V zasade si si uz odpovedal, po FW vies posielat do DAW stopy separatne. Po USB len jednu stereo....vacsinou je to master alebo alternativny vystup. Viacej stop dokaze posielat do DAW aj USB 2.0 rozhranie. To v tomto momente ale ponuka myslim iba Alesis a Edirol. Nevýhodou moze pre niekoho byt to ze pri tychto typoch zariadenia ide povacsinou monitorovat z DAW len jedno stereo co v pripade FW alebo USB 2 je dost nepochopitelne kedze by to v pohode zvladli aj s 4x stereo. Ale vyrobcovia zrejme usudili ze to nieje treba.
Nevim jak u mixpultu, ale vseobecne se mi stava, ze zarizeni USB funguje jen na urcitem USB portu a blbnou ovladace apod. at uz jde o mys, tiskarnu, SUB Midi keyboard. Kdezto FW mi nabehne v pohode vzdy. To jen na okraj, co do zkusenosti se zarizenima. Testoval sem na Win XP a MAC OSX tiger.
TOM-thak: taky se v návodech u mnohých USB zařízení píše, že se musí zapojovat do stejného portu ve kterém byly nainstalovány... asi je to dáno tím "universal"
pateson: Ano to máš pravdu, ale např. externi disk ktery ma dva USB konektory tak se neinstaluje a je to mass storage tak jako USB flash disk apod. a funguje to taky jen pri urcitem zapojeni treba i pri prvnim pripojeni zarizeni to funguje jen v urc. kombinacich zapojeni apod. Proste abych rekl pravdu tak nepovazuju USB port za spolehlivy oproti FW.
Nie je to otazkou portu....pokial mas zdravy komp a dobre napisany driver tak je to rovnako v pohode ako FW......aspon teda ja mam taku skusenost s Edirolom.....ich USB 2.0 drivre su drziaky.
jojo závisí to na spouště věcí, například včera se mi při zapojení externího disku restarovala Emu USB, která pouze přehrávala zvuk. Disk připojuju pořád do stejnéh portu, je to mass storage a zaregistroval jsem to poprvé
O spolehlivosti počítačů (PC s windows) si nic nemyslím, beru je jak jsou, pro životně důležité funkce bych je nerad používal...
Takze by se dalo rict ze, firewire je rychlejsi pripojeni, proto pres neho jde posilat vice separovanych kanalu? Ja bych chtel poridit Alesis Multimix 16 Firewire nebo PHONIC HELIX B. FIRE 18 MKII a pripojit ho na Cubase SX3. Tam by to melo jit rozdelit v pohode ne? Je pri tomhle nahravani velka zatez na CPU kdyz budu nahravat treba 8 stop najednou? Mam celeron 2GHz, 768ram...
Robil som aj s Helixom 18kou......a celkom v pohode....o Phonicu si sice nic moc dobre nemyslim......ale Helix je v pohode....s hentym notasom mozes v pohode nahravat. Ja som cez Helix bral 14 stop na notas s Pentiom M 1,73.