problém s mixpultem

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
Radek Zelenka
Příspěvky: 25
Registrován: 11 zář 2009 19:30

problém s mixpultem

Příspěvek od Radek Zelenka » 31 říj 2009 12:27

Zdravím, chtěl bych se zeptat, mám teď problém s mým mixážním pultem. Před pár měsíci jsem si koupil SoundCraft Compact 10 a vše je v pohodě, akorát jedna věc mě trápí - jde o knob ovládající hlasitost výstupu na monitory. Totiž funguje sice v pohodě, ale tenhle zrovna používám hodně a tak se po asi měsíci nebo dvou začalo ve zvuku projevovat nějaké praskání. Když točím tím knobem a zesiluji nebo zvyšuji zvuk, praská to. Když je ale v poloze, v jaké být má, je to v pořádku. Při opravdu nízké hlasitosti to ale má navíc vliv na stereo, pravý kanál není tak hlasitý jako levý. Nelíbí se mi to.

Co myslíte, co s tím mám dělat? Napadlo mě to rozebrat a prostříknout WD40. Ale je to pořád v záruce. Je to asi jen špatný kontakt nebo něco takového. Doporučili byste mi reklamaci, nebo to zkusit pročistit?

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: problém s mixpultem

Příspěvek od PELF » 31 říj 2009 13:19

Vzhledem k tomu, že je mix v záruce, bych určitě doporučoval reklamaci.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Radek Zelenka
Příspěvky: 25
Registrován: 11 zář 2009 19:30

Re: problém s mixpultem

Příspěvek od Radek Zelenka » 31 říj 2009 13:27

Vím že reklamace řeší všechno. Jenže já ten mixpult mám rád :) používám ho pořád a kromě tohoto knobu není jediný problém. V jiném kusu který mi dají se může ta chyba vyskytnout znova a jde určitě o nějakou prkotinu, kterou lze řešit v budoucnu i po záruce svépomocí. Chtěl bych na to být když už nic, tak připravenej. Chtěl jsem jen vědět zda někdo neví co je příčinou, já tomu co je uvnitř toho putlu nerozumím a nejlepší co mě napadlo je to prostříknout nějakym promazávátkem ;)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: problém s mixpultem

Příspěvek od nunu » 31 říj 2009 13:54

... a dodelat ho uplne... WD40 patri na vrzajici dvere, ale ne do elektroniky. Jednoduse je treba vymenit ten potenciometr, ma vydrenou drahu...

jackies

Re: problém s mixpultem

Příspěvek od jackies » 31 říj 2009 13:56

Bude to s největší pravděpodobností jen prach, nebo lehké zoxidování.
Na vydřenou drážku to nevypadá (pokud byl pultík nový). Pokud ano, dá se v nejhorším případě jezdec trochu vyhnout stranou.
Já bych se lehkého prostříknutí toho poťáčku něčím typu "kontaktol" nebál.
WD spíše ne.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: problém s mixpultem

Příspěvek od nunu » 31 říj 2009 14:07

Proti gustu -)))) Lehke prostriknuti srackou typu kontakt prinese ulevu na chvili, pote je to mnohem horsi a co je nejhorsi, pomuze uz jen vymena. Coz je sranda pokud to neni nejaky mechanicky atyp. Jedinne rozumne reseni je reklamace a vymena za novy potenciometr. A mimochodem, servis velmi dobre pozna pokud to nekdo necim "promaze" a dovedu si predstavit i ukonceni zaruky pro neodborny zasah.

jackies

Re: problém s mixpultem

Příspěvek od jackies » 31 říj 2009 14:30

Pravdu díš.
Ale pomůže alespoň na nějakou dobu, než se bude muset stejně vyměnit.
I pak je to triviální opravička za "desetník" svépomocí.

Ten pultík jsem neviděl, ale s tímhle bude asi bojovat pořád pokud tam nejsou nějaké "prachovky" nebo kvalitnější poťáky.

U takového zařízení v ceně 4.000.- bych osobně na nějakou záruku prděl a obešel bych se bez věcí jako balení, posílání, čekání, placení pošty, telefonování (to samé několikrát) .....
Ale to jsem já a ne Radek Zelenka :)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Re: problém s mixpultem

Příspěvek od nunu » 31 říj 2009 14:48

jenze v mnohych vecech jsou mechanicky atypicke veci a nesezenes je ani nahodou v beznem obchode.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: problém s mixpultem

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 31 říj 2009 15:38

Radek Zelenka píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat, mám teď problém s mým mixážním pultem. Před pár měsíci jsem si koupil SoundCraft Compact 10 a vše je v pohodě, akorát jedna věc mě trápí - jde o knob ovládající hlasitost výstupu na monitory. Totiž funguje sice v pohodě, ale tenhle zrovna používám hodně a tak se po asi měsíci nebo dvou začalo ve zvuku projevovat nějaké praskání. Když točím tím knobem a zesiluji nebo zvyšuji zvuk, praská to. Když je ale v poloze, v jaké být má, je to v pořádku. Při opravdu nízké hlasitosti to ale má navíc vliv na stereo, pravý kanál není tak hlasitý jako levý. Nelíbí se mi to.

Co myslíte, co s tím mám dělat? Napadlo mě to rozebrat a prostříknout WD40. Ale je to pořád v záruce. Je to asi jen špatný kontakt nebo něco takového. Doporučili byste mi reklamaci, nebo to zkusit pročistit?
soundcrafta (jinej model) mame mimo jinejch ve studiu a stejny knob nam nedavno odesel, bude to asi neco beznejsiho. urcite si to nech vymenit v ramci zaruky, zkus zajit osobne, treba to uspisis.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: problém s mixpultem

Příspěvek od kexik » 31 říj 2009 16:37

1. zhorseny subeh kanalov pri nizkych hlasitostiach je bohuzial bezna vec pri vsetkych lacnych potenciometroch a v ziadnom vyrobku z podobnej triedy to nikdy nebude lepsie. je to kusova zalezitost ale kedze mixak ma tych potakov milion, na kazdom kuse mixaka to robi aspon jeden fader/potas, vascinou niekolke. mas mozno smolu ze to robi master, tam to asi sere najviac
2. praskot moze byt bud spina a prach na jazdnej drahe (lepsi pripad) alebo zniceny jazdec alebo zodrata draha, co je na vymenu suciastky. ak je to v zaruke, v oboch pripadoch musis mix vratit, kedze cistenie alebo menenie potenciometra je porusenie zarucnych podmienok

Uživatelský avatar
Radek Zelenka
Příspěvky: 25
Registrován: 11 zář 2009 19:30

Re: problém s mixpultem

Příspěvek od Radek Zelenka » 07 lis 2009 08:56

Nu dobrá, WD40 ste mi rozmluvili :) reklamuju to...děkuju :)

Odpovědět