Řešení studia - firewire pulty

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Řešení studia - firewire pulty

Příspěvek od Tom Šen » 30 dub 2010 15:22

Své domácí studio mám založené klasicky na počítači (mac book pro) + MAUdio 610. Asi budu vypadat jako totální nevzdělanec, ale vůbec jsem nevěděl, že existují FireWire pulty (např Allen-Heath ZED R16). Jsem nadšený z této varianty. Člověk mám tak v ruce analogový pult, midi kontroler a zvukovou kartu - vše v jedno a dobře propojené...
Chci se zeptat, jestli to tak opravdu je, jestli s tím máte někdo větší zkušenost. A jestli jsou zde někaká úskalí? Díky moc, Tom

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Řešení studia - firewire pulty

Příspěvek od MonkeyFighter » 30 dub 2010 21:22

no pokud bych to mel pouzit jako konroler tak by mi hodne chybely motorizovany fadery...ale jinak je to docela dobrej pomer cena/vybava pokud bys mel koupit zvlast dobrej kontroler jako treba mackie control a fw zvukovku s 16in adatem a preampama tak ses trosu vejs..(ale minimalne ten kontroler bude mnohem lepsi)
otazka je jestli tohle vsechno potrebujes a dalsi vec je jestli ten mix vyuzijes i jako mix nekam na hrani nebo se ti bude valet jen na stole...ja mel jamahu 01v96 kterou sezenes za podobny penize..je to digital ale vybava je trosku dal(na kazdej kanal kompresor eq gate 4x sluna efektova jednotka+ma motorizovany fejdry takze se da v klidku pouzit i jako kontroler/nicmene musis k ni koupit zvukovku s adatem-nefunguje jako fw zvukovka)stejne sem ale za cas zjistil ze uz micham jenom v pc a yamaha slouzi jen jako prevodnik+kontroler..takze sla,ale kdybych potreboval nekde neco zvucit zive tak sem ji nesputil,byla super...

szuwoo
Příspěvky: 39
Registrován: 14 úno 2009 22:34

Re: Řešení studia - firewire pulty

Příspěvek od szuwoo » 30 dub 2010 22:43

akym sposobom sa da ta yamaha pripojit k pc, digitalnym vystupom do adat karty? ide tam kazdy kanal zvlast a kolko ich moze max byt? vdaka.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Řešení studia - firewire pulty

Příspěvek od Pytkin » 01 kvě 2010 02:12

no potrebujes kartu s adat vstupmi/vystupmi .. dobra je napriklad tato : http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,3820 ... ma 4 porty , cize 32 kanalov dnu a 32 von ..

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Řešení studia - firewire pulty

Příspěvek od MonkeyFighter » 01 kvě 2010 02:56

jo a je dobra! nicmene yamaha ma 1xadat I/O a s rozsirovaci kartou jeste 2x I/O navic takze 24kanalu max takze ti staci klidne RME HDSP 9652 ktera ma 3x I/O coz je akorat(abych si prihral polivcicku tak zrovna jednu strilim:)

nicmene ta co daval pytkin uz je zase PCIe, 9652 je jeste PCI... ale zas ji koupis za ani ne polovic:)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Řešení studia - firewire pulty

Příspěvek od Pytkin » 01 kvě 2010 11:31

9652 sa už nepredáva. Nahradila ju práve raydat. Druha možnosť je bazar. Myslím že tá ponuka je fajn.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Řešení studia - firewire pulty

Příspěvek od Magion » 01 kvě 2010 12:23

... svezlo se to zase k digitálům, což vůbec není to stejné jako fw analogy...
mám R16 a je to paráda - hlavně zvukově. Poměr cena výkon je dobrej, ale nemůžeš čekat za tu cenu vše top.
Top je analogový mixpult, preampy, převodníky a hlAvně ROUTOVÁNÍ!!!
Horší to je s midi kontrolérewm, meteringem.
Kdo by chtěl úlně top, tak se chystá R24 a to bude mazec - motorizovaný fadery, meterbridge... cena už ale nad 100...

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Řešení studia - firewire pulty

Příspěvek od MonkeyFighter » 01 kvě 2010 13:32

magion:jasny, jen sem daval alternativu...oboje ma svoje, ta yamaha za podobny penize ma mnohem lepsi routovani,vybavu na kanal,midi rizeni a integraci do daw,ale ma digatal zvuk(nadruhou stranu kazda muzika nepotrebuje analog) AH je zase analog se vsim vsudy,mozna ma lepsi preampy(nevim) a spousta lidi taky oceni co parametr to knob...hlavni podle ceho bych se asi rozhodoval je jestli chci analog zvuk,jestli jo tak ten zed16 mi prijde hodne slusnej za ty penize

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Řešení studia - firewire pulty

Příspěvek od Magion » 01 kvě 2010 15:28

mnohem lepší routování yamahy? to si nejsem jistej, protože u zedu si můžeš nahrávat individuálně všech 16 kanálů jako samostatné stopy do DAW ( posílat signál před EQ po EQ) a nebo posílat z DAW zpět do mixu individuálně do všech 16ti kanálů / zase bud před nebo za EQ).
Digitály co vím ( měl jsem kdysi O1v), tak to co řeší přes ADAT / spdif a jsou spíše jen auxy či alt out /main out.
a nebo jako ADAT in...
Digitály jsou supr na live - uložíš a hotovo. Výbava kompresorama je samo velký plus.
ZED má taky svý mouchy ( chybí např. solo, není zarážka na faderech na 0 apod.)
AH se učí a R24 bude už totálně supr.

tady malá ochutnávka:
http://www.youtube.com/watch?v=svYaneP5 ... r_embedded

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Řešení studia - firewire pulty

Příspěvek od MonkeyFighter » 01 kvě 2010 17:46

právě že 01v96 je co se týče routování uplně jinde než 01v(měl jsem předtím 03D což bylo podobný)..tam je všechno natvrdo jako u analog pultu...v 01v96 máš routovací matrix kde nastavíš skoro cokoliv kamkoliv...stopy přímo do daw můžeš poslat třeba přes directouty...když k tomu třeba připojíš nějakej FX procák tak bez toho aniž bys něco přepojoval tak ho můžeš použít jako insert jakýhokoliv kanálu send nebo klidně naroutovat tak abys ho mohl použít jako insert v DAW...to routování je tam fakt dokonalý...
Naposledy upravil(a) MonkeyFighter dne 01 kvě 2010 20:37, celkem upraveno 1 x.

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Re: Řešení studia - firewire pulty

Příspěvek od Milan » 01 kvě 2010 18:05

Pytkin píše:9652 sa už nepredáva. Nahradila ju práve raydat. Druha možnosť je bazar. Myslím že tá ponuka je fajn.

HDSP se prodává dál a o jejím ukončení zatím RME neuvažuje.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Řešení studia - firewire pulty

Příspěvek od Pytkin » 01 kvě 2010 19:59

milan : iha .. to mi uslo :) ospravedlnujem sa za mystifikaciu :)

Odpovědět