problém s mixpultem
- Radek Zelenka
problém s mixpultem
Zdravím, chtěl bych se zeptat, mám teď problém s mým mixážním pultem. Před pár měsíci jsem si koupil SoundCraft Compact 10 a vše je v pohodě, akorát jedna věc mě trápí - jde o knob ovládající hlasitost výstupu na monitory. Totiž funguje sice v pohodě, ale tenhle zrovna používám hodně a tak se po asi měsíci nebo dvou začalo ve zvuku projevovat nějaké praskání. Když točím tím knobem a zesiluji nebo zvyšuji zvuk, praská to. Když je ale v poloze, v jaké být má, je to v pořádku. Při opravdu nízké hlasitosti to ale má navíc vliv na stereo, pravý kanál není tak hlasitý jako levý. Nelíbí se mi to.
Co myslíte, co s tím mám dělat? Napadlo mě to rozebrat a prostříknout WD40. Ale je to pořád v záruce. Je to asi jen špatný kontakt nebo něco takového. Doporučili byste mi reklamaci, nebo to zkusit pročistit?
Co myslíte, co s tím mám dělat? Napadlo mě to rozebrat a prostříknout WD40. Ale je to pořád v záruce. Je to asi jen špatný kontakt nebo něco takového. Doporučili byste mi reklamaci, nebo to zkusit pročistit?
Re: problém s mixpultem
Vzhledem k tomu, že je mix v záruce, bych určitě doporučoval reklamaci.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
- Radek Zelenka
Vím že reklamace řeší všechno. Jenže já ten mixpult mám rád
používám ho pořád a kromě tohoto knobu není jediný problém. V jiném kusu který mi dají se může ta chyba vyskytnout znova a jde určitě o nějakou prkotinu, kterou lze řešit v budoucnu i po záruce svépomocí. Chtěl bych na to být když už nic, tak připravenej. Chtěl jsem jen vědět zda někdo neví co je příčinou, já tomu co je uvnitř toho putlu nerozumím a nejlepší co mě napadlo je to prostříknout nějakym promazávátkem 
... a dodelat ho uplne... WD40 patri na vrzajici dvere, ale ne do elektroniky. Jednoduse je treba vymenit ten potenciometr, ma vydrenou drahu...
-
jackies
Bude to s největší pravděpodobností jen prach, nebo lehké zoxidování.
Na vydřenou drážku to nevypadá (pokud byl pultík nový). Pokud ano, dá se v nejhorším případě jezdec trochu vyhnout stranou.
Já bych se lehkého prostříknutí toho poťáčku něčím typu "kontaktol" nebál.
WD spíše ne.
Na vydřenou drážku to nevypadá (pokud byl pultík nový). Pokud ano, dá se v nejhorším případě jezdec trochu vyhnout stranou.
Já bych se lehkého prostříknutí toho poťáčku něčím typu "kontaktol" nebál.
WD spíše ne.
Proti gustu -)))) Lehke prostriknuti srackou typu kontakt prinese ulevu na chvili, pote je to mnohem horsi a co je nejhorsi, pomuze uz jen vymena. Coz je sranda pokud to neni nejaky mechanicky atyp. Jedinne rozumne reseni je reklamace a vymena za novy potenciometr. A mimochodem, servis velmi dobre pozna pokud to nekdo necim "promaze" a dovedu si predstavit i ukonceni zaruky pro neodborny zasah.
-
jackies
Pravdu díš.
Ale pomůže alespoň na nějakou dobu, než se bude muset stejně vyměnit.
I pak je to triviální opravička za "desetník" svépomocí.
Ten pultík jsem neviděl, ale s tímhle bude asi bojovat pořád pokud tam nejsou nějaké "prachovky" nebo kvalitnější poťáky.
U takového zařízení v ceně 4.000.- bych osobně na nějakou záruku prděl a obešel bych se bez věcí jako balení, posílání, čekání, placení pošty, telefonování (to samé několikrát) .....
Ale to jsem já a ne Radek Zelenka
Ale pomůže alespoň na nějakou dobu, než se bude muset stejně vyměnit.
I pak je to triviální opravička za "desetník" svépomocí.
Ten pultík jsem neviděl, ale s tímhle bude asi bojovat pořád pokud tam nejsou nějaké "prachovky" nebo kvalitnější poťáky.
U takového zařízení v ceně 4.000.- bych osobně na nějakou záruku prděl a obešel bych se bez věcí jako balení, posílání, čekání, placení pošty, telefonování (to samé několikrát) .....
Ale to jsem já a ne Radek Zelenka
jenze v mnohych vecech jsou mechanicky atypicke veci a nesezenes je ani nahodou v beznem obchode.
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál
soundcrafta (jinej model) mame mimo jinejch ve studiu a stejny knob nam nedavno odesel, bude to asi neco beznejsiho. urcite si to nech vymenit v ramci zaruky, zkus zajit osobne, treba to uspisis.Radek Zelenka píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat, mám teď problém s mým mixážním pultem. Před pár měsíci jsem si koupil SoundCraft Compact 10 a vše je v pohodě, akorát jedna věc mě trápí - jde o knob ovládající hlasitost výstupu na monitory. Totiž funguje sice v pohodě, ale tenhle zrovna používám hodně a tak se po asi měsíci nebo dvou začalo ve zvuku projevovat nějaké praskání. Když točím tím knobem a zesiluji nebo zvyšuji zvuk, praská to. Když je ale v poloze, v jaké být má, je to v pořádku. Při opravdu nízké hlasitosti to ale má navíc vliv na stereo, pravý kanál není tak hlasitý jako levý. Nelíbí se mi to.
1. zhorseny subeh kanalov pri nizkych hlasitostiach je bohuzial bezna vec pri vsetkych lacnych potenciometroch a v ziadnom vyrobku z podobnej triedy to nikdy nebude lepsie. je to kusova zalezitost ale kedze mixak ma tych potakov milion, na kazdom kuse mixaka to robi aspon jeden fader/potas, vascinou niekolke. mas mozno smolu ze to robi master, tam to asi sere najviac
2. praskot moze byt bud spina a prach na jazdnej drahe (lepsi pripad) alebo zniceny jazdec alebo zodrata draha, co je na vymenu suciastky. ak je to v zaruke, v oboch pripadoch musis mix vratit, kedze cistenie alebo menenie potenciometra je porusenie zarucnych podmienok
2. praskot moze byt bud spina a prach na jazdnej drahe (lepsi pripad) alebo zniceny jazdec alebo zodrata draha, co je na vymenu suciastky. ak je to v zaruke, v oboch pripadoch musis mix vratit, kedze cistenie alebo menenie potenciometra je porusenie zarucnych podmienok
- Radek Zelenka
Nu dobrá, WD40 ste mi rozmluvili
reklamuju to...děkuju