Moznost vymeny ventilace v mixpultu

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Moznost vymeny ventilace v mixpultu

Příspěvek od ripper » 16 dub 2007 14:53

Poridil jsme si mix Phonic, ktery mi svym designem vyhovuje naprosto vyhovuje, ale ma jednu mouchu - ma dost hlucnou ventilaci - coz ho dela znacne nepouzitelnym pro nahravani ve stejne mistnosti (domaci podminky). Existuje nejaka firma nebo jednotlivec, ktery by byl schopny vymenit ventilaci mixu za tissi? Dekuju!

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 16 dub 2007 15:15

Co to je za mrcha celka ze musi mit vetrak ???Myslel jsem ze phonic dela jenom male hracky pro decka -)) Nebo je to nejaky maly pult a musi se chladit??? Nebo je to powermix???Tam bych videl opodstatneni,ale jinak ne.

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 16 dub 2007 15:28

nunu píše:Co to je za mrcha celka ze musi mit vetrak ???Myslel jsem ze phonic dela jenom male hracky pro decka -)) Nebo je to nejaky maly pult a musi se chladit??? Nebo je to powermix???Tam bych videl opodstatneni,ale jinak ne.
Malinkaty zrovna neni, vydava takovy vrcivy zvuk, pri hrani to samozrejme neni podstatne, ale kdyz je v mistnosti ticho, tak ano. Podle reakci uzivatelu na netu je to prave chlazeni...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 16 dub 2007 16:31

Ventilaci ? Po je Powermix (s vestavenym koncakem) ? Nebo na co ma ventilaci ... ? Co na to prodejce ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 16 dub 2007 18:34

safa píše:Ventilaci ? Po je Powermix (s vestavenym koncakem) ? Nebo na co ma ventilaci ... ? Co na to prodejce ?
Nevim, co presne to je, protoze jsem ho neotviral - kvuli zaruce, ale podle reakci lidi na netu jsem usoudil, ze to neco takoveho bude. Myslite, ze bych ho mel reklamovat?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 dub 2007 18:36

ripper: powermix = ide tym napajat rovno reprobedne??? v obycajnom mixe nemaju co byt ventilatory (pokial nie je digital)
alebo aspon napis typ, aby sme si to zistili sami ;)

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 16 dub 2007 19:21

kexik píše:ripper: powermix = ide tym napajat rovno reprobedne??? v obycajnom mixe nemaju co byt ventilatory (pokial nie je digital)
alebo aspon napis typ, aby sme si to zistili sami ;)
Ano, vim co je powermix, tohle je klasicky mix, ale s firewire - Phonic Helix Board 18 FW MKI.

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 16 dub 2007 19:34

já ten mix teda neznám, ale co může být hlučné? ventilátor? tak ten bych prostě vyměnil, pokud se to dá...a nejspíš tam bude nějaký ve standartizované velikosti, tak by to neměl být problém - jen to rozebrání, čímž asi ztratíš záruku...

jinak si myslim, že je jedno co je to za mix, ale důležité je identifikovat co tam hlučí a vyměnit to, pokud je to možné...

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 16 dub 2007 20:25

Klidne to nahraju (ten zvuk), abyste meli predstavu. Treba je to zdroj, ja nemam vubec predstavuju - usuzuju na zaklade komentaru jinych. Bohuzel nemam moznost poslechnout si jiny kousek...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 16 dub 2007 20:36

...I setup the mixer and connected a mic to a channel input and solo'd it. I used my condenser mic (Studio Projects C-1) and noticed there was some noise coming thru the channel. As I turned up the gain I notice another sound coming thru my mix, it was the built in fan. Keep this in mind as you’ll want to put some distance between the mic and the board to avoid picking up the fan noise...
source: http://www.audiomidi.com/aboutus/review ... ?CPID=2026

no vypada to, ze tam nejakej vetracek je :-) tak jestli je to v zaruce mas dve moznosti

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 16 dub 2007 20:39

biscuit píše:...I setup the mixer and connected a mic to a channel input and solo'd it. I used my condenser mic (Studio Projects C-1) and noticed there was some noise coming thru the channel. As I turned up the gain I notice another sound coming thru my mix, it was the built in fan. Keep this in mind as you’ll want to put some distance between the mic and the board to avoid picking up the fan noise...
source: http://www.audiomidi.com/aboutus/review ... ?CPID=2026

no vypada to, ze tam nejakej vetracek je :-) tak jestli je to v zaruce mas dve moznosti
Dve moznosti? Jako vratit ho, nebo sehnat nekoho, kdo by se tomu zkusil juknout na zub?
Obavam se, ze vratit nepujde, a kdyz ho dam do reklamace, tak dalsi kus bude mit asi to same, nebo ne? Navic si nedokazu predstavit, ze bych byl mesic bez mixu....

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 16 dub 2007 20:42

ripper: ja bych ti ten vetracek zkusil vymenit/kouknul se na to, jestli si z prahy nebo okoli, muzeme se domluvit...

vratit to - no jestli tam je vetrak, tak proste hucet bude i dalsi kus asi stejne, to je spis jen ztrata casu - ale muzes se zeptat prodejce, proc to huci, tim nic nezkazis - kdyz to sam neumis poznat no...ale ja se na to muzu mrknout - hned zjistim co tam huci a pak ti muzu poradit co dal...

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 16 dub 2007 20:51

nathanael píše:ripper: ja bych ti ten vetracek zkusil vymenit/kouknul se na to, jestli si z prahy, muzeme se domluvit...

vratit to - no jestli tam je vetrak, tak proste hucet bude i dalsi kus asi stejne, to je spis jen ztrata casu - ale muzes se zeptat prodejce, proc to huci, tim nic nezkazis - kdyz to sam neumis poznat no...ale ja se na to muzu mrknout - hned zjistim co tam huci a pak ti muzu poradit co dal...
To by bylo naprosto perfektni! Uz abych zacal shanet nejakou poradnou lahvu! Moc si cenim ochoty pomoct - zkusim to jeste dotazove prohnat prodejcem, pripadne vyrobcem a kdyztak se urcite ozvu. Z Prahy jsem - prijedu kdyztak kamkoliv. Ja jsem na hardwarovy stourani naprosto neschopnej, tak si na to urcite netroufam. A poznaji vubec oni, ze to nekdo rozebiral? Davaji se na tyhle veci nejake pecete nebo neco takoveho?

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 16 dub 2007 20:56

ripper: pečeť (kovová samplepka většinou) bývá i na pc sestavě co si koupíš a na tomto bude nejspíš také...když to rozeberu, ztratíš nejspíš záruku...ale můžu se na to zatím jen kouknout a řeknu ti prostě proč to hučí a pak uvidíme co dál, třeba vymyslím jiné řešení...

poslal jsem ti PM...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 dub 2007 23:19

Nam tiez v rezii robi najvacsi hluk ventilator v DM2000 .. TEda este huci disk v bonzaji .. Ale ten pojde prec .. Ostane len dialkove ovladanie ..

Odpovědět