USB vs. FIREWIRE mixpult?

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

USB vs. FIREWIRE mixpult?

Příspěvek od helpmerobot » 04 čer 2008 22:28

Jaky mate nazor na mixaky s USB nebo firewire pripojenim k pocitaci?
Je v typu pripojeni nejaky zasadni rozdil? (separace stop atd.)

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 05 čer 2008 14:26

V zasade si si uz odpovedal, po FW vies posielat do DAW stopy separatne. Po USB len jednu stereo....vacsinou je to master alebo alternativny vystup. Viacej stop dokaze posielat do DAW aj USB 2.0 rozhranie. To v tomto momente ale ponuka myslim iba Alesis a Edirol. Nevýhodou moze pre niekoho byt to ze pri tychto typoch zariadenia ide povacsinou monitorovat z DAW len jedno stereo co v pripade FW alebo USB 2 je dost nepochopitelne kedze by to v pohode zvladli aj s 4x stereo. Ale vyrobcovia zrejme usudili ze to nieje treba.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 05 čer 2008 14:54

Nevim jak u mixpultu, ale vseobecne se mi stava, ze zarizeni USB funguje jen na urcitem USB portu a blbnou ovladace apod. at uz jde o mys, tiskarnu, SUB Midi keyboard. Kdezto FW mi nabehne v pohode vzdy. To jen na okraj, co do zkusenosti se zarizenima. Testoval sem na Win XP a MAC OSX tiger.

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 06 čer 2008 09:42

TOM-thak: taky se v návodech u mnohých USB zařízení píše, že se musí zapojovat do stejného portu ve kterém byly nainstalovány... asi je to dáno tím "universal" :-)
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 06 čer 2008 09:51

pateson: Ano to máš pravdu, ale např. externi disk ktery ma dva USB konektory tak se neinstaluje a je to mass storage tak jako USB flash disk apod. a funguje to taky jen pri urcitem zapojeni treba i pri prvnim pripojeni zarizeni to funguje jen v urc. kombinacich zapojeni apod. Proste abych rekl pravdu tak nepovazuju USB port za spolehlivy oproti FW.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 06 čer 2008 09:54

Nie je to otazkou portu....pokial mas zdravy komp a dobre napisany driver tak je to rovnako v pohode ako FW......aspon teda ja mam taku skusenost s Edirolom.....ich USB 2.0 drivre su drziaky.

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 06 čer 2008 09:57

jojo závisí to na spouště věcí, například včera se mi při zapojení externího disku restarovala Emu USB, která pouze přehrávala zvuk. Disk připojuju pořád do stejnéh portu, je to mass storage a zaregistroval jsem to poprvé :-(
O spolehlivosti počítačů (PC s windows) si nic nemyslím, beru je jak jsou, pro životně důležité funkce bych je nerad používal...
Ale jináč su Moravák

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 06 čer 2008 11:04

Takze by se dalo rict ze, firewire je rychlejsi pripojeni, proto pres neho jde posilat vice separovanych kanalu? Ja bych chtel poridit Alesis Multimix 16 Firewire nebo PHONIC HELIX B. FIRE 18 MKII a pripojit ho na Cubase SX3. Tam by to melo jit rozdelit v pohode ne? Je pri tomhle nahravani velka zatez na CPU kdyz budu nahravat treba 8 stop najednou? Mam celeron 2GHz, 768ram...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 06 čer 2008 11:56

Robil som aj s Helixom 18kou......a celkom v pohode....o Phonicu si sice nic moc dobre nemyslim......ale Helix je v pohode....s hentym notasom mozes v pohode nahravat. Ja som cez Helix bral 14 stop na notas s Pentiom M 1,73.

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 06 čer 2008 12:24

Tak to by melo byt v poho...Cetl jsem ze Helix dela pomerne dost hluku, tykalo se to myslim hlucneho vetraku. Mel si s tim problem?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 06 čer 2008 13:00

Nuz ja som cez neho nahraval zivak.,......tak hlucny ventilator aby som ho pocul to zase nieje :D

helpmerobot
Příspěvky: 72
Registrován: 30 kvě 2008 22:27

Příspěvek od helpmerobot » 06 čer 2008 13:42

No jasny, ale kdyz ho budu mit ve stejny mistnosti kde budu na kondenzer nahravat zpev, tak by to tam mohlo v pozadi hucet..To by me asi sr***

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 čer 2008 17:04

Hubert " Pentium M 1,73 moze byt vyrazne vykonnejsi ako Celeron 2G .. ono zavisi aj o aky celeron ide ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 čer 2008 17:09

Pytkin píše:Hubert " Pentium M 1,73 moze byt vyrazne vykonnejsi ako Celeron 2G .. ono zavisi aj o aky celeron ide ..
akykolvek... celeron 2g je pomalsi ako pentium m 1.73

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 čer 2008 17:12

Kexik : si si isty ? tieto nove , ktore su vlastne jedno jazdro z C2D uz by mohli byt adekvatne ..

Odpovědět