Pytkin píše:fred : napis kolko chces do toho pultu investovat .. a chces nahravat vzdy len jeden nastroj ? ak ano potom je dobry COMPACT 4 alebo 10 (ak chces viac vstupov) ..
no ten mix (Behringer) už zase nemám (bol len požičaný)...
Pytkin, aktuálna situácia ma teraz núti spýtať sa takto:
aký mix odporúčaš ak potrebujem:
1.) do mixpultu zapojiť tri vstupy (klávesy K1, klávesy K2 a klávesy K3) (prípadne minidisc MD1 alebo PC1 a dvoje klávesy K1/K2)
2.) do mixpultu zapojiť ešte mikrofón M1 (na spev, resp. na akustické nástroje), resp.používať maximálne naraz 2 mikrofńové vstupy (M1, M2)
3.) v prípade nahrávania (spevu/akust.nástroja) mať v sluchátkach odposluch z dvoch/troch zdrojov (minidisc MD1 alebo PC1 a jedny klávesy K1) a jedného mikrofónu M1 (nahrávanie spevu, resp.jeden akustický nástroj), zatiaľ čo na výstupe mať iba signál z mikrofónu M1, ktorý pôjde do iného minidisc-u (MD2) alebo iného PC (PC2)
4.) v prípade nahrávania klávesov K3 mať v sluchátkach odposluch z dvoch/troch zdrojov (minidisc MD1 alebo PC1 a jedny klávesy K1) a nahrávaných klávesov (K3), zatiaľ čo na výstupe mať iba signál z klávesov K3, ktorý pôjde do iného minidisc-u (MD2) alebo iného PC (PC2)
5.) v prípade vystúpenia mať do mixu zapojené klávesy K1, K2 a PC1 a dva mikrofóny M1, M2. Na výstupe mať toto všetko (K1, K2, PC1, M1, M2) a v sluchátkach mať buď tiež toto všetko, alebo si vedieť vybrať len to čo momentálne chcem počuť (napr. len M1, resp.M2, alebo len PC1, alebo len K1, alebo mikrofony spolu s PC1, a tak podobne)
Ktorý z, na trhu dostupných, "malých" mixov by si odporúčal. Zabudované efekty v mixe zrovna nemusím, hlavne aby mi to splňalo tie vyššie uvádzané "vlastnosti". A takisto to nemusí byť nejaká high-end kvalita, skôr by som niečo za rozumnú cenu.
A ešte "bonusová" otázka na koniec - viem použiť do takéhoto mixu obyčajný mikrofón (taká napodobenina Shure) s hrubým jack-om na konci (keď už tie mnohé mixy majú pre mik-vstupy to fantómové napájanie 48V)? To asi v mojom prípade nepoužijem...
Sorry za laické otázky, ale fakt nie som v týchto veciach doma (som len užívateľ, a to dokonca užívateľ pomerne neznalý). Potrebujem to sprevádzkovať a moje dotazy v obchode s takýmto tovarom nenašli uspokojujúcu odpoveď.
vďaka za všetky rady, ktoré mi pomôžu
Cubase SX3/Steinberg The Grand 2/VSTi Trilogy Bass/VSTi Acoustica Pianissimo/WaveLab 3.0/Sibelius 4/Garritan Jazz BigBand/Garritan Personal Orchestra/Edirol SuperQuartet/Edirol HyperCanvas/Broomstick Bass/Steinberg Halion 3/Roland D10/Yamaha S80/...