a podobne...)
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Digipult Roland M400 a REAC system

Příspěvek od Pytkin » 17 led 2010 16:56

shagy : ja potrebujem ale nahravat vsetky stopy .. aby sa to potom dalo miesat .. to sa mi prave paci na tom roland systeme , ze za male peniaze (~500 EUR) dostanes software SONAR a zvukovku a mozes naberat do 40 stop ... analogovy parak neni tak drahy ale zase ani to neni uplne lacne .. tam treba prepojit este dva priestory .. takze odhadujem parat z podia , tak 30m a do toho druheho priestoru tak 70-100m .. a to uz asi nebude uplne lacne .. ten ethernetovy kabel stoji nic .. no este to bude treba premysliet ..
inak klub je malicky .. tam kde sa hraje je kapacita tak 80-100 ludi .. tam davat pm5d je zbytocne .. hned by sa tam zmestilo o 10% menej ludi , lebo to miesto by zabral ten pult :)

shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Re: Digipult Roland M400 a REAC system

Příspěvek od shagy » 17 led 2010 17:46

tak potom najlacnejsie riesenie je presonus live 16.4.2 (mozes nahravat priamo 16 direct out + 1 stereo out.. cez FW rozhranie), ak potrebujes viac vstupov tak jednoducho zlinkujes 2-4 tieto pulty...a teraz na NAMM 2010 predstavili 24.4.2 - oproti 16ke ma 8 vstupov navyse, vacsie moznosti ovladania channel stripu a tusim az 10 auxov...
16.4.2 som v decembri niesol kamaratom do malej kostolnej kapely a zatial si pochvaluju...(az na poskodeny gain od vyroby na jednom vstupe), pokial nepotebujes ukladat do scen gainy vstupov, tak presonus je spravna volba uz aj kvoli tomu nahravaniu...je relativne prehladny...pozri to, za tie peniaze som nenasiel nic lepsie...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: Digipult Roland M400 a REAC system

Příspěvek od Venti » 17 led 2010 19:20

Pytkin.. aj ked sme sa vcera o tom bavili.. nerozmyslal si aj nad uplne stupidnou verziou.. ze.. napr 01tku yamahu a cez adat a externu zvukovku to nahravat do notebooku ?. A tie dve DJske pozicie.. mat v pulte pichnute stale a ked sa presunie aj s technikou tak sa pripoji a ide.. a jeho odposluch na samostatny aux, alebo aj na rovnaky. A fakt tam dat normalny analogovy parak.. aj ked nechces.
Ale asi bude zalezat od toho kolko su ochotni a schopni investovat a kolko potrebujes stop.

Shagy ten Presonus vyzera chutne len nema motorizovane fadery. Moc sa mi nepaci sposob ako dostavas fadery do ulozenej polohy...
http://www.youtube.com/watch?v=-s368b-z ... re=related
Asi na 5:30

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Digipult Roland M400 a REAC system

Příspěvek od Pytkin » 17 led 2010 21:54

Shagy: vidíš. Ten presonus Ma nenapadol. Ale ak nemá motorizovane fadre, tak to je nepouzitelne.

Venti: rozmýšľal. Ale to môže rovno bezat na tom čo tam je. Natahat analógové paraky, dokúpiť precodniky, atd.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: Digipult Roland M400 a REAC system

Příspěvek od Venti » 17 led 2010 22:30

a teraz tam maju aky pult ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Digipult Roland M400 a REAC system

Příspěvek od Pytkin » 17 led 2010 22:58

venti : no tu aw4416 ..

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: Digipult Roland M400 a REAC system

Příspěvek od Venti » 17 led 2010 23:52

aha jasan

Odpovědět