USB/Firewire mixak do domaciho studia.

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
mmjeww
Příspěvky: 9
Registrován: 26 dub 2009 22:56

USB/Firewire mixak do domaciho studia.

Příspěvek od mmjeww » 24 črc 2009 15:04

Ahoj, prosim zkusene hardweristy o radu.

Pouzivam Cubase 5 + Fireface 400 jako hlavni zvukovku a krome Viru TI pres USB jeste hromadku analogovych syntaku (NL3, Juno106, Korg Poly 800..).
Chci si poridit digitalni mix propojeny do PC pres USB/Firewire, do ktereho bych svedl vsechny analogove syntaky (pocitam ze budu potrebovat aspon 8 stereo line-in), mohl je primo v mixaku lehce efektovat (delay, reverb), popr. EQ. Vysledek bych rad posilal pres USB/FW (anebo digitalni-in do Fireface 400) primo do Cubase.

Jde mi v prvni rade o kvalitu nez o penize, prosim o zkusenosti a tipy.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: USB/Firewire mixak do domaciho studia.

Příspěvek od komasix » 24 črc 2009 15:16

Jestli to chápu dobře tak nepotřebuješ digitální mix ale mix s převodníkama. Prodávám firewire mix Helixboard 18 Phonic MKII. má FW, efektovou jednotku 8x preamp. celkem teoretickejch 18 kanálů po FW.
Phonic neni žádnej hi-end ale zvukově si nikdo nestěžoval.
http://www.phonic.com/en/audio-interfac ... -mkii.html

Brenda Walsh
Příspěvky: 220
Registrován: 04 říj 2007 11:21

Re: USB/Firewire mixak do domaciho studia.

Příspěvek od Brenda Walsh » 24 črc 2009 15:33

čoveče mě příde, že levným mixem s usb nebo fireware budeš akorát prznit zvuk z těch celkem solidních synťáků. Za kvalitní digi mix vysolíš už docela ranec, nebyla by lepší rovnou kvalitní zvukovka s více vstupy?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: USB/Firewire mixak do domaciho studia.

Příspěvek od kexik » 24 črc 2009 15:38

presne tak... aj to efektenie urobis s lepsim pomerom cena/vykon v pc. tieto fw mixaky su ciste amaterske zariadenia, kdezto 16IO systemy kupis aj v najlepsej kvalite. ja osobne by som zacal nejakou ADAT kartou (asi RME) a dvomi ADAT preampami/prevodnikmi. ak mas obmedzeny rozpocet, neboj sa ani behringra ADA8000, je to za svoju cenu pekne pouzitelne

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: USB/Firewire mixak do domaciho studia.

Příspěvek od komasix » 24 črc 2009 15:40

ale jak to tak čtu tak by ti stačil vlastně normální mix s digital out ne? nebo to RME má FW průchozí? To by ale asi jen tak náký FW interface nepobralo ne?

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: USB/Firewire mixak do domaciho studia.

Příspěvek od mONOGRAm » 24 črc 2009 18:43

kamarat ma MOTU 828 mk3, ten ma 8 x analog IN, na kazdy kanal kompresor, dake hally. master ma tusim i 3pasmovy kompresor. mnamy mnamy zvuk
za tie peniaze. k tomu daky 1U outboard modulacny FX s digi IN/OUT a mas postarane. imho.

mkII
Příspěvky: 54
Registrován: 18 črc 2009 08:27

Re: USB/Firewire mixak do domaciho studia.

Příspěvek od mkII » 26 črc 2009 09:25

kdybych chtel rozsirit motu 896HD (ma ADAT opticky vstup) o par vstupu, nejjednodussi by asi bylo poridit nejaky ADAT interface? Nechce se mi porizovat jina zvukovka, s tou co mam jsem spokojenej,jen potrebuju vic vstupu..
ma nekdo nejaky tip?

mmjeww
Příspěvky: 9
Registrován: 26 dub 2009 22:56

Re: USB/Firewire mixak do domaciho studia.

Příspěvek od mmjeww » 26 črc 2009 10:10

kexik: mno ja mam RME Fireface 400, ktera ma 1xADAT IN i OUT, takze prvni podminka splnena ;) Muzes me navest na ty spravny preampy, pac tahle cesta by mi davala smysl.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: USB/Firewire mixak do domaciho studia.

Příspěvek od kexik » 26 črc 2009 10:29

mmjeww píše:kexik: mno ja mam RME Fireface 400, ktera ma 1xADAT IN i OUT, takze prvni podminka splnena ;) Muzes me navest na ty spravny preampy, pac tahle cesta by mi davala smysl.
1 ADAT to mas len 8 kanalov, cize s 8 na fface by ti to malo stacit? ako pisem, najlacnejsi na trhu a vobec nie zly je behringer ADA8000, ten ma vyhodu v tom ze ziskas aj 8x vystup, nielen vstupy. potm tam mas drahsi m-audio octane, focusrite octopre, rme octamic, mackie onyx 800, atd atd. je toho fakt hodne. nezabudni ze k mnohym 8x preampom ide dokupit adat kartu extra... pozor, ten behringer ma sice regulaciu gainu aj zisk dostatocny na nabratie mikrofonov, ALE pri mikrofonovom zosilneni uz dost sumi. ujde to pre naberanie napriklad bicich, ale na akusticke nastroje to uz nie je. ak ale ako pises ides naberat syntaky, tak tam to bude idealne.

rado
Příspěvky: 5
Registrován: 22 čer 2009 22:19

Re: USB/Firewire mixak do domaciho studia.

Příspěvek od rado » 16 zář 2009 13:39

Zdravim, sorac, ze otvaram starsiu temu, ale chcem sa spytat, ci je ADA 8000 postacujuci na nahravanie skusok v garazi... rozmyslal som, ze si kupim RME HDSP 9632 a k tomu ADA 8000, ide len o nahravanie jamov v garazi - zlozenie biece, el. gitara, basa (zatial bez spevu), hrame jemnejsie veci ale obcas aj na*eby - mozno neskor si spravit demac, takze nemusi to byt profi zvuk, ale obavam sa toho sumenia, co kexik spomina... zatial sme sa nahravali cez diktafon na pasky a lacny philips mikrak, a potom sme to prehodili do kompu (to len pre predstavu, ze na aku kvalitu zvuku sme zatial zvyknuti :))

dik zatial

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: USB/Firewire mixak do domaciho studia.

Příspěvek od kexik » 16 zář 2009 13:48

pride na to, ake mas citlive mikrofony a kolko bude stop v samotnej pesnicke. pokial mas nieco trafove ako sm57 alebo nejake kondenzatorove majky, tak tam nemas problem. ale ak chces snimat bicie nejakou lacnou cinskou sadou, tak tam to bude sumiet uz dost. samozrejme daleko menej ako diktafon :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: USB/Firewire mixak do domaciho studia.

Příspěvek od Pytkin » 16 zář 2009 13:51

no oproti tomu diktafonu to bude popici kvalita .. vobec sa toho neboj ..

rado
Příspěvky: 5
Registrován: 22 čer 2009 22:19

Re: USB/Firewire mixak do domaciho studia.

Příspěvek od rado » 16 zář 2009 14:11

:) aha, dik moc... tak to teda skusim... dufam, ze este neni predany, ten co sa aj tu ponuka...

mikraky su prave lacne cinske, teda aspon jeden, druhy je o kusok lepsi asi (dokonca tiez neviem, ci je kondikovy)... kazdopadne neskor este dokupim nejake... lebo aj tak zatial su len dva...

stop bude od 4, do tych 8 (viac asi nevyuzijeme)... s tym, ze zo zaciatku 2 asi na bicie, 1 gitara a basa mozno cez linkovy vstup... spevy este neviem, a mozno nejake sample (ale tie asi budu vopred pripravene, pustane a do toho budeme hrat - este neviem presne, lebo s tym nemam ziadne skusenosti)

Odpovědět