Roland RD800 - nahrávání do PC

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Fiffi.88

Re: Roland RD800 - nahrávání do PC

Příspěvek od Fiffi.88 »

MDudas děkuji opět :-)

Tak bych šla tedy do toho iD14 :-) Větší rozměry už ne, jednoho 30x40 "mixpultu" jsem se právě zbavila a chtěla bych jen něco malého, elegantního, co nezabere moc místa na počítačovém stole :-D , ale zároveň kvalitního. Původně jsem uvažovala o RME BabyFace, ale to je asi pro mé potřeby zbytečně drahé ....

Koupi kvalitních monitorů už dlouhý čas odkládám právě kvůli té vysoké investici, protože kromě nich budu muset navíc kupovat ještě téměř stejně drahý předzesilovač, je to tak? :roll: Takže zatím na vše, co si potřebuji poslechnout v dobré kvalitě, používám sluchátka, buď AKG K702, nebo AKG K240 MkII, ještě si k nim chci přikoupit sluchátkový zesilovač FiiO.

Ohledně monitorů také nevím, jakou značku vybrat :-( Aby kromě zvuku byly zároveň i hezké :-D pokud možno "dřevěný" vzhled, ne něco jako třeba Genelec, nebo JBL :-)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Predzosilovac k Rolandu nepotrebujes ! Ten je potreba na mikrofony a gitary (a Audient ich ma vo velmi slusnej kvalite).
To FiiO bych tiez vynechal. Pokial mas slusny hardware, sluchatkovy zosilovac obycajne neni treba. Radsej usetri a vraz to do nejakych lapsich Genelec alebo JBL alebo Adam alebo Presonus Eris. Hlavne nech je to kategoria 500+Eur. Podla vzhladu by som ich urcite nekupoval. :wink:

Fiffi.88

Příspěvek od Fiffi.88 »

MDudas: Aha, tak to jsi mě vyvedl z omylu. Já si myslela, že každé lepší bedny ten předzesilovač potřebují.
Určitě bych nevybírala jen podle vzhledu, ale zase přiznám, že je také důležitý. Jak moc je špatně, koupit si místo studiových monitorů hifi? Třeba něco takového: https://technet.idnes.cz/xavian-joy-cs8 ... _audio_nyv.

Ad FiiO - já si ty AKGéčka napojuji i na iPhone a zní to dobře, ale slyšela jsem, že se zesilovačem budou hrát ještě lépe a FiiO teď vydali jeden přímo pro iPhone :-) Roland to utáhne dobře :-)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

"Jak moc je špatně, koupit si místo studiových monitorů hifi?"
Uplne vobec nijak spatne. :wink: Dolezita je vzdy primerana cenova kategoria (a teda kvalita)

Akurat k nim potrebujes aj dobry zosilovac. Aktivne monitory zosilovac maju v sebe. T.j. mas o jednu bednu menej. Ale zase mas viac kablov - kazdy monitor potrebuje audio signal a napajanie 240V, co je obycajne dost hruby kabel.

Ja som tiez dlho spekuloval o monitoroch a nakoniec som si kupil toto:
http://www.klipsch.com/products/r-15pm-powered-monitors

Fiffi.88

Příspěvek od Fiffi.88 »

Ty vypadají také nádherně :-) A jsi spokojený? :-)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Je to take uni-hracie zariadenie do rodiny. Mnoho roznych vstupov, Bluetooth, dialkove ovladanie, samo to zaspava pri necinnosti, samo sa to zobudi. Zvuk velmi fajn, ale su dost male, takze trosku im chybaju hlbsie basy.

Odpovědět