FireWire mixážní pulty

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

FireWire mixážní pulty

Příspěvek od TOM-Thak » 04 úno 2008 09:55

Zdravim všechny.
Doslechl jsem se, že existují mixážní pulty s FW rozhraním a možná by to řešilo můj problém.
Potřebuju na HW synthy naházet VST efekty a takhle to musím vyjíždět do stop a pak zjistim, že to s tim efektem nehraje jak má tak to nahrávám znova.. a pořád dokola.
FireWire mix by se prý měl nějak zobrazit v cubase a jeho šavle a na ty bych po sléze mohl věšet realtime VSTčka na HW synthy zapojené do analog vstupů.
Máte s tím někdo zkušenosti? Přip. s jakým mixem (čím menší tím lepší stačil by 2x stereo in, pream na mikrak s kanonem, control room, phones, master a tape in/ out)

Díky

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 04 úno 2008 10:30

Nechápu tvůj problém. Přece když do Cubase nahráváš audio, tak je úplně jedno co máš za efekty v insertech - ta nahraná audio stopa je "suchá", takže ty efekty na insertu můžeš později libovolně měnit...
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 04 úno 2008 10:32

Zkušenost s tím nemám, nicméně si myslím, že to tvou otázku nevyřeší o nic lépe, nežli multi I/O zvukovka. I na té si přece můžeš naroutovat signál přímo na šavle SW mixu v DAW (aspoň v Logicu to jde). Bojovat ale budeš s latencí, protože narozdíl od SW synťáků tvoje DAW u externích zdrojů zvuku neví, o kolik je má v čase "předposunout". Musíš je tedy posouvat ručně.

FW pulty, aspoň podle toho mála, co o tom vím, nejsou nic jiného, nežli normální pulty s integrovanou FW zvukovkou. Otázkou je, není-li v tom případě lepší mít zvukovku zvlášť a pult také. Potom můžeš v případě potřeby upgradeovat každou součást zvlášť.

Ještě jednou ale rovnou říkám, že o FW pultech toho moc nevím, takže to ber s rezervou...

Jen můj (nekvalifikovaný) názor, Saša

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 04 úno 2008 11:07

Shodan píše:Nechápu tvůj problém. Přece když do Cubase nahráváš audio, tak je úplně jedno co máš za efekty v insertech - ta nahraná audio stopa je "suchá", takže ty efekty na insertu můžeš později libovolně měnit...
Prave ta stopa je suchá a ty VST efekty se realtimove na HW synth neaplikujou.. ted mi rika kamos, ze to mam insertnout na fyzicky I/O zvukarny.. jesi tam ovsem v mixu cubase studio 4 lze tenhle parametr / savli zobrazit.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 04 úno 2008 11:09

syncro: jasně takže to vídím asi na lepší I/O, pokud pujde v cubase ovladat jako, že by mělo :) a pak se vyplatí vícevstupá zvukovka..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 úno 2008 11:37

tom : je to uplne to iste .. ten mix je vlastne mix + zvukovka .. takze ak mix nepotrebujes , dostanes to iste aj so zvukovkou ..

inak co sa tyka nahravania s efektami .. ma to zmysel vtedy , ak mas slaby komputer .. vzdy je lepsie nahravat suchy nastroj a efektovat ho .. pri mixe casto zistis , ze efekt by bolo lepsie nastavit inak .. Latencia je uplne rovnaka , ci das efekt na vstup , alebo stopu ..

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 04 úno 2008 11:45

TOM: Teď to teda už nechápu. Máš synth připojenej do audio in, v Cubase jako audio stopu. Tam když dáš do insertu efekt, tak bys měl slyšet zefektovanej signál - v reálným čase.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 04 úno 2008 12:10

Shodan: nenahranej synth co hraje v realnym case z mašiny neni Audiostopa.. ale Audio IN zvukovky.. Chapej udám příklad.. chci udělat na virusu basu ke kopaku.. a ta basa má být Sidechain duckin komprese.. když to vyjedu do audia a pak dam ke kopaku a nastavim kompresi tak zjistim, že nástroj z viruse nění vhodný -> dělám to znova. Já potřebuju ten kompresor dát přímo na virus eště než ho nahraju do cubase. To udělám právě tím, že ten efekt aplikuju na I/O zvukovky na fyzickej vstup.

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 04 úno 2008 12:18

No, ale můžeš si přece udělat v Cubase Audio stopu a do ní ten synth naroutovat. Tam si pak dáš na insert co chceš a hned to slyšíš. Já teda nemám (zatím) žádnej HW synth, ale s mikrofonem mi to takhle funguje. A nebo jsem možná jenom padlej na hlavu, tak se nezlob :wink: Rád bych pomohl...
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 04 úno 2008 12:23

Shodan: tak to máš pravdu ;) přes routing ale možnáá eště lépe na groupchannel a tam to posilat. Kdyby šlo jen o realtime. Audiostopa je opodstatněná pač to do ní pak přehraju :) Tak díky za radu. Pro víc synthů je asi teda lepší vícevstupá zvukárna a je vyřešeno.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 04 úno 2008 12:26

Samozrejme ze to tak funguje......efekty mozes aplikovat na input stopu v mixe cubasu.....to su tie stopy vlavo.....rovnako si mozes signal naroutovat do audio stopy a tam efektovat bez toho aby si to nahral....ako to uz pisal pytkin....vobec nevidim ziaden problem.

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 04 úno 2008 12:26

Jo, tak jsem to zhruba myslel. Ten wav v té audio stopě je pak nahranej "suchej", takže si můžeš i po tom co jsi to nahrál hrát s těma insert efektama podle libosti - nemusíš to nahrávat znovu a znovu...
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Odpovědět