Je můj převodník zralý na opravu?

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Sonarmusicman
Příspěvky: 117
Registrován: 20 bře 2012 19:15

Je můj převodník zralý na opravu?

Příspěvek od Sonarmusicman » 23 led 2016 20:10

Ahoj kamarádi.
Mám převodník Roland UA33 TRI-CAPTURE
Pravděpodobně jsem převodník poškodil zpětnou vazbou při neodborném zacházení s
mikrofonem. Jedná se o mikrofon Behringer B1. Mikrofon byl připojen k audio převodníku a příslušnému potenciometru (knobu?) a k vybuzení dochází pouze při nastavení knobu na maximum. Pokud knob nastavím na nižší hodnotu než je maximum, mikrofon nefunguje (není vybuzen?). Mikrofon jsem poslal do záruční opravy, jelikož jsem se domníval, že je poškozený. Avšak mi přišel zpět s informací, že je naprosto v pořádku. Takže už asi zbývá jen možnost, že poškozený bude pravděpodobně zmiňovaný převodník.

Dík, Petr

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1970
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Je můj převodník zralý na opravu?

Příspěvek od PELF » 24 led 2016 02:05

Zkusil jsi jiný mikrofon? Měl jsi zapnutý fantom?
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Sonarmusicman
Příspěvky: 117
Registrován: 20 bře 2012 19:15

Re: Je můj převodník zralý na opravu?

Příspěvek od Sonarmusicman » 24 led 2016 21:38

Myslím, pokud si dobře vzpomínám, jiný mikrofon taky po zjištění této závady nefungoval. Když jsem zapojil ten Behringer B1 při prvním použití, knob reagoval i při nastavení méně než je maximum. Po pravděpodobné zpětné vazbě už reaguje jen při maximální poloze. Fantom jsem měl zapnutý. Při prvním použití došlo asi ke zpětné vazbě a byla to pro mne amatéra nečekaná nová situace. Nezvládl jsem to, a místo vypnutí mikrofonu tlačítkem Fantom, jsem knob zkoušel stáhnout na nižší hodnotu, ale než jsem jej stačil nastavil na minimum, zpětná vazba byla rychlejší a myslím, že mi UA33 poškodila. Rozhodl jsem se poslat UA33 do opravy. Podle toho, co mi na závadu řeknou, budu dál případně zjišťovat pomoc zde na fóru u tohoto tématu.

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 13 led 2003 00:50

Re: Je můj převodník zralý na opravu?

Příspěvek od xdudy » 24 led 2016 22:40

to se mi nezdá, že by zpětná vazba odpálila vstup na zvukovce ???
nemáš jen blbě nastavenej daw - v jakym softu nahráváš ?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1865
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Je můj převodník zralý na opravu?

Příspěvek od Stan » 25 led 2016 01:01

Me se to taky nezda ze by feedback tohle zpusobil. Koukal jsem do manualu a na str.36 ci tak nejak je nastaveni pro widle tak si to precti a prvne vyzkousej nez to nekam posles. Zkontroluj systematicky nastaveni Widle ASIO DAW v nejhorsim pripade se daji preninstalovat drivery ale to je az ta posledni moznost. Zkus nedrive prekonrolovat vsechna nastaveni a postupuj podle manualu, mrkni ve W na uroven hlasitosti pro waves ect. od str.31 je v manualu "troubleshooting".

Sonarmusicman
Příspěvky: 117
Registrován: 20 bře 2012 19:15

Re: Je můj převodník zralý na opravu?

Příspěvek od Sonarmusicman » 25 led 2016 18:31

Mám Sonar X1 a na to nastavení se podívám. Pak dám vědět.

Sonarmusicman
Příspěvky: 117
Registrován: 20 bře 2012 19:15

Re: Je můj převodník zralý na opravu?

Příspěvek od Sonarmusicman » 22 úno 2016 15:49

Tak už mi převodník přišel a zjistil jsem, že je už vše v pořádku.

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 13 led 2003 00:50

Re: Je můj převodník zralý na opravu?

Příspěvek od xdudy » 22 úno 2016 19:26

a co s tím teda bylo, docela by mne to zajímalo ?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2606
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Je můj převodník zralý na opravu?

Příspěvek od MDudas » 24 úno 2016 01:21

Ani sa radsej nepytaj ! :lol:

Odpovědět