přerušování spojení FIREWIRE

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

přerušování spojení FIREWIRE

Příspěvek od komasix » 25 bře 2008 22:45

Dobrý den. mám phonic HB 18FW mkII.
Je to 18-ti stopý mix s firewire rozhraním. sem s ním naprosto spokojenej... ale mám poměrně zásadní problém.
Během náhrávání se tak jednou až třikrát za den stane, že mix přestane komunikovat s CUBASE. Buď prostě nehraje ani nenahrává nebo začne pískat což zjevně znamená že bylo přerušeno spojení. Už jsem si kvůli tomu koupil extra FW kartu do notebooku (Měl sem pocit že to může způsobovat interní FW port) ale výsledek je stejnej. Mixu bych se nerad zbavil protože na nhrávání je fantastickej co se týčde odposlechu - routování signalů do cest atd.
Jde mi o tom jestli ste někdo zaznamenal podobnej problém u jinýho FW hardwaru. Jestli je problém v samotném FW (driver) nebo v ovladači zvukové karty, nebo v mixu. Chci zkusit všechny možnosti než se obrátim na distributora protože s touhle značkou je v čr potíž a nerad bych byl půl roku bez mixu.
Dík všem.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 25 bře 2008 22:56

tak presne s tymto som mal problem s mojou FW zvukovkou FCA202...divne na tom bolo to, ze spojenie FW s PC sa prerusovalo na zaklade toho, ci niekto zhasol/zapol svetlo v inej miestnosti :lol: ...potom sa stavalo este to, ze po prvom zapnuti PC spojenie nechcelo nabehnut, musel som odpojit/zapojit FW kabel...potom som to myslim zapojil do inej zasuvky(adapter) a zatial to ide, hoc raz sa mi aj tak stalo ze to znovu vypadlo...ale neviem ako to mas zapojene ty, napajanie by malo fugnovat na mojej zvukovke aj bez zdroja tusim...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 25 bře 2008 23:38

problem sa vola FIREWIRE a neexistuje asi uzivatel, ktory by sa s problemom cez Firewire nestretol. uz sa tu Firewire par krat pretriasalo. niekedy je to vec samotneho FW hardware, inokedy zakladnej dosky PC. mne sa odpajali FW410 aj Konnekt24D

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Příspěvek od Cundo » 26 bře 2008 00:01

Poshook:Inak bol Konnect24 bezproblemovy?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 26 bře 2008 00:04

Cundo píše:Poshook:Inak bol Konnect24 bezproblemovy?
teda odpajal sa mi pri nainstalovanom PC OSX :lol:
inak mal v tej dobe celkom divne drivery a casto zablbol pri prehravani MP3 a sucasnom browsovani po nete.
zvukovo v ramci firewire vyssia trieda

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 26 bře 2008 01:55

Komasix, drivery ku tomu pultu mas aktualne ? Aky chipset ma tvoj fw radic ? Skusal si pozriet nejake fora vyrobcu, ci nema viac ludi tento problem ?

Poshook, ja musim zaklopat... klop klop.. ale nikdy som s FW nemal problem. Ani pri FW410 ani teraz pri Fireface400.. dokonca som robil harkorove skusky, ze som pocuval hudbu cez kartu, v nej som mal strceny ext hdd.. a na neho som kopiroval.. nemal som ani vypadky ani nic....
Klop klop :)

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 26 bře 2008 09:44

Pamatuju si pred par lety, ze mi takhle blbly firewire prevodniky s jednim PéCé.
Zkusil jsem snad všechno a nakonec došel k názoru, že to je asi základní deskou. To PéCé mělo nějakou od ABIT a na nějakym fóru jsem se dočetl, že ABIT začal používat levnější kmponenty, důsledkem čehož prý byly občasné výpadky napětí na desce (nebo co...) a docházelo tak prý ke ztrátě firewire spojení...

S Poshookem souhlasím, firwire je více či méně na ho...
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 26 bře 2008 10:00

no, mal som aj FW karty ktore nerobili problemy (aj ked je pravda, ze skoro kazdu na inom PC).
FW Audiophile, FA66 (ale tu som mal len chvilu) a teraz Onyx 400F.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 26 bře 2008 10:04

ja mam ASUS P5B Deluxe dosku ale neviem v com je/bola chyba ci v doske, alebo co to sposobovalo...viem ze na to malo vplyv v akych zasuvkach som mal co pripojene

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 26 bře 2008 10:09

bassline píše:ja mam ASUS P5B Deluxe dosku ale neviem v com je/bola chyba ci v doske, alebo co to sposobovalo...viem ze na to malo vplyv v akych zasuvkach som mal co pripojene
mam tu istu dosku, jedna z najlepsich, co som kedy mal

redswift
Příspěvky: 35
Registrován: 26 kvě 2004 10:33

Příspěvek od redswift » 26 bře 2008 12:08

uz to tu nekdo zminoval - zkusit jinou el. zasuvku. mel jsem problem s vypadky USB zvukovky, prisel jsem na to ze v byte jsou 2 el. okruhy - kdyz jsem mel pocitac a zvukovku na tom samem jako byla lednice tak to vypadavalo (treba i nekolikrat denne) . zapojil jsem to do druheho od te doby bez problemu

Uživatelský avatar
Profil
Příspěvky: 115
Registrován: 26 bře 2008 13:03

Příspěvek od Profil » 26 bře 2008 13:17

Uz dlhsiu dobu kupujem pre svoj DAW PC zasadne dosky ASUS platformu intel. P5B je velmi dobra doska s ktorou som nikdy nemal problemy. Problemy som mal len pri platforme AMD a to take ako ma KOMASIX.
Mam "pani zvukovku" RME fireface 800 a este som sa s takym niecim nestretol. Predsa... raz som mal podobny pripad a to som nepostrehol, ze mi dcera ocmulala vytiahnuty firewire kabel a potom mi robil hluposti.Skratka da sa s tym dobre zahrabat a podozrievat PC...
Viem, ze je to velmi jednoducha chyba ale panove....vobec ma nenapadlo, ze moze byt aj kabel vadny, tak by som odporucal zacat od kabla FW, tak tolko to je len moja skusenost :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 bře 2008 13:27

ja pridam svoje, ze dobry fw kabel stoji aspon 1000 korun a ak mate lacnejsi, skusil by som ten za 1000... cinania robia kable kde nemaju pary samostatne tienenie a to potom sposobuje bordel v komunikacii. s lacnym kablom som mal dokonca problemy pri naberani dv z kamery a to je aplikacia, kde fw obvykle drzi

Odpovědět