Soundcraft compact 10

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Soundcraft compact 10

Příspěvek od Hena » 11 led 2009 19:33

Zdravim.
Měl bych malou otázku na lidi co tenhle mix mají. Týká se to čudlíků (rec.)který po zmáčknutí přesměrují signál do výstupu record out.Jedná se mi o to že na výstupu rec out mám danej efektor korg KP3 a signal poté převedenej do playback in a když chci třeba přidat efekt na stereo kanál 1,tak po zmáčknutí knoflíku rec mi tam tak nějak divně loupne,přibližně 6 z 10 zmáčknutí mi to udělá.a teď nevim jestli je to zmetek na reklamaci,nebo je to v normálu........,což by mě sralo páč to budu dost používat.
Dík za info.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 led 2009 20:34

preco nepouzivas na posielanie do efektu daky SEND ?

rec je na uplne nieco ine ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 led 2009 20:45

je tam vazbovy kondenzator, ten je na podobnom alebo inom potenciali ako pripajany obvod, podla toho to bud lupne alebo nelupne.

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 11 led 2009 23:36

Pytkin píše:preco nepouzivas na posielanie do efektu daky SEND ?

rec je na uplne nieco ine ..
vůbec nevim jak to myslíš?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 led 2009 00:24

Hena : Sory .. Compact som mal v rukach davno .. uz som si ho moc nepamatal .. a ako pozeram , on vobec nema send :( cize to REC tlacitko je asi jedina moznost ako si vybrat , co chces do toho efektu poslat ..

dirtymusic
Příspěvky: 63
Registrován: 24 bře 2008 16:29

Příspěvek od dirtymusic » 12 led 2009 12:55

Compact 10 jsem si chtěl taky koupit k 10/10 IO zvukovce, ale mám patchbay se spoustou kytarovejch krabek a ostatních prznidel a absence send/return mě od koupi pořád odrazuje.. o jinym 10x line IN levnym mixu aspoň trochu kvalitním nevim.. jak se to dá obejít u tohohle přes rec tlačítka? moc tomu nerozumim, to se signál pošle tlačítkem rec na rec out a vrátí se pak na některou šavli? jak se ošetří to, že ten neefektovanej signál pak není v master out? Díky za případnou radu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 led 2009 13:18

efekt tam proste nepripojis .. ak mas 10/10IO tak kompact neni vhodny .. lebo z neho mas len jeden stereo vystup na nahravanie ..

potom si zober nejaky mix , co ma direct outy , alebo INSERTY .. a tie vies vyuzit na nahravani .. Yamaha MG seria napriklad ..

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 12 led 2009 20:26

Pytkin píše:efekt tam proste nepripojis .. ak mas 10/10IO tak kompact neni vhodny .. lebo z neho mas len jeden stereo vystup na nahravanie ..

potom si zober nejaky mix , co ma direct outy , alebo INSERTY .. a tie vies vyuzit na nahravani .. Yamaha MG seria napriklad ..
pytkine mýlíš se!!efekt tam dáš ale jen pro mono kanály(res. přípojka pro kytary, mikrofony ),mají inserty,do kterých se dá připojit efekt ale tím to pro stereo kanály končí,jedině řešit tou cestou jak to mám momentálně nepojené já a to efekt na rec out a playbac in a přpínat knoflíky rec.
Jelikož jsem v té době neuvažoval o externím efektu,tak jsem to nějak neřešil,až teď mi nastal ten problém a jelikož mono kanály nepoužívám(mikrofony a kytary)tak mi tam inserty jsou na nic.
http://www.soundcraft.com/extra_product ... ations.htm

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 12 led 2009 20:35

dirtymusic píše:Compact 10 jsem si chtěl taky koupit k 10/10 IO zvukovce, ale mám patchbay se spoustou kytarovejch krabek a ostatních prznidel a absence send/return mě od koupi pořád odrazuje.. o jinym 10x line IN levnym mixu aspoň trochu kvalitním nevim.. jak se to dá obejít u tohohle přes rec tlačítka? moc tomu nerozumim, to se signál pošle tlačítkem rec na rec out a vrátí se pak na některou šavli? jak se ošetří to, že ten neefektovanej signál pak není v master out? Díky za případnou radu
čau.pokud máš kytary a k tomu efekty neni problém to posílat do insertu na mono kanálu(pro kytary a mikrofony) ale stereo kanály asi nepůjdou efektovat pokud to nenapojíš na rec out.
a co se týká tvé otázky tak pod každým kanálem máš tlačítko rec,který po zmáčknutí přesměruje signál do rec out ale půjde i to main out (mix)
prostě slouží k nahrání buď jedné nebo všech stop najednou.
Já mám efektovou jednotku a mám to příchozí signály na stereo a tím pádem musím řešit směrování do rec out jestli chci efektovat signál a nazpět ho posílat do playbac in.

http://www.soundcraft.com/extra_product ... ugging.htm
http://www.soundcraft.com/extra_product ... toring.htm
http://www.soundcraft.com/extra_product ... ations.htm
http://www.soundcraft.com/extra_product ... _fresh.htm

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 led 2009 23:03

Hena : INSERT je na dynamicke procesory . .nie na efekty ako reverb .. na to su sendy a tie Compact seria nema ..

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 13 led 2009 00:43

Pytkin píše:Hena : INSERT je na dynamicke procesory . .nie na efekty ako reverb .. na to su sendy a tie Compact seria nema ..
SORRY :oops:

Hena
Příspěvky: 71
Registrován: 23 srp 2008 16:48

Příspěvek od Hena » 13 led 2009 18:04

a mohl by mi teda někdo poradit nějakej mix na který bych mohl posílat efekt (třeba kanál 2 a 3,pak změnit na kanál 4 a 5)?

šlo by to třeba na tomhle?
http://www.musiccenter.cz/mix%C3%A1%C5% ... e/:3:22715

a ještě otázka.na co slouží aux?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 led 2009 18:23

send a aux je to iste... dalsi mixbus, ktory zbiera signal so vstupov a posiela na aux vystup, kam ide potom zapichnut efektak a z neho priviest signal do return vstupu a ten primiesavat do mastra. problem s malymi yamahami je ze aj ked mavaju dva aux busy, signal sa posiela jednym cudlikom pre/post bud na jeden alebo na druhy, takze nejde pouzit stereo efekt. ale ten typ co si sem linkol, ma zda sa este jeden aux navrch, zda sa, takze jeden stereo efektak k tomu prikurtovat pojde

Odpovědět