I/O na Alesis MULTIMIX 16FW?

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1386
Registrován: 04 zář 2003 23:51

I/O na Alesis MULTIMIX 16FW?

Příspěvek od tony9 » 30 říj 2006 13:13

Vážení je zde někdo kdo má zkušenost s tímhle pultem. Já neumím anglicky tak mi jde o to jestli funguje jako zvukovka , zatím chápu že s tím jde posílat do compu 18 stop jde mě ale o to jestli ten mix přehraje zvuky co jdou z compu ven. Tzn. jestli s tím jde míchat a jestli to použiju jako běžnou zvukovku třeba při přehrátí nějaké MP3.
Alesis Multimix 16FW

Dík za případné reakce.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 30 říj 2006 13:21

tony9:
...Each input channel on the mixer (plus the stereo mix) is sent into your computer while a stereo output is received from the computer for monitoring.

Každý ze vstupů mixu (plus stereo mix) je posílán do tvého počítače zatímco stereo výstup je příjímán z počítače pro monitoring...
Naposledy upravil(a) delay dne 31 říj 2006 07:36, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 30 říj 2006 13:32

Ještě doplnění...
http://www.audiotek.cz/ATK/ATK_product_ ... category=1

Pokud chceš svou hudbu míchat na HW pultu, tak ti doporučuji nějakej mix (kterej má u každý stopy direct out) a více vstupou zvukovou kartu. Asi tě to nakonec bude stát víc peněz, ale tenhle Alesis to nejspíš nezvládá, pokud mi neuniklo něco podstatného...

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 30 říj 2006 15:30

Přejmenováno.

tony9: K původnímu dotazu - tahle konfigurace je dobrá spíš na nahrávání (tracking), protože dostaneš hodně stop najednou do počítače. Na míchání je ale potřeba pravý opak, tj. dostat hodně stop z počítače do mixu, což (pokud ovšem rozumím správně tomu kousku anglického textu) není tenhle případ...

Saša

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1386
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Příspěvek od tony9 » 30 říj 2006 15:51

Delay : jsem ten název nejspíš nějak blbě zkopíroval

Delay Syncro : mě o to jde dostat ty stopy do uvažovaného nootebooku a míchat pak v Cubase i když teď uvažuju jak bych to provedl kdybych si pořídil nějaký hardwarový efekt.
V každém případě pokud přehraju stetreo z počítače na tomhle pultu tak o něm vážně uvažuju. A taky by byl požitelný na live.

Dík za reakce.
Naposledy upravil(a) tony9 dne 31 říj 2006 11:26, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 31 říj 2006 08:06

tony 9:
A kolik prosím tě chceš asi - zhruba nahrávat stop najednou? Tenhle mix má podle mě smysl akorát v případě, že ho využiješ i ve zkušebně nebo na live, jak řikáš... Ale jako zvukovka k PC se mi teda moc nezamlouvá. Štve mě ta uzavřenost systému. Zajímalo by mě jestli by se to FW rozhraní Alesisu na vstupu sneslo třeba i s jinou zvukovkou (DA/AD převodníkem), a jestli by to tak šlo systémově... Pak už by to bylo zajímavější. Pořád se ale nemohu zbavit dojmu, že je to takový na nic. Preampy určitě nebudou nic moc, EQ?, navíc ty interní FX...
Myslím, že za ty peníze si můžeš koupit zvukovku k notebboku s 8 I/O a časem nějakej levnej mix... Ale je to jen můj názor, nejlepší bude, když se rozmyslíš úplně sám. Popřípadě to kup a získáš nějaké zkušenosti...

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 31 říj 2006 11:10

tony9: Z mojí osobní zkušenosti mohu doporučit následující - nejlépe fungují věci, které mají co nejméně funkcí, ale dělají je pořádně a bez závislosti na driverech / operačních systémech a dalších rychle se měnících skutečnostech. Proč si kupovat mix, který má potenciál přežít tvůj současný počítač a zároveň v něm integrovat zvukovku, která je na tom systému závislá. Mnohem elegantnější (a ne nutně dražší) je delayem navrhované řešení, tedy zvukovka s multiI/O a samostatný pult. V případě potřeby pak vyměníš jen tu zvukovku. Navíc máš možnost větší variability (např. výstup ze zvukovky můžeš směřovat jako send rovnou do HW efektu a teprve jeho výstup si poslat do mixu, můžeš si aktuálně měnit počty šavlí do kompu a ven, atd.).

I druhá rada od delaye je dobrá, jestli to tvá peněženka unese, kup si Alesis, vyzkoušej ho a metodou pokus - omyl dospěješ k optimálnímu řešení.

Saša

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1386
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Příspěvek od tony9 » 31 říj 2006 11:42

Delay, Syncro :
No ono se to má tak že já si chci natáčet demáče cimbálové muziky a s píš akustické hudby. St těmi 8 I/O vystačit prostě musím to je otazka financí. A taky bych chtěl ten pult využít na live , láká mě na něm i to že podle toho co jsem o tom Alesisu četl tak ty pulty jsou prpojitelné takže dokoupením dalšího pultu bych zvětšil počet vstupů. Původně jsem uvažoval o Emu 1616M ale tam je malý počet vstupů myslím že 4 I/O. Já to ještě dobře promyslím a pak se rozhodnu stejně teď v první řadě kupuju Korga TR- 61 až pak zase něco našetřím, tak se rozhodnu v každém případě to bude notebook a k němu nějaké řešení to znamená pult, zvukárna, nebo ten Alesis, nebo se třeba objeví něco nového. V každém případě dík za reakce

Odpovědět