Koupě Yamaha O1V ?

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

Koupě Yamaha O1V ?

Příspěvek od rfs » 01 říj 2006 21:23

Mám možnost koupi Yamahy O1V.Prodávající nemám představu o ceně - prosím o radu minimální a maximální ceny.
Dál se chci zeptat ,jestli ji lze taky použít jako midikontroler k ovládání třeba Ableton nebo Protools přes zvukovku RME 400 FW.---- No prostě jestli to má smysl ,přece je to jen starší věc ,ale myslím ,že jako dobrej midikontroler by to nebylo špatný.

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 01 říj 2006 22:51

Ja som ju predal kamosovi za 20tis slovackych, ale hneval jeden vstup. Riadit sa s nou da, len to treba namapovat.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 02 říj 2006 07:29

Oprava takoveho vstupu me stala 4 tis.

Mam dve a cena byla 23 (vc. ADATu) a 27 (vc. 8x analog IN) v CZK, ale kupovat to jako MIDI kontroler mi pripada jako blbost, to bych radeji ty obycejny Behringery (BCR nebo jak se ten bazmek jmenuje), za min penez ti udelaji vic prace v tomhle pripade.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 02 říj 2006 11:49

Taky bych odhadoval cenu kolem ty 20tky, zalezi, jestli to ma ty rozsirujuci karty.... Ale je fakt, ze kupovat to jenom jako kontroler je blbost. Nicmene by mel fungovat. Jestli PT nevim, ale treba v cubasi pro nej jako pro controler podpora je. Kdyz ti jde jenom o to ho mit jako DAW, tak bych spis koupil nejakej ten primo midi controler, jak si tu pisou. Jestli s tim chces ale michat i HW, tak potom mozna jo, akorat si rikam jak je to uz starsi stroj, tak bych za to moc nedal, ze to tvoje RME bude mit lepsi prevodniky nez jsou v tyhle yamaze....

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 02 říj 2006 13:52

Prevodniky jsou naprosto v pohode, EQ, Comp, DSP taky. Je to navic dosti bytelne, pokud tedy puvodni majitel nebyl uplne prase. Pokud v tom, ale nepotrebujes michat ext. hardware tak je to myslim blbost.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 02 říj 2006 14:34

To jo, ale stara 01V ma pouze 20bit AD prevodniky, takze pro nabirani audia do pocitace je lepsi to honit pres tu RME. Tim jsem myslel ty horsi prevodniky v porovnani s tim RME. Tedy za predpokladu, ze by se HW nabiral pres tu 01V a pak to po digitalu slo do RME...

rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

Příspěvek od rfs » 02 říj 2006 19:14

no díky moc za odpověď a rady ,asi na to kašlu. Radši budu uvažovat nad tim midikontrolerem .Osobně mě vyhovuje pultovej přístup,na spouštění tracků a jeho ovládání v reálu.Na dělání tracků a spouštění samplů používám Akai mpc60 přes midi - (Stará dobrá kovářská práce:-))Vzhledem k ceně se mi docela líbí tenhle: http://shop.mediaport.cz/product_info.p ... cts_id=303 no ,ale nevím vypadá,že by mohl něco vydržet:-)

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 03 říj 2006 00:34

Jojo, Cooper je proverena znacka, ale zdaj se mi ty savle nejaky hrozne titerny ???
Me ted celkem zaujal tenhle a necove taky celkem ujde
http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,2185

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 03 říj 2006 14:33

a nebo je ještě varianta Novation Remote SL

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 03 říj 2006 14:43

Já myslím, že slušnej remote musí mít motor fadery
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 říj 2006 14:59

mna inak napadla taka vec, preco niekto nevyrobi "fadery" v podobe horizontalne ulozenych endless kontrolerov s VELKYMI koleckami (ako maju klavesy pitchbend koliesko). to by znamenalo total recall bez motorov (= bez poruchy a lacno) a ovladat by to slo podobne ako fadery viacerymi prstami naraz + samozrejme vedla obvykly stlpcek lediek pre indikaciu polohy
ale ludia okolo studii sa zjavne drzia klasickych rieseni ako klieste...
dalsia vec co ma napadla je proste vyriesit fadery primeranou dotykovou obrazovkou... existuje jeden soft pre tablety ale to je len na par CC prikazov

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 říj 2006 15:12

ja bych rek jeste navic ze dobrej kontroler ktrej ma smysl by mel krom samozrejmne motorovych faderu mit jeste ty fadery dotykove citlivy, jinak je to dost honicka a od mysovani si clovek moc neoddychne

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 04 říj 2006 00:17

Nojo, ale to uz jsme na 30ti litrech a vic za novej:
http://www.audiotek.cz/ATK/ATK_product_ ... ory=680000

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 04 říj 2006 00:21

Jo jeste tady k tomu zminovanymu Novation Remote SL. Koupil jsem verzi 61 a nejak jaksi se mi nepodarilo tim spravnym zpusobem rozchodit Automapy, ma s tim nekdo zkusenosti? Je to proste mrtvy a i kdyz mam nasteveno vechno podle manualu a videotutorialu, tak nic. Vsechno tam nejak funguje tak na pul :-(

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 04 říj 2006 09:34

na to musiš založit novou diskusi, ten Remote SL je podivnej (co se týče toho automapingu) Taky jsem si s tim hral asi 3hodiny a nakonec poznatek, že když máš mezi VSTi synth Fm7 tak mu trvá načtení parametrů asi 20s. Což vypadá že se dá přežít, ale je potřeba vědět, že se jednotlivý načtený VSTi musí volit tak, že se postupně přepíná jeden po druhym, takže pokud tam máš 4x Fm7 tak to trvá přes minutu než přes ně přejedeš:-)
Jinak nezapomeň že v modu automap jede Remote, jen když máš aktivní tlačítko, který reprezentuje levou spodní řadu (myslim, že jsou tam ty pady). Potom pravými šipkami u displeje přepínáš. Navíc musíš mít navolen zprávný "template" (u Cubase je to Universal template).

Odpovědět