Jak propojit mixpult se zvukovou kartou (studio propojení)

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
MatejNemiNemec
Příspěvky: 26
Registrován: 02 bře 2014 10:46

Jak propojit mixpult se zvukovou kartou (studio propojení)

Příspěvek od MatejNemiNemec » 02 bře 2014 11:00

Zdravim všechny odborníky a lidi co mi mohou pomoct :)

Veškerý úpravu zvuku pro recordingu dělám digitálně, ale chtěl jsem zkusit propojit s digitálem i hardware. Udělal jsem to, že jsem hotový digitální zvuk poslal výstupy přes zvukovou kartu R.M.E baby face do mixpultu, do vstupů a z mixpultu jsem to poslal z výstupů zpět do zvukové karty do vstupů. (fungovalo to)

Ovšem asi 10 stop v cubase jsem nahrál zpět přes mixpult do cubese do 2 stop, což si myslím, že asi nevadí. Ale co je vlastně ten hlavní problém, kvůli kterému jsem píši o radu. Když to poslouchám při monitoringu jak se mění zvuk s propojením mixem, tak pak když dám recording do cubase přes mixpult, tak najednou to hodí jiný zvuk, špatný zvuk, než který z toho mixpultu leze. Nevíte čím by to mohlo být?

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Re: Jak propojit mixpult se zvukovou kartou (studio propojen

Příspěvek od Pierre niko » 02 bře 2014 15:04

Ahoj, napis co mas za mix a pokud mozno nafot nastaveni a zapojeni.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Jak propojit mixpult se zvukovou kartou (studio propojen

Příspěvek od dendy » 02 bře 2014 15:18

mne v prvom rade nieje jasne preco z kompu vystup tlacis do mixu a potom ho nahravas spat do kompu .. nejak v tom postradam zmysel... preco to robis ? koli sumacii v analogovom mixe ??? to je ale naprosty nezmysel, pokial nemas prevodniky aj mix za mnoho sto tisic tak tym nic neziskas, skorej naopak.....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jak propojit mixpult se zvukovou kartou (studio propojen

Příspěvek od Pytkin » 02 bře 2014 17:26

ja myslim ze ked nahrava , ma zapnuty monitoring , takze mu to hraje opat znova aj von .. a vznika tam zrejme nejaky flange efekt .. to len tak odhadujem , co sa tam moze diat , kedze mlady muz nam to vobec poriadne nepopisal ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Jak propojit mixpult se zvukovou kartou (studio propojen

Příspěvek od dendy » 02 bře 2014 17:57

jo, mozno mas pravdu... kazdopadne ako pisal pierre, nez mozeme radit treba vediet PRESNE ako to ma zapojene a tiez co presne chce robit...

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Jak propojit mixpult se zvukovou kartou (studio propojen

Příspěvek od MatějNemiNemec » 04 bře 2014 10:18

Mám mix M-audio NRV10, do vstupu na mikrofony mám zapojené výstupy ze zvuková karty a z mixu mám výstupy strčené do vstupu na mikrofony na zvukové kartě R.M.E. Babyface. Chci pak přes mix upravit středy, vejšky, basy a případně přidat nějaký FX efetk (delay,...). Tímto způsobem jsem chtěl vyzkoušet, jestli to tak prostě jde propojit, protože si chci koupit maximizer a nemám zkušenost s hardwarem. Tím myslím, že z cubase to pošlu do mixu(maximizeru) a přes to zpět to nahraju do cubase.

Děkuji za snahu mi v tom poradit :-)

Potřebuji k takovým úkonům ještě převodník?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak propojit mixpult se zvukovou kartou (studio propojen

Příspěvek od pavlii » 04 bře 2014 10:26

Matěji - prosím edituj příspěvky, aby nevznikaly tyhle dvoj (troj, ...) příspěvky těsně za sebou 8) díky!

Převodník máš přece v Babyface, nepotřebuješ nic. Čím je ten zvuk "spatný"? Zaměřil bych se na to, co píše Pytkin, plus správné nastavení vstupů (citlivost, typ). Za předpokladu, že mixpult nijak "nemrší zvuk" při nulových korekcích, musíš po záznamu dostat prakticky to samé, co je v sousední stopě (=v té původní).

P.

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Jak propojit mixpult se zvukovou kartou (studio propojen

Příspěvek od MatějNemiNemec » 06 bře 2014 08:44

Děkuju Pavle. Jinak ten zvuk je pak šílený, prostě jak kdybych na to narval nějakej igelit, takový zahuhlaný. Každopádně přesně nevím, jak Putkin myslí ten monitoring. Odposlech mám puštěný z mixu, výstupy z mixu, dva výstupy mi lezou do vstupu na zvukovce a dva výstupy mi lezou do Monitoringu. Každopádně na mixu je přepínatelné tlačíko: monitor, mix, main mix

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Jak propojit mixpult se zvukovou kartou (studio propojen

Příspěvek od pavlii » 06 bře 2014 10:14

Dej vzorek ;-) originál vs výsledek.

P.

MatějNemiNemec
Příspěvky: 53
Registrován: 27 lis 2013 08:50

Re: Jak propojit mixpult se zvukovou kartou (studio propojen

Příspěvek od MatějNemiNemec » 06 bře 2014 10:19

ok, večer to pošlu

Odpovědět